Diumenge 20 d’octubre de 2019

Barcelona (Federació Catalana d’Escacs, de 17:00h. a 20:00h.)

Inscripcions a la FCE

 

Dilluns 21 d’octubre de 2019

Girona (Facultat d’Educació i Psicologia de la UdG, de 17:30h. a 20:30h.)

Inscripcions a la UdG

 

Taller pràctic i interactiu amb presentació d’activitats transversals per aplicar a l’aula. Adreçat a monitors i docents interessats en els escacs educatius.

 

Objectius:

  • Reflexionar sobre aspectes relacionats amb l’educació i els escacs.

  • Proporcionar material educatiu d’aplicació a l’aula.

 

Continguts:

  • Els escacs i la seva naturalesa. Els escacs com a joc, el joc en l’educació. Què és l’educació? 
  • De l’Homo Sapiens de l’educació enciclopèdica al nou subjecte d’aprenentatge: Homo Ludens, Sentiens, Narrans, Sapiens. Com abarcar totes les seves dimensions des d’un enfocament pedagògic i una proposta didàctica? 
  • El ludus en acció. Propostes de joc per entrar en clima.

  • Propostes transversals i interdisciplinars produïdes des del relat. La matemàtica, la història i el llenguatge entren en joc.

 

Taller impartit en castellà. 

 

DIUMENGE 20 D’OCTUBRE:

Organitza: Federació Catalana d’Escacs 

 

Lloc:  

Seu de la Federació Catalana d’Escacs

c/ Sant Adrià, 20

08030 Barcelona

 

Inscripcions a través del FORMULARI fins el 17 d’octubre de 2019. 

Per a qualsevol aclariment us podeu adreçar a:  federacio@escacs.cat

 

Preu d’inscripció: 

  • Monitors i entrenadors amb la llicència de monitor de la Federació Catalana d’Escacs en vigor i formadors del programa Escacs a l’Escola: gratuït. 

  • General: 10€. 

 

El pagament s’ha de fer efectiu a través del següent número de compte de La Caixa ES28 2100 0804 3002 0084 8216 i cal que hi feu constar JORNADES + el vostre nom.

La FCE lliurarà un certificat del curs als assistents.  

 

ESTEBAN JAUREGUÍZAR és un docent d’escacs argentí, resident a Uruguai des del 2005.

Actualment coordina el Programa “Ajedrez para la Convivencia” del Ministeri d’Educació i Cultura d’aquest país, el qual engloba els projectes d’Escacs Escolar i de Nivell Secundari, entre altres 10 propostes socioeducatives. També és el responsable del Programa “Ajedrez UdelaR”, de la Universitat de la República de l’Uruguai, des d’on es promouen recerques i treballs acadèmics vinculats a la matèria, i és Vicepresident de la Federación Uruguaya de Ajedrez.

També és coordinador del projecte “Ajedrez transversal” de Gredos International School de Madrid a la seva seu de San José de Costa Rica i autor del vídeo joc educatiu “Ajedrez y Leyendas”, del Pla “CEIBAL” (“Conectividad Educativa de Informática Básica para el Aprendizaje en Línea”), que pertany a l’Estat uruguaià.

Ha realitzat una gran quantitat de conferències i tallers a nivell internacional i és reconegut com un dels referents en el món dels escacs educatius.

 

Animeu-vos a participar-hi!!!