La Federació Catalana d’Escacs -  Delegació de Tarragona, ha anat entregat diferents plaques en reconeixement a la trajectòria i dedicació de diferents escaquistes de la demarcació. La intenció inicial era entregar-les totes el 10 de gener, a Puigpelat, durant la celebració de la Copa Tarragona però, per diferents situacions, alguns no van poder venir.

Qui si va estar a Puigpelat, i va demostrar que el seu talent en els escacs no havia disminuït gens ni mica, va ser el Sr. Joan Pamies Coral, veterà jugador de la Lira Vendrellenca. Aprofitant el canvi de ronda se li va entregar la distinció a la seva llarga trajectòria i va poder emportar-se l’aplaudiment de tots els companys i amics escaquistes de la demarcació.

El passat 6 de març, a Tortosa, es va homenatjar al Sr. Lluís Falcó Segarra, en reconeixement als més de 50 anys jugant a escacs representat al seu equip, el Club Escacs Tortosa, tant en la Lliga Catalana com en campionats individuals de la nostra província i d'arreu. El Sr. Falcó va rebre també l'aplaudiment i la felicitació de tots els seus companys (que l'acompanyen en una fotografia d'equip) així com de la resta d'assistents del matx de la setena ronda de la Lliga Catalana d’Escacs.

Finalment, el diumenge 13 de març, el distingit va ser el Sr. Francesc “Paquito” Aroca Arguelles, en agraïment a la seva dedicació amb el Club Escacs Torredembarra i com a organitzador de l'Open Internacional d'Escacs de Torredembarra. L’entrega de la placa va ser una sorpresa per a l’homenatjat, que es va dur a terme abans de l’inici del partit entre el Ruy López – Torredembarra, corresponent a la ronda 8 de preferent.

Tots tres homenatges van tenir un profund sentiment d’emotivitat, tant per als protagonistes com dels companys, compartint la felicitat del moment. La Delegació de Tarragona els transmet a tots tres, i als seus respectius clubs, la més sincera felicitació i agraïment a la seva longeva trajectòria i implicació amb els escacs.