Promoció Sub-12 de Terres de l'Ebre

La Delegació de Tarragona amb la col·laboració de clubs pertanyents a les Terres de l’Ebre organitza la 4a edició del Campionat de Promoció sub-12 per Equips en aquest àmbit territorial.

La inscripció dels equips que vulguin participar en el campionat s’ha de fer a través del formulari electrònic abans del dia 17 d’octubre de 2016 a les 19:00 hores.

El preu de la inscripció d’un equip és l’equivalent a la inscripció d’un equip de 3a categoria de la Lliga Catalana per equips de la temporada 2017.

Aquests equips estaran limitats a 4 esportistes de la categoria sub-12 i/o inferiors (jugadors/es nascuts l'any 2005 i posteriors, que tindran la categoria sub-12 o inferior durant l’any 2017), i que disposin d’un Elo català igual o inferior a 1800 punts a l'inici del campionat. Aquests jugadors es regiran pel reglament del Campionat per equips de Catalunya de la Federació Catalana d’Escacs i per la llista d’ordre de forces que es tramitarà abans de l’esmentat Campionat.

El sistema de joc serà un Round Robin, és a dir, tots els equips s’enfrontaran contra tots els equips. En el cas que el nombre d’equips inscrits requereixi una altra jornada de joc, s’estudiarà quina és la millor opció per dur-la a terme (data i lloc).

El sistema de desempat serà el Sonneborn-Berger per Equips tipus B.

El ritme de joc serà de 61 minuts amb l'obligació d'anotar les jugades fins que a l'esportista li quedin menys de 5 minuts al seu rellotge. La seu de joc serà una única seu en diferents localitats de la Demarcació on es trobarien tots els equips i cada equip disputaria 2 rondes al dia. Les seus estan per decidir entre els equips participants.

  • 1a jornada: 29 d'octubre – Vinaròs (Circulo mercantil i cultural C/ Pilar 30, Vinarós)
  • 2a jornada: 12 de novembreCentre Marcel·lí Domingo (antigues escoles de la República) Passeig de la Clotada núm. 23 La Sénia - 43560 (Montsià)
  • 3a jornada: 26 de novembre – Sant Carles de la Ràpita (Església Nova)

Els horaris per a les dues rondes de la jornada són: 

  • 1a partida: 16:00 - 18:00
  • 2a partida: 18:00 - 20:00

L’equip classificat en primera posició disputarà, juntament amb un representant de la zona de Tarragona Nord (sempre i quan es faci un grup en aquest territori), dos representants dels grups sub-12 del territori de Girona i 4 de Barcelona, la Final a 8 equips en un cap de setmana i en una única seu. En aquesta Final només podran participar-hi esportistes, siguin de la Territorial que sigui, que disposin d’una valoració d’Elo català igual o inferior a 1800 punts i que serà el publicat a la llista de gener de 2017.

Els aparellaments s’afegiran a continuació quan estiguin definits els equips participants.

Els participants autoritzen a l’organització a publicar imatges del torneig en les quals hi apareguin per tal de fer difusió de l’activitat.

Els clubs organitzadors tindran 50 € de subvenció.

 

Tancat Promoció sub14 individual 2016 Terres de l’Ebre

Coincidint amb l’organització del campionat per equips de promoció Sub-12 de Terres de l'Ebre, s’organitzarà un tancat amb els 6 o 8 millors esportistes sub14 de Terres de l’Ebre.

Aquest tancat coincidirà amb rondes amb el Promoció Sub-12 de Terres de l'Ebre pel que s’aprofitarà l’organtizació d’aquest torneig per organitzar-lo. El nombre de esportistes serà el mateix que el nombre d’equips del torneig de Promoció Sub-12 de Terres de l'Ebre per jugar el mateix número de rondes.

Els esportistes es podran inscrire individualment en el FORMULARI però serà el delegat territorial qui escollirà els que finalment podran participar-hi. Els esportistes hauran de ser sub14 durant la temporada 2016.

Tindran preferència en la inscripció aquells esportistes sub12 que tenen més de 1800 punts d’Elo i, per tant, no poden competir en la citada competició per equips.

El sistema de joc serà un Round Robin, és a dir, tots els esportistes s’enfrontaran tots contra tots. El rànking inicial s’efectuarà a partir de la llista d’Elo català de l’octubre de 2016.

En cas d’empat a punts en la classificació final el sistema de desempat serà:

    1. El resultat individual (victòria)
    2. Sonneborn-Berger
    3. Número de partides guanyades

 

Premi:            

Trofeu als tres primers classificats