Després de la convocatòria en dia i forma de l'Assemblea General Ordinària, es va celebrar a la localitat de Barcelona, Carrer Sant Adrià, 20 (Recinte Fabra i Coats), dia 25 de novembre de 2023, a les 9.30 hores en primera convocatòria i a les 10 hores en segona convocatòria.

O R D R E    D E L   D I A

Nomenament de dos interventors per a l’aprovació de l’acta de l’assemblea.

Membres assistents: Daniel Rius (Amposta),Raül Arza (Ateneu Colon), Marina Ponsa (Barberà), Juan Manuel Sánchez, (Barcelona), Carlos P. Fernandes (Cadena), Hermogenes Yanguas (Caldes de Montbui), Daniel Flores (Canovelles), Jaume Grau (Cerdanyola del Vallès), Manel Triquell (Cor de Marina), Sergi Leiva (Espiga de les Corts), Carles Falgueras (Figueres), Patricia Llaneza (Foment Martinenc), Alba Ventós (Gramenet), Yolanda Peñas (Ideal Clave), Agustí Calvo (La Lira), Albert Sanchez (La Passió d’Esparraguera), Jordi Mas (La Lira Vendrellenca), Joan Antoni Pérez (Llinars), Ramon Caro (Mollet), Carles Costas (Montblanc), Jaume Bosch (ONCE), Josep Brunet (Pardinyes), Enric Garcia (Peona i Peó), Estanis Plantada (Peons de Tossa), Ricard Brusi (Sant Cugat), Evarist Pérez (Sant Martí), Daniel Arus (Terrassa) i Claudi Puig (Ullastrell)

Membres assistents de Junta Directiva de la FCE i convidats: José Claudio Viñas (President), Ramon Chalmeta (Vicepresident primer), David Ayza (Secretari general) i Montserrat Gracia (Tresorera).

Com a treballadors: Cristina Bosch.

El Sr. David Ayza, inicia l’Assemblea agraint l’assistència de tots els presents i dona pas al Sr. José Claudio Viñas i el seu informe.

INFORME DEL PRESIDENT

Bon dia a tothom. Gràcies per la vostra assistència a l’Assemblea de la Federació Catalana d’Escacs.

Com és habitual, voldria que guardéssim un minut de silenci en memòria dels companys escaquistes que ens han deixat durant els darrers mesos.

En primer lloc desitjo fer un especial esment d'agraïment a tot el personal de la federació. Començant per Cristina Bosch que ha fet un esforç professional i personal enorme en els últims mesos, Ivan Cano que ens ha demostrat la seva vàlua i professionalitat, Inés Del Arco amb la seva actitud proactiva i les seves ganes de fer coses, Carles Vila, Pau Toquero, Kimberly i, en general, totes les persones vinculades a la gestió administrativa de la FCE. La substitució de peces tan importants com Antonio López, José Adrián Navarro i Jordi Magem era un repte molt difícil però han sabut estar a l'alçada de les circumstàncies i aconseguir que la gestió federativa hagi continuat a ple rendiment.

També vull agraïr a tots els membres de la Junta Directiva i, especialment, als que per un motiu o un altre m'han manifestat la seva intenció de deixar la Junta per motius personals o professionals. Es tracta d'una labor altruista i desinteressada i no sempre ben agraïda.

En aquest temps s'han integrat tres noves persones a la Junta Directiva: Marina Ponsa -que ha assumit la coordinació de la Comissió feminista de la FCE i que ja va intervenir en l'última assemblea-, Xavier Gómez com a nou delegat de Tarragona i Josep Brunet com a nou delegat de Lleida. Tots ells se sotmetran a la ratificació d'aquesta assemblea.

La FCE ha desenvolupat una intensa activitat, gairebé frenètica, en els últims mesos. Hem afrontat amb plena normalitat el circuit català d’escacs i coordinat el torneig de Sants-Ciutat de Barcelona. La idea d'unificar tots dos tornejos s'ha mostrat molt positiva perquè, en lloc de fer la competència a la resta de tornejos opens en un calendari molt saturat, hem aconseguit mantenir el principal torneig del circuit -que es trobava en clar perill- aconseguint que sigui el més important en número de participants del país amb uns 600 participants. Vull agrair especialment a David Ayza pel seu esforç i brillant gestió d'aquesta activitat.

Posteriorment vàrem afrontar una altra cita important amb el campionat d'edats per equips celebrat a Lloret de Mar. El torneig va transcórrer amb normalitat i la presència de jugadors i famílies va ser multitudinària. Vull posar en valor el treball i dedicació d'Ivan Marina que va coordinar de forma eficaç tot l'equip federatiu.

Al mes de novembre va tenir lloc el XIII Campionat de la Mediterrània d'Escacs que vàrem celebrar conjuntament amb el campionat individual absolut de Catalunya i el campionat femení de Catalunya. Donada la necessitat de celebrar un torneu tancat en format open com indica el reglament, pensem que la idea ha estat molt positiva, aconseguint més atractiu per als nostres millors jugadors i un finançament extra per l'aportació de la FIDE. D'aquesta manera vam resoldre també el problema posat de manifest en l'anterior assemblea dels jugadors que tenien drets adquirits d'anteriors edicions. Estem molt contents amb el desenvolupament del torneig i hem sol·licitat formalment l'organització del campionat de l'any vinent. Vull agrair a tots els treballadors de la federació, als membres de la junta directiva que van participar i a Jordi Díaz per les gestions desenvolupades perquè aquest campionat fos una realitat.

En les properes setmanes, amb l'organització del Primer campionat Iberoamericà en Sant Boi (el 9 de desembre) i del Campionat de parelles mixtes d'Espanya (a Sitges el 17 de desembre) culminarem un calendari bastant potent de proves no habituals amb la finalitat de potenciar-nos de cara a la celebració del centenari de la Federació.

En aquest sentit, la idea d'aquesta Junta és celebrar un centenari en l'alçada del nivell de la nostra federació. La nostra intenció és iniciar els actes en l'últim trimestre de 2024 i culminar con una gran festa el dia del centenari 2 d'agost de 2025. Volem centrar els actes del centenari en tres grans esdeveniments: 1. un esdeveniment inicial, probablement al novembre de 2024, on celebraríem una gal·la conjuntament con la FIDE que també celebra el seu centenari. Aquest esdeveniment podria venir acompanyat d'una exposició que coordina la pròpia FIDE. 2. Una prova internacional que sigui de primer nivell. 3. Un acte festiu final el dia del centenari.

A més d'aquestes activitats, volem aprofitar per a iniciar una renovació de la imatge de la federació modificant la web, logotip i imatge corporativa.

També volem realitzar un llibre de commemoració del centenari, realitzar un àlbum de cromos on puguin participar clubs i jugadores, confeccionar un tauler i peces de col·lecció del centenari, encarregar una “cançó del centenari”. En fi, volem que aquesta celebració marqui un abans i un després per a llançar la nostra organització en el futur immediat.

L'objectiu és ambiciós però l'ocasió ho mereix. En aquest sentit destinarem recursos extraordinaris per a donar la rellevància al nostre centenari.

Abans d’acabar, vull subratllar que estem fent esforços per a canviar la política de tecnificació de la FCE. Creiem que, por diferents motius, la tecnificació actual no ha complert amb els objectius que volem i estem redefinint la nostra activitat. En pròxims dies s'iniciarà una tecnificació en línia generalitzada per a molts dels nostres jugadores en edat escolar i, a aquest, temps, definirem uns grups presencials per a intentar aconseguir millors resultats i potenciar degudament el nostre talent.

Finalment, vull posar en valor l’ esforç realitzat en la política de comunicació i imatge de la FCE que és un pas previ molt important per a poder llançar la resta de projectes.

Moltes gràcies a tots i a totes.

FORÇA I SALUT PELS ESCACS CATALANS!!!

S’escullen els dos interventors de l’Assemblea, en Daniel Flores i en Jordi Mas.

En Ramon Chalmeta inicia l’explicació del calendari 2024. El primer canvi és la separació de l’absolut i el femení. L’Absolut passa a fer-se a les mateixes dates que el veterans i el femení són dates que poden modificar-se. El Memorial Pomar és un altre canvi: inicialment es feia paral·lelament amb el Magistral Ciutat de Barcelona perquè els esportistes veiessin els millors. L’any passat es va integrar amb el torneig Sants-Ciutat de Barcelona, però es van adonar que els classificats volien jugar el de Sants-Ciutat de Barcelona. És per això que s’elimina i passa a ser un trofeu en el Campionat per equips d’edats.

La Lliga Catalana de Divisió d’Honor tindrà el descans el 6 d’abril del 2024.

A la Delegació de Tarragona també hi ha canvis. Les fases prèvies passa a unificar-se en una i apareix el Campionat de parelles mixtes el dia 22 de setembre de 2024.

Aprofitem per presentar al nou delegat de Lleida, en Josep Brunet, i comunicar que el dia 16 de desembre faran la reunió de delegació i segurament hi haurà algun canvi en el calendari.

En Joan Antoni Pérez (Llinars) pren la paraula i comenta que l’any passat van ser molt crítics amb el calendari. Entén que es vulgui quadrar tots els campionats, però se solapen dates de campionats, com per exemple la coincidència de dates de veterans i absolut on farà que algú haurà d’escollir. A Barcelona se solapen torneigs amb campionats de nens.

Pel tema del femení, no hem aprofitat el filó del mundial femení que es va fer a Sitges. Ara s’ha fet el Mediterrània i només 6 jugadores. Veu esforç de la comissió feminista, però no és suficient. Comunica que el seu club s’abstindrà a la votació del calendari per aquestes temes.

Respecte la Mediterrània, d’acord en fer aquest internacional, però amb 64 participants no és una bona participació.

En Pepo Viñas comenta que tenim un “problema” i és que el calendari està atapeït. Està d’acord amb el problema del calendari, però és que és difícil quadrar-ho tot. No hi ha cap alternativa. La Lliga ja té les dates, després ve la Setmana Santa, després la Copa, després el Circuit, etc.... A més hem de quadrar-ho amb el calendari FEDA i amb la FIDE. No hi ha alternatives, tot i que si en teniu, les podeu dir i ens ho mirem.

Del tema femení, hem volgut mantenir el femení, però hem fet tot tipus de torneigs: campionats específics amb les millors i res, tancats amb elo baix, i tampoc. S’ha fet amb torneigs masculins i la participació és mínima.

Pel que fa a la Mediterrània, la participació era bona pel moment que ens van acceptar les dates.

En Ricard Brusi (Sant Cugat) està en desacord amb l’organització de dos torneigs, el +50 i el +65 i troba una irregularitat que es faci un sol grup. Demana que es facin 2 perquè hi ha una plaça per al Campionat de veterans d’Espanya i no ho troba just. A més, no entén el canvi de l’absolut.

En Ramon Chalmeta li comenta que això ho comentarem seguint l’ordre del dia.

Pepo aprofita per comentar que no és cap irregularitat amb els veterans. Tant a la Fide com a la FEDA es fan 2 grups perquè hi ha més participació. Està d’acord que la participació és baixa i que pot augmentar, però no es pot esperar fins l’últim moment a decidir un tancat perquè el propi reglament no ens deixa.

El Raül Arza (Ateneu Colon) no entén el canvi del Memorial Pomar i en Ramon Chalmeta li comenta que no desapareix sinó que es transforma en el trofeu de millor tauler de les categories dins del Campionat de Catalunya per equips.

La Marina Ponsa comenta que els torneigs femenins a la resta del món són separats dels homes i la FCE no vol deixar de fer-los. Per això es busquen solucions i obre la porta a tots aquells clubs que vulguin comunicar les seves idees.

S’aprova el calendari esportiu per 22 vots a favor, 1 en contra i 4 abstencions.

Es passa al següent punt de l’ordre del dia, els pressupostos. La Montse Gracia pren la paraula.

Podem dir del 2022, que encara tenim pendent de cobrar una part de la subvenció, aproximadament uns 30.000 €, veurem quan els cobrem, ja que després dels darrers canvis, ha quedat tot una mica desordenat. Ara estem en plena justificació de la subvenció 2022-2023, que com us vaig explicar ara són subvencions plurianuals i cobreixen des d’octubre 2022 a setembre 2024. Estem a cavall entre 2022 i 2024, gairebé 3 anys relacionats. Amb això vull dir que parlar del pressupost del 2024 amb la nova fórmula de la Generalitat de subvencions de 2 anys ha fet, que ja tinguem partides aprovades pel 2024 en quant a tipus d’activitat i import. Això ens permet planificar molt millor, encara que com és habitual cobrem pràcticament al final de cada any. A més aquest any doble feina per demanar la subvenció, però almenys ens han concedit pràcticament tot el que hem demanat. Vaja que us presentaré el pressupost del 2024 però abans uns petits comentaris per entendre el pressupost que hem publicat.

1.- En primer lloc, gràcies als clubs i a tots els federats al 2023 hem aconseguit superar la xifra de 7.500 llicències i amb les accions previstes pel 2024 ens proposem superar el llindar de les 8.000 llicències. A més hem decidit no incrementar el preu de la llicència perque el que volem és tenir més federats i persones vinculades als escacs. Per aquest motiu els ingressos per llicències esperem que s’incrementin no per augment de preu si no per número de federats.

2.- Del tema de la subvenció, com ja us he comentat, la Generalitat de Catalunya en la seva darrera convocatoria de subvencions va convocar dues temporades a l’hora pel que en la mateixa sol.licitud hemhagut de detallar les activitats previstes des de septembre 2022 a septembre 2024 i demanar la subvenció correspondent a dos exercicis. En aquest sentit, la resolució d’aquests sol.licitud ens ha permés coneixer l’import concedit i la distribució corresponent a cadascú dels programes i les activitats que havíem detallat. Entre aquestes activitats es va demanar subvenció pels preparatius del Centeneri de la Federació previst l’any 2025 i que haurem de preparar durant l’any 2024. Aquest és el motiu de l’introducció d’una nova partida en el projecte de pressupost 2024 corresponent a “preparatius Centanari 1925-2025” que poc a poc anem avançant en els diferents actes i preparatius i pel que buscarem nous finançaments o esponsoritzacions.

3.- I com ja hem comunitat en els darreres Assemblees, la plantilla de personal s’està consolidant després dels canvis dels darrers anys, pel que estem reforçant les mancances que havíem detectat per afrontar els reptes futurs.

En resum els canvis respecte de pressuposts dels anys anteriors seria que esperem més ingressos per increment de llicències i per l’increment de la subvenció de la Generalitat (sobretot per programa A5 per temes internacionals) i això ens permetrà fer la mateixa activitat que feiem fins ara i afegir competicions internacionals i vinculades amb el centenari i els seus preparatius sense renunciar a altres partides.

En Ramon Caro agafa la paraula per felicitar a la Montse Gracia per la seva tasca, gràfics i transparència de manera altruista.

En Jordi Mas comenta que els delegats han de quadrar ingressos i despeses i veure tot el què hi ha.

En Pepo parla de diferents temes. En el primer afirma que la solidesa de l’economia és gran, tot i que hem rebut la subvenció del 2023 i ens falta el 20 % del 2022. Som l’única federació que hem mantingut sense demanar el crèdit. Ho hem entomat amb la nostra economia.

El segon tema és el tema del pressupost. El nostre pressupost és d’any natural, però el de la Generalitat va de setembre a setembre. D’aquí que hem de definir el cost i entregar el doble del que ens donen. Això fa que estiguem lligats i hem de fer el que marquen ells. En aquest cas, hem de tenir present que tot el que justifiquem ha de passar per un auditor anteriorment.

S’aprova el pressupost per 28 vots a favor, 0 en contra i 0 abstencions.

El preu de la llicència queda aprovat per 28 vots a favor, 0 en contra i 0 abstencions.

En Ramon inicia l’apartat de les propostes de la Federació. Es vol tornar al format de l’Absolut de com teníem anys enrere i no fer un obert més, sinó fer un tancat d’eliminatòries mantenint els campions territorials. Es fa l’esmena de treure la frase (Els participants amb bandera estrangera hauran d’haver jugat un mínim de 3 partides a la Lliga Catalana) i deixar que només poden participar els esportistes catalans. S'afegeix que es considera esportista català els nascuts a Catalunya o els que hagin adquirit el veïnatge català i jugui sota bandera espanyola a la fide.

La resta de reglament i el número de classificats també hi apareixerà.

El Campionat s’organitzaria durant el mes de maig.

L'Evarist Pérez te el dubte de les eliminatòries. En Ramon Chalmeta contesta que estarà especificat en el reglament.

Joan Antoni ratifica que tornem al que teníem, però preocupa el tema femení. A més, la campiona femenina es decidirà a finals d’any com els campions territorials. La separació entre femení l'entén com per donar importància i te sentit canviar-lo si donem potencialment.

En Ramon comenta que s'entén que juguen qualsevol torneig i femení. Aqui anirà per reglament i s’ha de votar.

Respecte el tema femení, la Generalitat ha obert una línia nova d’esport femení.

En Juanma Sanchez comenta que s’està fent l’esforç i evitar jugadors no nascuts a Catalunya, però demana que si un jugador/a nascut a Catalunya o que hagi representat a Catalunya en algun torneig estatal individual d’edats també se’l compti.

Pepo afirma que s’integrarà aquesta frase en el reglament.

Joan Antoni, seguint la frase, pregunta que hi ha femines que juguen per la nostra comunitat, però són d’altres i també entrarien. Se li comenta que només els que hagin participat en torneigs individuals d’edats.

S’aprova el pressupost per 25 vots a favor, 0 en contra i 2 abstencions.

El següent tema és la proposta de modificació de la Divisió d’Honor. En Ramon Chalmeta explica el malestar de l‘any passat després de la reunió de Divisió d’Honor. És per això que s’han fet dos canvis:

  • El desplaçament a la fase final: s’elimina la frase i s’estableix per calendari com està escrit.
  • Les incorporacions de les x es tancarà abans de l’inici de la 1a ronda.

La Marina Ponsa intervé per saber si a la segona fase els jugadors nous serien 10 esportistes i, demana canviar a 10 titulars per tal de no afavorir afegir jugadors.

En Ramon respon que el tema és la modificació de les 17 x abans de la 1a ronda i no pas del tauler 10 que segueix sent lliure. A més, el matx final està estipulat en el reglament.

En Pepo intervé explicant que històricament si la darrera ronda es jugava a Barcelona, els equips demanaven ajuda pel desplaçament i la Comissió esportiva, l’any passat, va fer canvis per ajudar en el quilometratge. Això va portar problemes. Per tant, s’elimina i, a més, es vol organitzar la darrera ronda en un sol local de joc.

La Marina Ponsa comenta que fa referència a un altre punt del reglament, però el Ramon Chalmeta comenta que es deixa la idea del club Barberà per l’any que ve per evitar anar fent afegits i comportar nous problemes.

En Jordi Mas, com a president del Vendrell critica aquesta modificació, ja que li hauria agradat ser present a la reunió de Divisió d’honor. Comunica que votarà en contra per les formes. El club creu que la Lliga de Divisió d’Honor d’ascensos i descensos està mal feta i demanen canvis de nou, tot íntegre. Afegeix que el reglament el van entendre diferent, es va enviar a la Comissió esportiva i no han tingut resposta.

En Ramon Caro, com a president del Mollet, comenta que a la reunió de DH es va parlar de temes que es van instaurar en el 2015. Actualment hi ha esquerdes en reglament i tenim d’altres problemes. Reglamentar les 17 x i la proposta anterior sap que és un problema administratiu, però creu que és bo. Aprova la jornada final i ataca al tema del malestar de les incompareixences de força major a DH.

El Ramon Chalmeta contesta que les sancions no és ni la Junta Directiva ni la Comissió esportiva, sinó el Comitè de Competició i s’ha d’enviar. Respon al tema de que l’acta de la reunió de Divisió d’Honor era de caire intern per poder determinar quines propostes es podien fer.

El Juanma Sanchez sol·licita l’esmena que la x es pugui modificar en cas de baixa mèdica o força major. Es desestima perque el 10è tauler segueix sent lliure i no necessita x.

El Raül Arza confirma que es volia evitar entrades de nous jugadors per jugar la 2a fase.

En Pepo comenta que està tot excessivament reglamentat i aporten problemes. A més, ens trobem que els Comitès prenen decisions i esbronquen a la Junta Directiva del que han de fer. A més, no pot ser una guerra entre Comitès i que es facin crítiques entre ells. En aquest cas, és partidari de fer reglament de nou per l’any que ve.

En Xavi Alfonso pren la paraula per demanar que l’assemblea no és només de DH i que facin reunions per parlar d’aquests temes, però s’hauria de seguir amb l’Assemblea perquè hi ha temes importants.

En Pepo respon que són decisions que afecten a tots perquè no se sap quan pot tocar al teu club. Dona la raó que s’està perdent el temps, però és així. En Ramon Chalmeta comenta que és un tema que s’ha de votar i és per això que s’està debatint tant.

Es passa a votació i s’aprova per 9 vots a favor, 1 en contra i 15 abstencions.

Es passa a la ratificació dels nous membres de Junta Directiva com són la Marina Ponsa per la Comissió feminista, el Josep Brunet per la Delegació de Lleida i el Xavier Gomez per la Delegció de Tarragona.

En Juanma Sanchez demana la paraula per demanar votar per separat. No s’accepta.

S’aprova per 25 vots a favor, 0 en contra i 1 abstenció.

S’inicia el torn obert de paraules.

En Joan Antoni Perez comenta que la comptabilitat no està bé, que hi ha càrrecs dobles i no se solucionen. La Montse Gracia contesta que és un sistema manual i costa hores. A més, s’estan posant mesures.

En Joan Antoni segueix el seu parlament comentant que en el seu club estan treballant el tema femení per mobilitzar a noies. Tenen dos projectes de 50000 € que amb 3 anys augmenten noies i que ho estan aconseguint i per una federació això es pot potenciar.

En Pepo comenta que ha sortit una subvenció de la Generalitat, però la Federació no hi pot aplicar. Varem presentar 5 projectes a Iberdrola i no ens ho van concedir perquè ja s’ha vist cap a qui van dirigides.

La Montse comenta que l’administració està traient subvencions quan nosaltres ho hem demanat. En aquest cas, donen subvencions a monitores, àrbitres, entrenadores i hem d’anar cap aquella porta que s’obra.

El Joan Antoni segueix comentant que les circulars dels torneigs surten tard i no se sap si es farà o no. El tema de la tecnificació s’han trobat que la FCE ha trucat a famílies i ha generat confusió. Per tant, demanen saber quina és la intenció d’aquestes trucades. En Pepo contesta que en el 2025 no es presentarà a les eleccions i vol tancar el tema de la tecnificació. S’han abocat molts diners durant anysamb pocs resultats. Les dinàmiques de club són diferents i aquests han de tenir una base consistent. La política de la FCE va més enllà. No pot ser que el nivell català baixi i ens demanen figures en els escacs per tenir subvenció. Altres esports passa el mateix. Hi ha Centres d’Alt Rendiment on estudien i practiquen l’esport i aquesta és la línia que hem d’aprofitar. Es necessita un CAR i això no ho pot fer un club, però tampoc una federació sino és amb una subvenció publico-privades.

Segueix explicant que munten una residència i veu una bona idea. Dins del CAR hi hauria un psicòleg, nutircionista, etc..... Es complemtaria la formació per a més petits de sub-8 i sub-10. S’ha parlat amb els esportistes i famílies perquè sense la participació d’ells no es faria i no tot és la part econòmica. Es va parlar amb ells perquè tinguessin un compromís.

A final es farà tot online amb materials didàctics perquè els nens i nenes de Catalunya puguin participar. Es faran grups específics amb les categories.

Som conscients que entra en conflicte amb moltes coses, clubs, entrenadors, etc..., però ha de ser un tema compartit per ells i per nosaltres. Que tothom tingui constància de l’esforç.

En Joan Antoni no està en contra, però recrimina que primer s’explica i després s’executa. A més, afegeix que s’ha d’anar en compte perquè si un alumne fa 6 hores d’escacs per la FCE ja no va al club. En Pepo respon que per circular és complicat explicar-ho i d’entomar el tema i és conscient del que comenta.

L’Evarist Perez pregunta quan se sabrà les puntuacions del Circuit Català 2023 i quan es farà la reunió. Pregunta també quan es farà el sorteig de 2a Divisió. En David Ayza, director del Circuit contesta que la setmana següent es tindrà puntuació i al desembre la reunió de clubs.

L’Alba Ventós pregunta pel lloc de la Final de Catalunya d’edats i si es dirà amb temps. En Pepo respon que s’està acabant de parlar i abans de 2 mesos del torneig es publicarà la circular.

Carles Falgueras repren d’altres temes per tal de sintetitzar. Està d’acord en que improvitzar ara per la DH no toca i estaria bé tenir ajudes. El tema de la tecnificació li sembla bé, és la línia, i la modificació del reglament s’ha abstingut perquè creu que renuncia a l'equilibri de la DH. Per finalitzar, demana reglamentar que la campiona sub-20 tingui els mateixos premis que el campió sub-20.

Pepo respon que per millorar a equilibrar la darrera ronda de la DH seria descentralitzar la ronda de Barcelona i això ho pot confirmar.

En Raül Arza reclama una reunió de monitors amb els clubs d’escacs de base per fer pluja d’idees. A més, demana augmentar les places per la final de Catalunya a la ciutat de Barcelona, a més del problema femení que no es troben en d’altres territorials. Se li contesta que s’estudiarà.

S’aixeca la sessió a les 13:13 hores.

 

Daniel Flores Muñoz                                                           Jordi Mas Mestres

 

 

David Ayza León                                                               Josep C. Viñas Racionero

Secretari General                                                                        President 

 

Barcelona, 5 de gener de 2024