Representació de clubs assistents: Guixolenc, Gerunda, Banyoles, Vilobí, Santa Eugènia, Hostalric, Olot, Montgrí, Fornells, Porqueres, Blanes, Figueres i Platja d’Aro.

El passat divendres 4 de desembre de 2022, al Centre Cívic i Cultural La Sitja de Fornells de la Selva, de forma presencial va tenir lloc la reunió de clubs de la Territorial de Girona amb l’assistència d’unes cinquanta persones representatives d’onze clubs.

La reunió de clubs comença amb l’anunci de la dimissió del fins ara delegat territorial Carles Vilà per motius d’incompatibilitats per les tasques que a partir d’ara assumirà dins de la Federació. El nou delegat serà en Jordi Díaz, actual president del Club Escacs Platja d’Aro. En Jordi es presenta en públic manifestant que defensarà els interessos dels clubs gironins davant de la Federació i que intentarà fer una proposta de canvi de reglament per tal que es pugui delegar el vot i/o es pugui votar telemàticament a les assemblees de la Federació. També es demanarà una modificació per tal d'evitar que s'atorguin medalles de la Federació de diferent nivell, especialment en casos d’un títol pòstum.

A continuació, es debat la idoneïtat de fer el sorteig de les categories de la territorial gironina. Donat que el termini d’inscripcions d’equips encara és obert, que no hi ha sorteig encara de la segona catalana, i que alguns clubs amb representació a segona catalana posen condicions, s’acorda quasi de forma unànime de posposar el sorteig. S’acorda doncs de fer el sorteig pel dissabte 17 de desembre a les 18:00 al Centre Cívic Pla de Palau de Girona i retransmès simultàniament online. Intervenen en el debat l’Elies Muratet (Porqueres), Joan Fontanilles (Hostalric), Quim Mundet (Gerunda), Lluís Puigverd (Olot), Jordi Díaz (Platja d’Aro), Jordi Vidal (Santa Eugènia) i Carles Vilà (Montgrí).

Sense més consideracions, s’obre el torn obert de preguntes.

En Jordi Vidal (Santa Eugènia) proposa que la dotació econòmica en premis s’augmenti pel Campionat Territorial Absolut.

En Quim Mundet (Gerunda) reflexiona que alguns tornejos no han funcionat sense especificar-ne cap però en Carles Vilà (Montgrí) ja respon que el Campionat Juvenil es deixa de fer.

Es debat la idoneïtat de fer la Festa Gironina pel desembre en comptes de fer el Juny com tradicionalment s’havia fet sempre: en Jordi Vidal (Santa Eugènia) puntualitza que s’ha de fer a final de temporada (fa molts anys era el juny), mentre que la Neus (Fornells) defensa la data del desembre donat que el juny és final de curs escolar, hi ha moltes activitats i fa molta calor, i finalment en Jordi Díaz (Platja d’Aro) reflexiona que allò que funciona no es toca i en Carles Vilà (Montgrí) deixa clar que actualment el final de temporada és el desembre. S’admet doncs de repetir la Festa Gironina dels escacs en el mes de desembre.

En Joan Fontanilles (Hostalric) pregunta si el fòrum oficial de la Territorial de Girona es mantindrà en el Telegram. En Jordi Díaz li respon que si i en Carles Vilà recorda que la mateixa Federació ha obert un canal informatiu en el Telegram.

Finalment, en Lluís Puigvert (Olot) proposa que es repensi de fer de nou, com a l’edició del 2021, el Campionat Territorial Absolut a les tardes del dissabte en comptes del diumenges al matí com tradicionalment s’ha fet. A més, en Lluís proposa que cada club valori aquest canvi, i que pel mateix dia del sorteig se’n faci una votació per decidir el dia (dissabte o diumenge). No es debat més i s’acorda fer la votació pel 17 de desembre.

Sense més qüestions a considerar, es dóna per tancada la reunió de clubs gironins.

 

Girona, a 5 de desembre del 2022.

Delegació Territorial de Girona