Acta de la reunió de la Territorial de Barcelona de dissabte 3 de desembre a les 10:00h.


Assitents: Miguel Ángel Murillo Fariñas (St Joan Despí), David Páez Núñez (Torreblanca), Miquel Fernàndez-Díaz Mascort (Hospitalet-Bellvitge i Jake), Manel Arellano Hospital (ECADE), Jordi Capellades i Ferré (Lillet), Raül Arza Garcia (Ateneu Colon), Carlos Fernández (Cadena), Marià Jiménez Albaladejo (Maragall), Francesc Fernandez Goyanes (Tres Peons), Yolanda Peñas Hernández (Ideal Clavé), Carles Costas Bella (La Lira), Jaume Bosch Romay (ONCE), Joan Barnet Giménez (Olesa), Antoni Ferret Soler (Sitges), José Antonio García Gil (Espluguenc), Joan Blanco (Penya Mollet), Joaquín Lacasta Palacio (Escac Mat), Jose Carrasco (Cor de Marina), Vladimir Zaiats (Calldetenes), Miquel Ruiz Ferrer (Vallromanes), Dídac Membrives Pino (Prat) i Sergio Vela (Peón Negro).


Seguint l'ordre del dia es va parlar el següent:

  • L'Ivan Marina va mostrar el calendari esportiu del 2023 indicant que l'única data provisional seria la del Territorial de Barcelona i de promoció, ja que si finalment la FIDE dóna a la FCE l'organització el 2023 de la prova oficial de l'Open de la Mediterrània, s'intentaria evitar que coincidissin les dates. El delegat Territorial va demanar amb èmfasi que si us plau no s'organitzin prèvies d'edats que trepitgin proves de la Territorial com l'any passat perquè és un prejudici per tots plegats. Tothom va estar a favor del calendari.
  • Es va mostrar el pressupost de 2022 i es va mostrar i explicar que el nou pressupost de 2023 augmentaria en 800 euros. També es va comentar que s'augmentarien les ajudes als clubs col·laboradors passant de 1300 a 2400 euros. Tothom va estar a favor del pressupost.
  • Sobre el pla de formació es va comentar que s'intentarien fer 3 o 4 concentracions en obert durant l'any però que era complicat lligar dates amb els entrenadors de la federació. Es va explicar que el director tècnic de la Federació faria trobades territorials per categories amb els esportistes més destacats dels escacs base de la Territorial de Barcelona tot i que això era una proposta que encara estava verda i s'havia de concretar. Finalment que el Campus d'estiu no es faria a causa de l'enorme dificultat que representa.
  • Respecte a les noves competicions es van valorar positivament amb una participació major a l'esperada i es van mostrar els números de totes les competicions veient així quines donen pèrdues i quins beneficis. A causa d'això el pròxim any tant a l'individual d'edats actius com a la minicopa Bcn, es valorarà incrementar els premis en aquestes dues competicions. Es va assegurar que totes aquestes noves competicions continuaran l'any 2023.
  • Es va comentar també que s'havia recuperat el nombre d'inscrits tant al Territorial Absolut com en el de veterans. Respecte al Territorial de promoció es va comentar que cal incorporar un segon àrbitre.
  • Respecte a la Copa Catalana Barcelona s'intentaria alternar fent-la un any a Barcelona i el següent any a fora sempre que sigui possible pel tema de local. Que aquest any es volia recuperar la participació. L'any passat a Sabadell només van jugar 98 equips i es vol tornar al voltant dels 150 que hi havia abans de la pandèmia.
  • Del Minicircuit es va comentar que hi havia 5 tornejos apuntats de moment, que no havia anat tan bé com era d'esperar la unió de campionats al Minicircuit però que se n'esperaven noves incorporacions al llarg de l'any 2023 i que previsiblement cada any s'anirien afegint més campionats. Didac Membrives del Club Escacs Prat, va preguntar si encara podia afegir el torneig que estava muntant al minicircuit. Ivan Marina li va respondre que encara podia.
  • Al torn de paraules Francesc Fernández del Club Escacs Tres Peons va demanar que les circulars sortissin més aviat i Ivan Marina va respondre que s'intentaria que almenys 1 mes abans però a excepció de la copa 2022, totes sempre han sortit amb 1 mes d'antelació. També va demanar que no es limités a només 1 torneig per club els campionats que poden participar en el Minicircuit. Ivan Marina va respondre que això suposava un perjudici pels esportistes de fora de BCN que no poden jugar tants campionats però que se'n podia parlar entre tots els organitzadors un cop acabés aquest primer Minicircuit. Al respecte, el Jordi Capellades de Lillet va proposar que dels 3 tornejos que pogués organitzar un mateix club, a cada participant els comptés la millor actuació per als punts del Minicircuit. Tant al Francesc, com a l'Ivan Marina els va semblar bé.
  • Sobre les Prèvies del Campionat Individual de Catalunya d'Edats, Miguel Murillo del Sant Joan Despí va queixar-se de la disminució de les places gratuïtes per a les finals. També que això produís l'anomalia que els guanyadors de diverses prèvies s'haguessin de jugar entre ells posteriorment les places. Igualment Carles Costas de la Lira i Raül Arza de l'Ateneu Colon van queixar-se de l'elevadíssim cost que té jugar la prèvia de Barcelona ciutat i de l'abús del CEEB i van demanar que almenys aquest any no fos obligatori jugar la prèvia per poder jugar la final.

Ivan Marina va respondre que la pròxima setmana sortiria la circular i que confiava que allà es resoldrien totes aquestes qüestions. També que la federació es reuniria per parlar d'una possible reorganització de les prèvies d'edats del 2024 i que estava sobre la taula la desvinculació del CEEB de la prèvia d'edats.

Sense res més la reunió es va donar per finalitzada.

 

Ivan Marina de la Torre

Delegat Territorial de Barcelona

Vilanova i la Geltrú, 22 de novembre de 2022