ORGANITZA

Federació Catalana d’Escacs.

DIRECTOR DEL TORNEIG

Sr. Jaume Bosch Romay.

DATES I HORARI

Del 14 al 21 de maig de 2023.

Les rondes s'iniciaran a les 16:00 hores, a excepció del dia 21 de maig que es jugarà a les 9:30 hores.

El lliurament de premis serà el dia 21 de maig en el dinar de cloenda.

PARTICIPACIÓ

La competició és oberta a esportistes amb llicència de la Federació Catalana d’Escacs en vigor i poden participar-hi els esportistes majors de 50 anys (nascuts el 1973 o anys anteriors).

SISTEMA DE JOC

El torneig es dividirà en dos grups, si el nombre de participants ho permet. El primer grup serà per a veterans entre 50 i 64 anys (nascuts entre l’any 1959 i el 1973) i el segon grup serà per a veterans majors de 65 anys (nascuts l’any 1958 o anteriors).

Es disputaran els dos torneigs per Sistema Suís a vuit rondes. Si un dels grups tingués una inscripció mínima, es contemplarà unificar els dos grups.

Els aparellaments es faran amb l’ajuda d'un programa informàtic.

El torneig serà vàlid per a ELO FIDE, FEDA i Català.

RITME DE JOC

1h. 30’ més increment de 30” per jugada.

LOCAL DE JOC I ALLOTJAMENT

Hotel**** Luna Club Hotel Yoga & Spa

Av. Colom, 12, Edifici A, 08380 Malgrat de Mar, Barcelona

La reserva a l’hotel oficial s’ha de fer a través del mateix enllaç de la inscripció i aquestes es tancaran el dia 10 de maig a les 15 hores. Les reserves són limitades.

INSCRIPCIONS

Les inscripcions dels interessats, hauran de fer-se a la Federació Catalana d’Escacs, abans del dia 10 de maig a les 15 hores, mitjançant el formulari d’inscripció corresponent.

IMPRÈS D’INSCRIPCIÓ

Preu d'inscripció:

  1. 50€ per a tots els esportistes participants, estiguin o no classificats, i allotjats a l’hotel oficial amb la reserva de la FCE.
  2. 65€ per a tots els esportistes participants, estiguin o no classificats, no allotjats a l’hotel oficial amb la reserva de la FCE.

Dinar de cloenda: 25€. Les persones allotjades (participants i acompanyants) tots els dies de la competició no han de pagar aquest dinar, ja que ho tenen pagat per l'organització.

CLASSIFICATS/DES

Els participants classificats/des per jugar la final de veterans amb les despeses pagades d’allotjament mínim en habitació doble i manutenció, amb una ampolla d’aigua per àpat, (des del dinar del dia 14 de maig fins al dinar del dia 21 de maig) són els esportistes guanyadors de les categories 50-65 anys i més de 65 anys, de la darrera edició de la final del Campionat de Catalunya de Veterans i de les fases prèvies territorials de veterans. Si l’esportista classificat volgués una habitació individual, ell mateix es farà càrrec del suplement d’individual.

Les renúncies entre els classificats no es cobriran i, en el cas que els classificats renunciïn a l’estada a l’hotel, aquests no tindran compensacions substitutòries.

PARTICIPANTS NO CLASSIFICATS I ACOMPANYANTS

Els preus que hauran de pagar els participants no classificats/des que vulguin participar, així com els acompanyants són (preu per persona):

  • Estada a l’hotel en habitació doble (des del dinar del dia 14 de maig (entrada) fins al dinar de cloenda del dia 21 de maig (sortida) -7 nits d'hotel- : 330€. 
  • Suplement per habitació individual (des de dia 14 de maig fins dia 21 de maig): 175 €.
  • Dinar de cloenda: 25€. Les persones allotjades tots els dies de la competició estan exempts de pagar aquest dinar, ja que ho tenen pagat per l'organització.

Aquests preus inclouen classes de Ioga gratuïtes (edat mínima de 12 anys). Hi ha wifi gratuït a les habitacions.

En cas d'inscrits amb acompanyants només alguns dies es pagarà com a suplement, 25 €, per cada dia d'utilització d'habitació individual i 47€ per persona per cada dia d'utilització d'habitació doble.

Els acompanyants que només s’allotgin alguns dies en l’habitació de l’esportista han de fer la reserva en el moment de la inscripció.

En cas d’entrada un dia abans de l’inici del torneig es pagarà un suplement de 47€ per persona en habitació doble i 72 € en habitació individual.

Els acompanyants de cap de setmana o alguns dies entre setmana en habitació doble: 47 €/dia i persona en pensió completa. Suplement 25€/dia per habitació individual.

Les persones no allotjades a l’Hotel oficial a través de la FCE i que desitgin assistir al dinar de cloenda, hauran de pagar un suplement de 25 € per persona.

Les sol·licituds no tipificades en aquesta circular s’hauran d’especificar en un correu electrònic a federacio@escacs.cat i els serveis federatius determinaran si es poden atendre i quin és el preu.

PAGAMENTS

El pagament de la inscripció s’haurà de fer a la Federació i es podrà fer per transferència bancària al compte de Caixabank ES28 2100 0804 3002 0084 8216 indicant VET + el nom i cognoms del participant.  

NOTA: El participant que no hagi fet el pagament abans del tancament de la inscripció no apareixerà a la llista d’inscrits.

La reserva quedarà acceptada en el moment de fer el pagament.

CLASSIFICACIONS

Els guanyadors/es de cada torneig serà proclamat campió de Catalunya de veterans de la seva edat i representarà Catalunya en el següent Campionat d’Espanya de Veterans que es disputi, al grup que li pertoqui. Aquesta classificació cobreix les despeses d’inscripció, d’allotjament i manutenció en habitació doble i pensió completa, però no les despeses de viatge ni el suplement de l’habitació individual, les quals aniran a càrrec de l'esportista. En cas de renúncia del campió només podrà ser substituït pel segon classificat a sol·licitud per escrit d’aquest.

A més, obtindran la classificació per a la següent edició del Campionat de Catalunya de Veterans al 2024.

COMPETICIÓ PER EQUIPS

La competició individual servirà també de referència per a la competició d'equips. Els equips estaran formats pels dos participants del mateix club que facin millor puntuació, independentment del grup en el que participen. La composició haurà de lliurar-se a l'àrbitre abans d’iniciar-se la segona ronda. La classificació d'equips serà la suma de les puntuacions dels dos integrants de l’equip. En cas d’empat el primer desempat serà el nombre total de victòries.

PRESENTACIÓ I PETICIONS PER NO SER APARELLATS

El temps màxim per presentar-se davant del tauler és de 30 minuts des de l’inici establert de la ronda.

Es podrà sol·licitar no ser aparellat, sense cap bonificació, un màxim de dues rondes. Les dues últimes rondes no es permetrà demanar byes, a no ser que l’àrbitre consideri que és un motiu de força major. Els esportistes que no disputin alguna de les dues últimes rondes no optaran a cap premi.

El termini per demanar byes serà fins a la finalització de la ronda anterior i s’haurà de sol·licitar a l’àrbitre principal.

L'esportista que no es presenti a una ronda sense cap justificació serà eliminat del torneig

PREMIS

Trofeu per al campió, subcampió i tercer de cada grup. En cas de disputar-se un sol grup, es donaran igualment els premis en funció dels grups als que pertanyen.

Trofeu per al campió de cadascun dels 3 trams. Aquests trams seran per Elo FIDE.

Trofeu als tres primers classificats per equips.

Trofeu al jugador més veterà de la final.

Els premis de la general i de trams no són acumultius, la resta de trofeus es poden acumular.

Es guanyarà el premi de més valor.

DESEMPATS

Els empats a punts a la classificació final es resoldran aplicant els següents sistemes de desempat:

EL PRIMER DESEMPAT SERÀ EL NOMBRE DE VICTÒRIES (partides guanyades jugant o per incompareixença).

Pel que fa a la resta de desempats, se sortejarà l’ordre d’aplicació un cop finalitzada la darrera ronda.

  • Buchholz -1 (amb ajust FIDE)
  • Buchholz Total (amb ajust FIDE)
  • Buchholz Mitjà (amb ajust FIDE)
  • Progressiu fins a les darreres conseqüències.

NOTA IMPORTANT

Les condicions econòmiques (estada, inscripció, etc.) dels esportistes classificats per futures competicions, estan condicionades al pressupost de la Federació Catalana d’Escacs i a rebre les subvencions atorgades per la Generalitat de Catalunya.

COMITÈ DE COMPETICIÓ DEL CAMPIONAT

El formaran el Director del Torneig i dos participants. Hi haurà dos participants més com a suplents.

TOT ALLÒ NO PREVIST EN AQUEST REGLAMENT ES REGIRÀ PER LES ACTUALS NORMES VIGENTS de la FCE i de la FIDE

ALTRES

La Federació Catalana d’Escacs té la voluntat de fer difusió de l'esdeveniment tant a la premsa com a les xarxes socials, pel què prendrà i publicarà imatges, així com les dades mínimes necessàries per fer les classificacions i aparellaments. Per la qual cosa, al formalitzar la inscripció els participants autoritzen a l’organització a publicar imatges del torneig en les quals hi apareguin per tal de fer difusió de l’activitat.

En tot moment, s’hauran de seguir les mesures higièniques i indicades pel protocol de la Federació Catalana d’Escacs i del propi hotel on s’organitza el Campionat.

Barcelona, 13 d’abril de 2023