El jugador del Reus Deportiu, MF Pedro Zurano, va aconseguir aquest diumenge el seu segon títol de campió de l’obert de Tarragona (el primer el va guanyar el 2010) després de signar taules a la vuitena i darrera ronda de la trenta-tresena edició del memorial Calbet, acabant imbatut amb 7 punts dels 8 possibles. I no ho va tenir fàcil, ja que en aquesta ronda -disputada a la vila de Santa Coloma de Queralt, a la Conca de Barberà- el reusenc s’enfrontava amb un dels jugadors amb més en forma de la província, el colomí Vicenç Esplugas, que al jugar a casa i amb peces blanques va plantejar una partida buscant una victòria amb la que podés igualar a punts amb Pedro Zurano a la classificació. Però el transcurs de la partida va desembocar en una posició d’igualtat i tots dos jugadors van acordar les taules: Pedro Zurano primer i Vicenç Esplugas segon. El tercer esglaó del podi, amb 5,5 punts, va ser per a Rubén Fernández (CE La Ràpita) amb els mateixos punts que el seu company de club, Sergi Panella, però amb millor desempat.

Matx entre Vicenç Esplugas (Tàrrega) i Pedro Zurano (Reus Deportiu)

Al grup B, on participen jugadors amb menys de 1900 punts d’Elo, l’emoció se va mantenir fins al final. En el primer tauler s’enfrontaven els dos vallencs Josep Recasens – Ferran Guasch (sub16), mentre que en el segon jugaven Arnau Pallàs (sub16 del CE Tarragona) – Jordi Caixal. L’empat entre els dos jugadors del CE Valls i la victòria de Pallàs va fer que la classificació mostrés un empat a 6,5 punts, pel que els desempats van donar el triomf a Ferran Guasch. El van acompanyar Arnau Pallàs segon i Josep Recasens tercer. Mencionar que igualat al tercer, també amb 6 punts, va quedar un altre vallenc: Arnau Huerta (sub14).

Partida entre Magí Trenchs i Arnau Huerta, tots dos jugadors del Valls.

Els premis per als jugadors més joves, els sub16 van ser per a #1r Ferran Guasch (CE Valls), #2n Arnau Pallàs (CE Tarragona) i #3r Alex Manole (CE Espluga de Francolí) ; el sub14 va recaure per a #1r Arnau Huerta (CE Valls), #2n Aaron Alfonso (CN Reus Ploms) i #3r Andrea Sanchez (CE Masdenverge) ; i el sub12 va ser per a #1r Moisés Monllau (Peó Vuit!), #2n Jan Guasch (CE Valls) i #3r Maria Ibarz (CE Espluga de Francolí).

 

Classificació final