Tot i que ens és materialment impossible publicar totes les cròniques de tots els equips de la Lliga Catalana, volem fer una excepció amb un equip que a més de la competició aporta un component social de primer nivell. Es tracta del Club d'Escacs Atzucac, format per jugadors interns del centre penitenciari de Puig de les Basses, a Figueres. En aquest cas més que mai els resultats passen a un segon pla:

 

Figueres 3 de març de 2019. (Puig de les Basses).

A Segona El nostre equip A descansa, i no podem eludir el darrer lloc de la categoria, que ens condemna al descens.

A Tercera, per fi una victòria, però ara amb regust d’empat.

Amb 7,5 punts acabem també darrers de la Categoria.

SEGONA PROVINCIAL GRUP B.

                Descansem i amb això acabem la Lliga.

                No ha estat un bon any, esperem, l’any proper fer-ho millor i tornar a lluitar per l’ascens.

TERCERA PROVINCIAL GRUP B.

Foto Elias. A l’esquerra Joan Alsina (tauler 2) i a la dreta David Vela (tauler 1)

 

SANTA EUGÈNIA “E”   1 vs   ATZUCAC “B”   3.

La primera victòria en tot el Campionat arriba a la darrera ronda, però, la veritat que ha tingut un gust d’empat donat que el Santa Eugènia (que ja tenia la feina feta) s’ha presentat a Figueres amb només dos jugadors (David Vela de 1 i Joan Alsina de 2). Per tant podem dir que el veritable resultat ha estat d'1 a 1.

Foto Elias. David Vela.

                La partida de l'1 del Santa Eugènia, en David Vela, ha jugat contra el nostre Edmon S. ha tingut moltes alternatives. En funció de l’avenç del joc semblava ara a favor d’un, ara a favor de l’altre.... fins i tot al final, quan semblava que Vela s’enduria el punt, l’esgotament li ha gastat una mala passada, que ha estat hàbilment aprofitada per Edmon S.... una espècie d’atracament (encara que està molt malament dir-ho a la presó).. però els escaquistes ja m’entenen.

Foto Elias. Joan Alsina.

                En Joan Alsina, que venia de dos, ha fet valer la seva experiència, i en una partida molt complexa, ha aconseguit un final molt superior evitant que els peons centrals de Jordi M. poguessin prosperar.

                Victòria treballada que ha significat la primera derrota del nostre jugador enguany.

Foto Maria Jesús. Elias Muratet (delegat Atzucac) flanquejat pels jugadors visitants.

S’ha acabat.... Lamentablement hem quedat els darrers classificats, tant a Segona com a Tercera Provincial, però hem lluitat totes les partides i això és el més important.... i els nostres jugadors han assolit una mica d’experiència... donat que es diu que amb les derrotes s’aprèn... hem après molt....

L’any proper hem de mirar de fer-ho millor.

Fins a la propera Lliga, i recordeu tots que esperem fer uns quants “Tramuntanes”, a veure si els vostres clubs s’animen.

Gràcies a tots els jugadors i als equips visitants, i reconèixer que la germanor i el fair play ha estat sempre present en totes les partides. Així doncs, enhorabona a TOTS.

Elias Muratet.