L’equip de Veterans venç la selecció Femenina catalana en el IV Matx Intergeneracional d’Escacs

L’equip Veterà de Catalunya s’ha imposat a la Selecció Femenina catalana per 6,5 a 3,5 en el IV Matx Inter-generacional que s’ha disputat a la seu de la Federació Catalana d’Escacs, a Barcelona, el passat 1 de maig. L’equip veterà comptava amb una alineació més forta atenent-nos al rànquing català i va fer vàlids els pronòstics que el donaven com a favorit, malgrat que els seus dos primers taulers, Lluís Coll i Joan Bautista, van perdre contra Gal·la Garcia-Castany i Elisabet Ruiz, respectivament. Els altres mestres sèniors van sumar 6,5 punts en els vuit taulers restants.

 

El ritme de joc estipulat va ser el reglamentari en partides de cadència normal: 1 hora + 30 minuts per jugador, afegint 30 segons a cada jugada fins al final de la partida.

Els veterans es mostren en gran forma

Un cop transcorregudes tres hores des de l’inici del matx, el marcador presentava avantatge de l’equip Sènior per 1-2 després que en Josep Fernández s’anotés el punt al tauler novè contra Ruth López. Minuts abans l’Albert Montell va imposar-se a Francisca Pino en el tauler que tanca les alineacions, mentre que al primer tauler la jove vallesana Gal·la Garcia-Castany va concloure un fort atac contra el rei d’en Lluís Coll, culminat amb la pèrdua d’una torre per a un dels puntals del Catalònia de Manresa, equip que aquest any ha assolit l’ascens a Divisió d’Honor de la Lliga Catalana.    

En els tres quarts d’hora següents, l’encontre es va inclinar en favor de l’equip veterà quan Juan Domínguez i Antonio Bonell van posar un marcador a favor d’ 1-4, ja difícil de remuntar. La victòria de l’equip veterà va fer-se realitat quan al tauler 5 el Mestre FIDE Gregori Garcia Conesa, un històric dels escacs a casa nostra, feia retre el rei a Elisabeth Riera, Campiona de Catalunya Femenina 2014.

L’organització a càrrec de la Federació Catalana d’Escacs va tenir el detall d’obsequiar amb un llibre d’escacs als 20 participants del IV Matx Intergeneracional. Tots ells podien escollir el títol que preferissin recollint-lo directament d’una taula annexa on podien triar i remenar.  

Exhibició tècnica d’Elisabet Ruíz a la darrera partida

Un bon nombre d’afeccionats van apropar-se al recinte Fabra i Coats, del barri de Sant Andreu, per seguir en directe el duel intergeneracional que cada any reuneix les joves promeses femenines amb els mestres històrics dels escacs catalans. Els seguidors que van esperar fins a la finalització de la darrera partida del matx entre Joan Bautista i Elisabet Ruíz van gaudir de l’excel·lent tècnica en el final mostrada per la jove escaquista del Vilafranca del Penedès. La representant de l’equip femení va conduir amb portentosa precisió un final d’alfils de mateix color amb peó de més. El remat va incloure el sacrifici de l’alfil que va provocar l’ovació dels espectadors, després que el mestre català va oferir l’encaixada de mans en senyal de rendició. 

 

SELECCIÓ FEMENINA

 

SELECCIÓ VETERANS

Tauler

Títol

Nom

Rànquing català

RESULTAT

Títol

Nom

Rànquing català

1

 

Gal·la GARCIA-CASTANY

2288

1 - 0

MC

Lluís COLL

2320

2

 

Elisabet RUÍZ

2254

1 - 0

MC

Joan BAUTISTA

2316

3

MFF

Judith CLOPÈS

2250

0 - 1

MC

Miquel FABRÉ

2253

4

 

Laura MARTÍN

2212

0 - 1

MC

Juan DOMINGUEZ

2278

5

 

Elisabeth RIERA

2173

0 - 1

MF

Gregori GARCIA CONESA

2243

6

 

Inma HERNANDO

2109

0 - 1

MC

Antonio BONELL

2231

7

 

Elena CASSET

2113

1/2  - 1/2

MC

Josep MONEDERO

2178

8

 

Sònia MARTIN

2077

1 - 0

 

Jordi MARCHADOR

2104

9

 

Ruth LÓPEZ

2062

0 - 1

 

José FERNANDEZ

2149

10

 

Francisca PINO

1936

0 - 1

 

Albert MONTELL

2125

     

TOTAL

3,5 - 6,5