Barcelona, 30 de novembre de 2019

A la Seu Social de la Federació Catalana d’Escacs, carrer Sant Adrià, 20 de Barcelona, després d'haver estat legalment convocada d'acord amb els actuals Estatuts de la Federació Catalana d’Escacs, en segona convocatòria, s'ha celebrat la sessió corresponent a l'Assemblea General de Clubs, amb el contingut de la qual s'aixeca la següent acta.

Hora                :           10,00 hores

Lloc                 :           Seu Social de la Federació Catalana d’Escacs

Membres assistents: Patricia Llaneza (Foment), Victor Collell (Peona i Peó), Evarist Pérez (Sant Martí), Jaume Bosch (ONCE), Emili Albero (Cornellà), Guillem Mut (Espiga de les Corts), Manel Triquell (Cor de Marina), Ramón Caro (Mollet), Albert Calle (Terrassa), Manel Llopis (Escola d'Escacs de BCN), Joan Ant. Pérez (Llinars), Pere Alegre (Pallejà), Miquel Àngel Murillo (Sant Joan Despí), Josep Colet (Vilafranca), Jaume Mundet (Gerunda), Toni Ayza (Secretariat entitats), Andrés Navarro (Ideal Clavé), Juan Manuel Sanchez (Barcelona), Lourdes Porta (Ateneu Barcelonès), Carles Falgueras (Figueres), Antonio López (Aragonès), Víctor Pont (Barberà), Carlos Salgado (Blanes), Carlos P. Fernández (Cadena), Daniel Flores (Canovelles), Ramon Menac (Catalònia), Marc Pozanco (Cavall del Congost), Alfredo Castaño i Raul Arza (Ateneu Colon), José Martinez (Colon Sabadell Chessy), Francesc Xancó (Comtal), Miquel Fernandez-Díaz (Hospitalet-Bellvitge), Jordi Mas (Lira Vendrellenca), Xavier Valiós (Mollerussa), Jordi Pellicer (Montmeló), Jordi Díaz (Platja d’Aro), Albert Cubeles (Tres Peons), Jaume Parramon (Vallfogona), Jorge Aguadero (Vila Olímpica), i Rafael Gallardo (Hostalric).

Empleats de la FCE: Antoni López, Jordi Magem, i Jordi Capellades.

Assistents membres de Junta Directiva de la Federació: Pepo Viñas, Montse Gràcia, Teresa Muñoz, Pere Reginaldo, Ramon Caro, i Jaume Gayoso.

 

O R D R E  D E L  D I A


INFORME DEL PRESIDENT 


Nomenament de dos interventors per a l’aprovació de l’acta de l’assemblea.

 

  1. Aprovació, si s’escau, del calendari esportiu corresponent al 2020.
  2. Aprovació, si s’escau, del projecte de pressupost corresponent al 2020.
  3. Ratificació de càrrecs de la Junta Directiva
  4. Propostes de la Junta Directiva.
  5. Propostes de les entitats afiliades.
  6. Torn obert de paraula.

NOMENAMENT DE DOS INTERVENTORS PER A L’APROVACIÓ DE L’ACTA DE L’ASSEMBLEA

Van ser nomenats com a interventors per a l’aprovació i signatura de l’acta de l’assemblea: Patricia Llaneza Vega i Juan Manuel Sánchez López.

INFORME DEL PRESIDENT

Benvinguts a tots a l’Assemblea de la Federació. En primer lloc cal agrair l’esforç de tots els assistents per tal de vetllar pel futur dels escacs catalans. Les opinions de tothom són benvingudes amb el benentès de què tots tenim un objectiu comú: el progrés del nostre esport.

A nivell esportiu cal fer una primera reflexió important: som el país del món on es fan més torneigs avaluats. L’activitat escaquística és molt intensa. Gairebé tots els dies és possible, per les persones que viuen a l’àrea metropolitana de Barcelona, jugar partides d’escacs oficials. En aquest sentit som uns privilegiats. Aquesta circumstància es produeix gràcies, sobretot, a l’esforç de molts organitzadors de clubs que fan una tasca meravellosa. Mai podrem agrair prou l’esforç que aquestes persones aboquen al nostre esport.

Per tant, cal dir que la salut dels escacs catalans és bona. Tenim més competicions que mai i les juguen més jugadors que mai.

Aquest fet, extraordinàriament positiu, té les seves contrapartides: cada cop més patim una sobresaturació de torneigs que competeixen per les mateixes dates, el calendari es fa molt complicat, les proves oficials de la Federació tenen més competència, etc.

En el cas de les competicions oficials la Junta Directiva de la Federació catalana ha treballat de valent per intentar mantenir la qualitat en les competicions i activitats federatives. Les Competicions d’Edats baten rècords any rere any i el nivell de satisfacció, reflectit en les enquestes que fem, és cada vegada més alt.

D’altra banda, s’ha fet un gran esforç en intentar optimitzar les despeses que comporten les competicions per tal de poder destinar recursos a altres àmbits que tradicionalment no han tingut cap dotació. Vull agrair especialment la tasca que en aquest sentit han desenvolupat Pere Reginaldo com a cap de competicions i Jordi Magem com a director esportiu.

Des del punt de vista esportiu, hem de valorar molt positivament el desenvolupament del Circuit Català, principal activitat escaquística durant els mesos d’estiu, que ha crescut prop d’un 8% en el nombre de participants i que es va adjudicar el jugador Sturt Raven (USA) essent en Victor Moskalenko el millor jugador català.

En clubs d’Espanya. l’Escola d’Escacs de Barcelona es va mantenir a Divisió d’Honor. El Barberà també va mantenir la seva categoria a Primera Divisió. A la Segona Divisió també han participat el Sabadell, el Mollet i el Barcelona.

El Campionat de Catalunya de partides ràpides per equips va ser pel C.E. Barcelona.

En el campionat d’Edats d’Espanya, la delegació catalana va tenir uns excel·lents resultats. La nostra delegació va assolir les següents medalles:

Joana Ros (Sant Boi)

Aramí Lobo (Llinars)

Daniel Salinas (Sabadell)

Alex Villa (Montornès)

Gerard Jurca (Montornès)

Isaac Hernan (Sabadell)

En el Campionat d’Edats per Equips van assolir el títol La Lira (sub-18) Montornès-Granollers-Canovelles en sub-16, el Sant Andreu a sub-14, el Llinars a sub-12, el Montornès a sub-10 i el Mollerussa sub-8.

Campionat de veterans: felicitem al Ricard Brusi com a campió de Catalunya de veterans +50 i al Joan Bautista +65.

Canviant de qüestió, i anant per la situació econòmica de la Federació, cal dir que la situació de la Federació es pot qualificar com a bona. no obstant, es plantegen algunes amenaces que cal tenir en compte i anticipar-se als futurs problemes que es poden plantejar.

En primer lloc, i a títol informatiu, haig de posar en el vostre coneixement una situació que afecta de forma evident al funcionament de la Federació: l’impagament del 20% de la subvenció de l’any 2018 i del 20% de la subvenció del 2019. A més, el 80% de la subvenció del 2019 ha estat abonada a mitjans del mes de novembre. Això implica que hem estat molts mesos amb un saldo creditor amb la Generalitat del voltant de 120.000 euros. Aquesta circumstància, unida al deute que acumulen alguns clubs durant l’any amb la Federació, ha fet que durant un temps hàgim patit la possibilitat d’estar amb manca de liquiditat. Cal tenir en compte aquesta circumstància de cara al futur. Això ens obliga, encara amb més motiu, a ser especialment curosos i actuar amb gran rigor. De totes maneres, i pel que fa a aquest any, sempre hem mantingut un marge prudent de liquiditat i no ha calgut subscriure cap pòlissa de crèdit.

Com es veurà, durant aquest any s’ha fet una gran feina de control pressupostari i de confecció de pressupostos. Vull destacar molt especialment la tasca de la Montse Gràcia que ha donat un impuls molt positiu a la branca econòmica de la Federació.

Durant aquest període també s’han activat de forma molt més dinàmica les xarxes socials com ara Twiter i Facebook. Estem treballant per potenciar la pàgina web en un futur molt proper. També hem fet esforços en la gestió de la imatge corporativa de la Federació amb una menció especial a la gran empenta i capacitat de l’amic Ferran Torta.

M’agradaria destacar, a més, la tasca dels membres de la Junta Directiva de la Federació que esmercen molts esforços per la millora del nostre esport. Sense ells, projectes com Escacs a l’Escola o com el desenvolupament dels escacs femenins (amb l’organització de trobades, conferències o intercanvis) no hagués estat possible.

La Federació té importants reptes de futur:

  • Augmentar el nombre de federats.
  • Obtenir patrocinadors privats
  • Millorar la imatge i els canals de comunicació de la Federació
  • Aprofundir en el desenvolupament dels escacs de base
  • Potenciar els escacs femenins
  • Desenvolupar la vessant social dels escacs: el projecte escacs i escola, la presència a les presons, el projecte Drac Arcai als Hospitals, etc.

Vull destacar també que durant el mes de maig se celebrarà a Catalunya el primer mundial d’escacs d’empreses a l’Hospitalet de Llobregat. Per organitzar aquest campionat la Federació ja ha assolit un patrocini privat de 30.000 euros. Sens dubte una gran notícia.

El fet que la FIDE tingui una vinculació directa amb la FCE fa que disposem de molta informació i una certa influència a nivell internacional. Esperem que aquest avantatge pugui fer-se encara més tangible en un futur immediat.

Finalment voldria agrair la tasca de tots els treballadors de la Federació que ajuden dia a dia a tirar endavant la gestió administrativa més complexa del que ningú es pensa. També vull agrair a tot l’equip directiu, i particularment al Jaume Gayoso, per la seva dedicació i entusiasme.

Força i salut pels escacs catalans!!!

 

CALENDARI DE COMPETICIONS 2020

El Director Tècnic de la Federació, Jordi Magem, va explicar breument el contingut del calendari de la temporada 2020. Es proposa que el Campionat Absolut i Femení es disputi a partir del dia 25 de juny juntament amb el Torneig Internacional Ciutat de Barcelona. Fer-ho després del campionat d’edats no va tenir la repercussió esperada tot i l’esforç econòmic de la Federació.

Pere Reginaldo, responsable a la Junta Directiva de les competicions organitzades per la Federació, va explicar que el motiu d’ajuntar Ciutat de Barcelona, Absolut i Femení responia a motius esportius i econòmics, per tal de reduir despeses i poder organitzar en un futur un Festival d’Escacs amb un tancat amb els millors jugadors catalans. Costa molt que juguin els millors jugadors catalans i també atraure públic i ressò als mitjans de comunicació. Aquest torneig es el punt de sortida, no d’arribada, la intenció es fer un torneig important obert i tancat.

Les intervencions dels representants dels clubs per referir-se a aquest tema de la unificació de Torneigs van ser els següents:

Jordi Díaz (Platja d’Aro) va mostrar el total desacord, ja que les dates coincidien amb el Festival de Platja d’Aro. Enguany volien que jugués un matx Àsia-Europa on participessin Karpov i Anand. No és el mateix coincidir amb Montcada que amb el Ciutat de Barcelona i Abasolut. Proposa que el Ciutat de Barcelona es faci després de Sants i quan li contesten que hi ha l’Obert de Sabadell, ell diu que al juny hi ha Platja d’Aro i també hi coincidirien.

David Guix (Franqueses) va dir que s’estava desprestigiant l’Absolut i Femení pel fer d’ajuntar-ho en el Ciutat de Barcelona. També perden importància els Campionat Territorials.

Toni Ayza (Secretariat Entitats) també va mostrar el seu total desacord en ajuntar els tres torneigs en un i va demanar que es votés per separat aquest punt concret del calendari. Si l’Absolut es fa juntament amb el Ciutat de Barcelona, obligaria a fer-ho sempre a Barcelona i és un altre argument per rebutjar aquesta possibilitat. També va recriminar el fet de no haver informat d’aquest assumpte a la recent reunió de clubs organitzadors del Circuit.

Joan A. Pérez (Llinars) està en contra d’ajuntar els tres Torneigs i afegeix que també treu importància als Campionats Territorials classificatòris per l’Absolut. A més coincidiria amb el nou torneig de Llinars i el de Platja d’Aro. També demana plantejar-se un canvi de dates al Campionat de Catalunya d'Edats Actiu (Memorial Ilundáin) per coincidència amb altres esdeveniments, com enguany un intercanvi d'escacs base femení promogut per la pròpia FCE.

Jorge Aguadero (Vila Olímpica) considera que el Ciutat de Barcelona ha de ser un referent mundial i proposa fer-ho cada tres o quatre anys.

Victor Pont (Barberà) diu que el Ciutat de Barcelona ha de tornar a ser un Tancat Magistral i que només la Federació té capacitat per fer-ho. També va demanar el canvi de data de la Final de Copa Catalana i se li va contestar des de la Junta Directiva que s’estudiaria.

Referent al canvi de data de la Final Copa Catalana Juanma Sánchez (Barcelona) demana que es decideixi amb celeritat si es canvia la data, ja que alguns clubs han de quadrar la participació dels seus jugadors.

Albert Calle indica que s’ha de mantenir el prestigi tant de l’Absolut com del Ciutat de Barcelona i que s’han de fer per separats. El seguiment del públic es per Internet, no presencial i hi ha altres tipus de repercussió a més del públic assistent.

Jordi Magem contesta que el sistema del KO per a l’Absolut, no ha funcionat perquè acaben guanyant els especialistes de partides ràpides i no ha creat el seguiment de públic esperat. Explica que a la FEDA han canviat aquest format per un obert i ells segueixen aquesta línia. També diu que els clubs si que tenen capacitat per organitzar tancats per normes de GM. Recorda als assistents que s’està demanant l’aprovació del calendari, no del format de cap torneig. Defensa que el projecte té la idea d'organitzar un gran festival d'escacs amb activitats paral·leles.

Pere Reginaldo afegeix que el fet d’ajuntar torneigs és l’inici d’un procés que ha de portar a fer que els millors jugadors catalans puguin jugar un tancat amb cara i ulls. Pel que fa a la coincidència amb Platja d’Aro recorda que abans coincidia amb Montcada i no hi havia protestes.

Joan Xancó (Comtal) està d’acord en el fet què hi ha molt poques dates disponibles en el calendari i demana una visió global per millorar els escacs i no una visió amb els interessos particulars de cadascun

Pepo Viñas indica que la Federació pretén fer un gran Festival d’Escacs que tingui un veritable ressò mediàtic i un interès per part dels jugadors. El torneig ha de ser anual, ja que compta amb una dotació de l’Ajuntament de Barcelona i no es pot celebrar cada 4 anys. La Federació desconeixia el matx Karpov-Anand. El president de la Federació agraeix el to general del debat i indica que si no s’aprova el calendari de la Federació proposarà un altre recollint els comentaris dels assistents, però sense necessitat de convocar una altra assemblea.

 

El calendari esportiu de la FCE corresponent a l’any 2020 va ser rebutjat per 19 en contra, 16 vots a favor i tres abstencions.

 

APROVACIÓ DEL PROJECTE DE PRESSUPOST PER AL 2020

La tresorera de la FCE, Montse Gracia va fer una presentació del projecte de pressupost 2020. Va explicar que havien intervingut tots els membres de la Junta amb responsabilitat en alguna àrea de la Federació. S’ha intentat reflectir el contingut que hi ha al darrera de cada partida amb rigorositat.  S’han intentat racionalitzar les despeses i que sigui un reflex de la realitat, per això demana que no es faci la comparació amb el pressupost d’anys anteriors. Agraeix la tasca dels delegats Territorials per fer una bona aportació als pressupostos. S’implementa una partida per nous projectes que enguany serà el Mundial d’Empreses i altres accions de caire social com el projecte del Drac Arcai d’introduir els escacs per als nens malalts als hospitals.

La proposta de preus de llicències per al 2020 va ser el següent:

PREUS DE LES LLICÈNCIES 2020

LLICÈNCIES JUGADORS

TEMPORADA 2020

16 MESOS

     

Llicències sènior

38,00€

50€

Llicències de gent gran (+65)

24,00€

35€

Llicències de jugadors S16

24,00€

35€

Llicències de jugadors S14

12,00€

18€

Llicències de jugadors S10

6,00€

9€

 Llicències d'un dia

       2,00 € (només per torneigs de ràpides individuals)

 

QUOTA

TEMPORADA 2020

 
     

Club

195,00€

 
     

LLICÈNCIES ARBITRES

TEMPORADA 2020

 
     

Llicències àrbitres

37,00€

 
     

LLICÈNCIES MONITORS

TEMPORADA 2020

 
     

Llicències monitors

37,00€

 

LLICÈNCIES ÀRBITRES (àmbit estatal subjectes al preu marcat per la FEDA)

Llicències àrbitres Internacionals, FIDE i Nacionals

90,00€

Llicències àrbitres Catalans + quota FEDA

90,00€

 

LLICÈNCIA DE PERSONES AMB DISCAPACITAT

Els jugadors amb discapacitat del 33% o superior poden gaudir d'una llicència amb descompte del 50% del seu preu. Cal demanar-ho a la Federació, presentant per e-mail un document que certifiqui la discapacitat.

En el pressupost també figurava una partida d’ingressos per venda i lloguer del material. A insistència dels assembleistes la tresorera va llegir els preus de lloguer del material.

 

PREUS GENERALS PER ACTIVITATS I TORNEIGS NO HOMOLOGATS (PER UNITAT I DIA)

Tauler d’Escacs de plàstic: 0,10€ unitat/dia

Peces de plàstic: 0.20€ unitat/dia

Tauler de fusta: 0,20€ unitat/dia

Peces de fusta: 0.30€ unitat/dia

Rellotge escacs: 0,50€ unitat/dia

Tauler Gegant: 20€/dia

 

PREUS PER A TORNEIGS HOMOLOGATS (PREUS PER A TOTS ELS DIES QUE DURA EL TORNEIG)

Tauler d’Escacs de plàstic: 0,10€ unitat

Peces de plàstic: 0.20€ unitat

Tauler de fusta: 0,20€ unitat

Peces de fusta: 0.30€ unitat

Rellotge escacs: 0,50€ unitat

Tauler i peces Gegants: 20€/dia

Tauler, peces, rellotge retransmissió: 4€/unitat

 

En el torn obert de paraula relatiu al pressupost van haver-hi les següents intervencions:

Evarist Pérez (Sant Martí) pregunta per l’increment de llicències, el pressupost de veterans de Barcelona, la baixada en la subvenció del Circuit i el pressupost del Ciutat de Barcelona.

Toni Ayza (Secretariat) felicita la tresorera per la gran feina d'actualització i elaboració del pressupost i pregunta per l’increment d’algunes partides com la Lliga, la Copa, la Festa Catalana, l’ajut a clubs per a la participació en els Campionats d’Espanya.

La tresorera de la FCE respon als dos clubs en el sentit que el pressupost s’ha ajustat a la realitat del compliment i que si es compara amb el de l’any passat no s’entendrà.

Víctor Pont (Barberà), es mostra contrari a cobrar el préstec de material, ja que seria un canvi en la filosofia de servei als clubs per part de la Federació.

Albert Cubeles (Tres Peons), no entén com el pressupost pot quadrar al cèntim, també pregunta pels ingressos per amortització i voldria saber el compliment del pressupost.

Raül Arza (Ateneu Colon) protesta contra l’increment de preus dels Campionats d’Edats que diu cada temporada augmenten i hi ha clubs i famílies que es plantegen deixar de participar-hi a causa dels preus.

Joan A. Pérez (Llinars) no troba correcte que per la inscripció d’un equip de nens es cobri 120€ en comparació amb altres competicions. També diu que la Federació vagi amb compte amb la venda de material, ja que necessita permisos. Diu que cal incloure al pressupost una partida de despeses per interessos en cas que s’hagi de demanar un prèstec.

David Guix (Franqueses) protesta per l’increment en la majoria de les inscripcions de les proves federatives. També pregunta per l’increment de sous. No està d’acord amb els recàrrecs pel retard en el pagament de llicències.

Guillem Mut (Espiga de les Corts) pregunta per la subvenció de l’Ajuntament de Barcelona per a la campanya “Els Escacs fan per tu”. Demana a la Federació que treballi per recuperar els 400€ de subvenció.

Joan Xancó (Comtal) considera que 20€ és un preu elevat per al préstec dels escacs gegants.

Carles Falgueras (Figueres) demana que els torneigs organitzats fora de l’àrea metropolitana de Barcelona tinguin ajusts especials. Els primers 50 jocs no s’haurien de cobrar.

Eduard Arilla (Sant Martí) creu que la Federació no informa correctament als clubs i que s’hauria d’esforçar més en aquest tema tan important. Considera que cada club es responsable de les subvencions que demana i que rep.

Jaume Parrramon (Vallfogona) diu que el recàrrec pel retard en el pagament de llicències és molt car i suposa un problema per a molts clubs. També està en contra del cobrament per al préstec de material.

Ramón Caro (Mollet) demana als clubs que deixin de costat les postures individuals i tractin de pensar en la globalitat dels clubs.

Pere Alegre (Pallejà) demana més comunicació, explicar les partides deficitàries i el motiu de què s’incrementen preus per sobre de l’IPC.

Jordi Mas (Lira Vendrellenca) diu que cal avisar als clubs després de cada tram de recàrrecs a partir del mes de febrer.

Andres Camilo Navarro (Ideal Clavé) suggereix que es facin menys campionats i més nombrosos ajuntant uns amb els altres.

Des de la taula de Junta Directiva Pepo Viñas i Montse Gràcia responen el següent:

  • La Federació ha tingut altres despeses per als ajuts a clubs del Circuit i per tant no es poden incrementar les subvencions. Abans els clubs retornaven els diners que aconseguien de la Generalitat i això creava superàvits, ja que no es pressupostaven aquests ingressos. El darrer any només tres clubs del Circuit van demanar subvenció i la Federació va decidir ajudar per no deixar morir alguns Torneigs.
  • Les noves despeses de la Lliga Catalana han estat doblar els partits retransmesos i la Final conjunta de tots els participants de Divisió d’Honor
  • La partida d’ajuts a la participació dels Campionats d’Espanya de clubs s’ha incrementat per l’increment de participació.
  • Els equips mixtos del Campionat per Equips d’Edats no era per recaptar més, sinó per incrementar la participació.
  • Les partides que generen beneficis ajuden a cobrir les pèrdues d’altres partides d’edats, com els Campionats d’Espanya.
  • Els diners públics estan disminuint i es retarda el cobrament. Abans la UFEC subvencionava el material de les Federacions ara ja no pot.
  • S’intentarà recuperar les subvencions perdudes de l’Ajuntament de Barcelona en la campanya “Els escacs fan per tu”.
  • La Federació, per primera vegada, ha trobat un patrocini privat per un import de 30.000€ per organitzar el mundial d’empreses. El patrocinador és una empresa del Baix Llobregat (no recorda el nom exacte), la FIDE va demanar que el torneig es fes a prop de l’aeroport i el torneig es farà al Prat de Llobregat.
  • La Federació està bé econòmicament tot i els problemes de liquiditat a causa del retard en el cobrament de subvencions de la Generalitat.
  • Les despeses financeres en cas de préstec, ja estan reflectides en el pressupost.
  • L’activitat escaquista a Catalunya és enorme i es el lloc del món on més Torneigs es disputen. Malgrat els preus dels campionats d’edats cada vegada hi ha més participació. La quota de 120€ per equips és només per als equips que no es queden a l’hotel oficial de la Federació.
  • Les amortitzacions pressupostades com ingressos corresponen a la subvenció que va rebre la Federació per a la rehabilitació de la seu social de la Federació.
  • Els recàrrecs per al retard en el pagament només es refereix a les llicències i cada jugador hauria de pagar la seva llicència perquè els clubs no hagin d’esperar a les subvencions municipals.
  • Cal donar molta importància a la vessant social dels escacs. Les nostres competicions no tenen en compte l’edat, el gènere. Aquest és un tret diferencial que hem d’aprofitar.
  • El control del préstec de material genera molta feina i despeses i per això la Federació cobrarà un preu per aquest servei. També per evitar que els clubs no utilitzin el seu propi material.

El projecte de pressupost del 2020 va ser aprovat per 23 vots a favor, 2 en contra i 7 abstencions.

RATIFICACIÓ DE NOUS CÀRRECS DE LA JUNTA DIRECTIVA DE LA FEDERACIÓ

Van ser ratificats com a nous membres de la Junta Directiva de la Federació: Ines del Arco i Xavier Valiós per 30 vots a favor, cap en contra i una abstenció.

PROPOSTES DE LA JUNTA DIRECTIVA

PROPOSTA DE MODIFICACIÓ DEL REGLAMENT GENERAL DE COMPETICIONS Per una resolució del Comitè de Competició de la FCE es presenta a consideració de l’assemblea l’art. 12.7. RATIFICACIÓ DE L’ART. 12.7 12.7 No serà d’aplicació la normativa de superposició de calendaris en el cas que afecti a una Competició per Equips que no sigui organitzada per la FCE.

La proposta es va aprovar per 27 vots a favor, cap en contra i 3 abstencions.

PROPOSTES DELS CLUBS

El reglament d’esportistes amb discapacitat va ser aprovat per unanimitat.

TORN OBERT DE PARAULA

Emili Albero (Cornellà): Denúncia que els jugadors amateurs són els que estan pagant els premis que després s’en porten uns altres. Les quotes d’inscripció als oberts són molt cares.

Juanma Sánchez (Barcelona) demana la modificació del Reglament de les x a les llistes d’ordre de forces de la Lliga Catalana. Insisteix a saber quan se sabrà si es modifica la data de la Final de Copa.

Patricia Llaneza (Foment) vol saber quan es coneixerà el nou calendari, atesa la no aprovació del que ha presentat la Junta Directiva de la FCE.

David Guix (Franqueses) demana no penalitzar tan durament les incompareixences a la Lliga. També demana que els equips Sub-12 no hagin de viatjar més de 30 Km.

Raül Arza (Ateneu Colon) denúncia que si continua l’increment de preus en les competicions d’edats haurà una davallada en la participació.

El President de la Federació, Pepo Viñas contesta:

  • No està en mans de la Federació controlar el preu de les inscripcions dels oberts i que siguin els amateurs els que contribueixin a pagar els premis.
  • El tema de les llistes d’ordre de forces ja es va debatre en una altra assemblea i les propostes de la Federació van ser rebutjades.
  • La Federació es compromet a presentar una alternativa de calendari en 15 dies.
  • No es poden aprovar propostes sense presentar-les prèviament.

Un cop finalitzada l'assemblea es va efectuar el sorteig de Primera i Segona Divisió.

Sense més temes a tractar s’aixecà la sessió a les 14 hores.

DILIGÈNCIA D’APROVACIÓ DE L'ACTA CORRESPONENT A L'ASSEMBLEA GENERAL EXTRAODINÀRIA DE CLUBS CELEBRADA EL DIA 30 DE NOVEMBRE DE 2019

En Patricia Llaneza Vega, major d'edat, membre de l'Assemblea de la Federació Catalana d'Escacs, en qualitat d'interventor.

En Juan Manuel Sánchez López, major d'edat, membre de l'Assemblea de la Federació Catalana d'Escacs, en qualitat d'interventor.

Les persones esmentades, designades per l'Assemblea General de 30 de novembre de 2019 com a interventors d'acord amb l'article 37 dels Estatuts d'aquesta Federació i l'article 33, darrer paràgraf del D. 70/94, i actuant per expressa delegació d'aquesta, DECLAREN APROVADA LA PRESENT ACTA DE L'ASSEMBLEA GENERAL per la qual cosa signen la present, conjuntament amb el President i el Secretari.

Patricia Llaneza Vega                                                                      Juan Manuel Sanchez López

 

Teresa Muñoz Muñoz                                                                     Josep C. Viñas Racionero

Secretaria                                                                                        President

 

Barcelona, 24 de novembre de 2019