Aquesta tarda, 1 de juny, a la ciutat de Figueres (Alt Empordà), s'ha jugat el primer torneig d'escacs de parelles mixtes. A la seu del Club Escacs Figueres, tretze parelles, moltes d'elles molt joves i que jugaven per primer cop als escacs, han participat en aquest campionat. Totes les parelles han tingut una tarda divertida i entretinguda i els més petits i petites s'ho han passat d'allò més bé. La prèvia del torneig, ha tingut lloc la conferència "Cultura, escacs i feminisme" a càrrec de l'Albert Pi, que ha omplert la sala Abdó Terradas del Casino Manestral de Figueres.

Dues parelles han destacat per damunt de les altres. Finalment el triomf se l'ha emportat la parella local formada per la Laura Viñolas i en Lluís Compte, els dos del Club Escacs Figueres, que han finalitzat el torneig amb cinc victòries i un sol empat sumant un total d'onze punts. La parella segona classificada, del Club Escacs Platja d'Aro, ha estat la formada pel MF Carlos Salgado i la Irina Ioseliani, que han finalitzat amb 10 punts. Tancant el podi en tercera posició i per millor desempat, s'han col·locat amb set punts en Yassine Rhighi i la Wassila Ait Hassou del Club Escacs de Perpinyà Les Rois de la Têt.

Pel que fa al premi familiar, se l'ha endut el matrimoni format per en Josep Mercader i la Magdalena Martinez del Club Escacs Santa Eugènia. I el trofeu a la parella formada exclusivament per a menors de 14 anys, ha estat guanyada per en Gerard Sabadí i la Júlia Puig del Club Escacs Montgrí.

Classificació i resultats