ORGANITZA:

Federació Catalana d’Escacs amb la col·laboració de chessmood.com i Lichess. 

PARTICIPANTS:

Podran participar tots els esportistes amb llicència FCE en vigor.

PLATAFORMA DE JOC:

La plataforma de joc serà Lichess, per aquest motiu els participants hauran d'estar registrats i disposar d'un usuari actiu a Lichess.

Els participants hauran de disposar de connexió estable a Internet i d’un dispositiu informàtic adequat per a jugar als escacs online. 

DIES DE JOC:

El Campionat es jugarà el diumenge, 11 de Juliol de 2021.   

HORA D’INICI:

El torneig començarà a les 18:00 hores.  

RITME DE JOC:

Les partides seran d’1 minut sense increment per jugada feta. 

SISTEMA DE JOC:

La competició serà un Sistema Suís un sol grup i a 11 rondes.

La primera partida començarà a les 18:00 hores, mentre que la resta de partides començaran un cop vagin acabant totes les partides de les diferents rondes. L’emparellament serà automàtic i gestionat pel propi software de Lichess.org.  

INSCRIPCIÓ:

Els esportistes hauran d’inscriure’s seguint el següent procediment:

El procés d’inscripció serà el següent:

1 – Omplir el formulari electrònic corresponent: CLICA AQUÍ

2 – Registrar-se dins el grup: “Festival Català Escacs Online” a Lichess. Link: https://lichess.org/team/festival-catala-escacs-online

3 – Un cop acceptats dins el grup, ja podreu registrar-vos en el torneig. Link: https://lichess.org/swiss/2vPNgwmq

La data límit d’inscripció és el dia 9 de Juliol a les 22:00h. No s’acceptaran inscripcions sense haver omplert el formulari prèviament ni fora de termini.

La inscripció serà gratuïta.

DIRECTOR DEL TORNEIG:

El director del torneig serà en David Ayza.

AVALUACIÓ D’ELO:

El torneig NO serà vàlid per a cap ELO. 

DESCONNEXIONS:

En el cas que un esportista tingui una desconnexió podrà seguir jugant quan es torni a connectar si està dins el límit de temps permès per Lichess (30 segons). Si no pot reconnectar a temps, la partida es considerarà perduda. 

PREMIS:

Els premis seran els següents:

Nota : 100.000 MoodCoins equivalen a 100$

Classificació General:

1r: Diploma Campió de Catalunya Bullet Online 2021 + un val per 150.000 MoodCoins (Moneda per comprar cursos d’escacs online de la plataforma ChessMood.com )

2n: 100.000 MoodCoins (Moneda per comprar cursos d’escacs online de la plataforma ChessMood.com)

3r: 50.000 MoodCoins (Moneda per comprar cursos d’escacs online de la plataforma ChessMood.com)

DESEMPATS:

La classificació es realitzarà per punts per partida. Victòria 1 punt, empat 0,5 punt i derrota 0 punts. 

En cas d’empat entre diferents esportistes, el desempat que s’aplicarà serà:

  1. Sonnenborg-Berger. 
  2. El que determini la pròpia aplicació de Lichess.                   

COMPORTAMENT DELS ESPORTISTES:

Tant en la competició com en el xat del torneig, els esportistes hauran de mantenir un codi de conducta afí a les Lleis dels Escacs de la FIDE i de respecte als altres participants. En cas d’infracció els participants podrien ser sancionats pel Comitè de Competició de la Federació Catalana d’Escacs.

Una amonestació, després de l’estudi de la partida jugada, pot derivar en l’expulsió de l’esportista del torneig i la pèrdua del punt.

Si es determina que un esportista ha fet trampes o ha dut a terme una actuació incorrecta, el cas s’elevarà al Comitè de Competició de la FCE. 

ANTI-TRAMPES:    

Els participants acceptaran les decisions anti-cheating de la plataforma Lichess.org.  

REGLAMENTACIÓ APLICABLE:

Tot el que no estigui previst en aquesta circular, es resoldrà aplicant, en l'ordre que s'enuncien, el reglaments de la FCE o la FIDE. 

ALTRES:

No es permetrà la participació de cap jugador que no hagi fet la inscripció prèviament. Aquest campionat no és classificatori per a cap altra prova.

La participació a la prova implica la total acceptació d’aquestes bases.

Els participants que competeixen amb un dispositiu portàtil hauran d’assegurar-se que el seu aparell està connectat a la xarxa elèctrica per tal d’assegurar la màxima autonomia de la bateria.

La Federació Catalana d’Escacs es reserva el dret a modificar les bases a mesura que es desenvolupa el torneig per adaptar-lo a la demanda de participants i a les particularitats i/o incidències que puguin sorgir durant la competició. 

ACCEPTACIÓ DE LES BASES

La participació al torneig implica l'acceptació d’aquestes bases. Tot el que no estigui previst en aquesta circular es resoldrà aplicant els reglaments de la FCE o la FIDE.

PUBLICITAT     

La Federació Catalana d’Escacs té la voluntat de fer difusió de l'esdeveniment tant a la premsa com a les xarxes socials, pel què prendrà i publicarà imatges, així com les dades mínimes necessàries per fer les classificacions i aparellaments. Per la qual cosa, al formalitzar la inscripció els participants autoritzen a l’organització a publicar imatges del torneig en les quals hi apareguin per tal de fer difusió de l’activitat. Igualment, es dóna permís per publicar fotografies, vídeos i les dades mínimes a d’altres empreses col·laboradores de l'esdeveniment.