ORGANITZACIÓ

Organitza la Federació Catalana d’Escacs amb col·laboració amb les delegacions Territorials.

PARTICIPANTS

En el campionat podran participar-hi tots els esportistes de la categoria Sub12 o inferior amb llicència federativa en vigor per a la temporada 2024.

Els equips estaran formats per 4 jugadors i la competició es regirà amb el mateix reglament de la Lliga Catalana a excepció dels punts establerts en aquestes bases generals i en les específiques de cada Territorial.

LIMITACIÓ ELO

Només hi podran participar, tant a les Fases Prèvies com a la Final, els esportistes que no hagin sobrepassat mai els 1699 ELO Català abans de la llista de gener de 2024, aquesta inclosa.

DATA I FORMAT FASES PRÈVIES

Cada Territorial decidirà les dates i format de competició més adequat de les Fases Prèvies de la Lliga Sub12. Les partides han de ser de ritme lent.

(Cada Territorial publicarà les seves bases per separat mitjançant una circular)

LIMITACIÓ PARTICIPACIÓ A LA FINAL

Per a participar a la Final de la Lliga Sub12 els esportistes hauran d’haver jugat com a mínim una partida a les Fases Prèvies de la Lliga Sub12.

DESEMPATS

Cada Territorial tindrà els seus desempats depenent del format de competició i que seran especificats en les circulars corresponents.

CLASSIFICACIÓ EQUIPS A LA FINAL

  • Dues places per a la Territorial de Barcelona
  • Dues places per a la Territorial de Tarragona
  • Dues places per a la Territorial de Girona
  • Dues places per a la Territorial de Lleida

En cas de renúncia o que alguna Territorial no hagi organitzat la Lliga sub12, les dues primeres places vacants seran cobertes per equips de la Territorial de Barcelona. En cas de més renúncies, serà la comissió esportiva qui decidirà a qui atorgar-li aquestes places.

DATA I FORMAT DE LA FINAL

La Final serà jugada per 8 equips classificats de les Fases Prèvies el diumenge 26 de maig. La competició es durà a terme a Figueres, club guanyador de l’edició 2023.