El Lleida va debutar a casa aquest passat dissabte en competició de Lliga davant del Peona i peó, de Barcelona. Amb la victòria de la setmana anterior, els lleidatans ensumaven la segona victòria amb un rival que a priori sembla destinat a lluitar per la permanència. Tot i així, les partides van estar molt igualades i al final l'encontre es va decantar pels barcelonins per un ajustat 4-6.

A Primera Divisió, el Tàrrega es va presentar al local del Catalunya amb tres baixes en l'equip titular i va caure derrotat (7-3), lluitant davant d'uns dels equips forts de la categoria.

A Segona Divisió, els dos equips lleidatans van caure derrotats pel mateix resultat (8-2) i reafirmen que la seva lluita serà la permanència. El Torà va caure al local del Comtal i el Vallfogona al local del Maragall.

La Preferent (màxima categoria de Lleida) ve encapçalada pels quatre equips que han guanyat les dues primeres rondes: Balaguer, Lleida B, Balàfia-Adejo i Tornabous. Tot i això, el campionat sembla força obert i serà força lluitada la plaça d'ascens directe a Segona Catalana.

Encontre del matx Balafia-Adejo contra Almenar.

 

Daniel Sastre i Guillem Visa campions sub-12 i sub-10

Els campionats territorials d'escacs base ja van treient als primers campions. Les categories sub-12 i sub-10 han acabat aquest passat dissabte.

El campionat sub-12 ha comptat amb la participació de 22 jugadors i el campió ha estat Daniel Sastre (Lleida) amb 5'5 punts, seguit a un punt de distància per tres jugadors: Joan Pedra (Balaguer), Gerard Vendrell (Balaguer) i Antonio Gassó (Balàfia-Adejo).

El campionat sub-10 ha comptat amb 25 jugadors i el campió ha estat Guillem Visa (Ivars) que s'ha imposat en les sis partides disputades. Tot i tenir només set anys, s'ha imposat a jugadors d'edat superior demostrant una molt bona base. El podi ha estat completat per Pau Bergé (Vallfogona) i Guerau Benseny (Lleida), tots dos amb 5 punts.

La resta de torneigs (sub-8, sub-14, sub-16 i sub-18) segueixen al Centre Cívic de Balàfia els dissabtes a la tarda.

Joan R. Giribet