Els primers Campionats d'Espanya absoluts 2019 ja s'han disputat a Úbeda i Linares, amb alguns resultats molt destacats per part de la representació catalana.

El 23 d'agost el català Marc Narciso va quedar campió absolut de la modalitat Llampec, celebrada a Úbeda, amb unes meritòries 7 victòries i 2 taules, mentre que la catalana d'origen georgià Ana Matnadze va resultar campiona en la categoria femenina. La jugadora de l'Escola d'Escacs de Barcelona ja havia quedat segona al VII Campionat Iberoamericà Individual Absolut disputat a ritme clàssic a principis de mes.

El 24 d'agost un altre Campionat d'Espanya absolut estava en joc, aquest cop el d'escacs ràpids, també a Jaén en concret a la localitat de Linares. Marc Narciso (actualment jugant per Navarra) i Carles Díaz (Colón Sabadell Chessy) van quedar subcampió i tercer classificat, respectivament, igualats a punts amb el campió, que va ser el càntabre Enrique Tejedor. Ana Matnadze, de nou, va quedar campiona femenina amb una actuació que no ha passat desapercebuda pel diari La Vanguardia (podeu consultar la notícia al següent enllaç: https://bit.ly/2HoCOIe)

Partides, classificació i galeria de fotos:

Campeonato de España de Ajedrez Relámpago: https://bit.ly/30Afuim

Campeonato de España de Ajedrez Rápido: https://bit.ly/2Zo0bYB