El diumenge 12 de juny es va celebrar a l’Hotel Olympus Palace de Salou la festa dels escacs tarragonins, que inclou el campionat provincial de partides ràpides o llampec i que va reunir fins a 75 jugadors de totes les edats i nivells. Es van disputar un total de 8 rondes al ritme de 5 minuts per jugador més 3 segons d’increment per jugada. Després d’unes darreres rondes molt intenses, es va proclamar campió Rubén Fernández (CE La Ràpita), amb 7 punts de 8 possibles. El segon lloc, amb els mateixos punts però pitjor desempat, va ser per a Juan Manuel Velasco, del Reus Deportiu. El tercer esglaó en el podi va ser per al jugador local, Carlos Ortega, de l’Escola Escacs Salou.

Ruben Fernandez, en primer terme a l'esquerra, a la seva partida contra Vicenç Esplugas.

Dintre del mateix torneig també estava en joc el trofeu al millor equips, en el qual es sumen els punts dels tres millors jugadors de cada club en la classificació final. L’equip campió va ser el Reus Deportiu (amb 18,5 punts), el segon lloc va recaure en mans de l’Escola Escacs Salou (amb 17,5 punts) i el tercer en l’Escacs Reus (amb 15,5 punts).

Classificació final

Destacar també la participació de tres jugadors del Club Escacs Santa Eugènia de Girona, l’entitat invitada en aquesta edició. Destacar el paper del gironí Salvador Alarcón, que amb 4,5 punts es va endur el trofeu al millor jugador del club invitat.

 

Vista general de la sala de joc.

Els premis de tram (Elo inferior a 1850) van recaure en Oriol Boldú (#16é; Escacs Reus), Antonio Toldrà (#19é; Reus Deportiu) i Josep Maria Segura (#20é; Escola Escacs Salou), i les medalles amb millors jugadors d’edats van ser per a Pau Cartanyà (#32é; sub16; CE Valls), Aaron Pellisa (#42é; sub14; CN Reus Ploms), Joel Romeu (#16é; sub12; CE Torredembarra), Trayan Kostov (#56é; sub10; Escacs Santa Eugènia) i Nil Sero (#64é; sub08; CE Tarragona). Finalment destacar l’excel·lent gestió i direcció del campionat dels àrbitres Jesús Caballero i Pere Melero.

Després del torneig de ràpides es va celebrar un dinar de germanor, on es van entregar els trofeus als equips campions, de la lliga i la copa de la temporada 2016, i dels campionats individual, i on van destacar -pel nombre de trofeus recollits- el Club Escacs Valls, l’Escola Escacs Salou, l’Hospitalet de l’Infant, el Reus Ploms, el Reus Deportiu i el Vila-rodona.

Amb la celebració del campionat provincial de partides llampec, s’inicia la temporada d’estiu, en la que cada cap de setmana es celebrarà un torneig d’aquesta modalitat en alguna localitat tarragonina.