El dia 8 de setembre de 2019 es va celebrar a la seu de la Federació Catalana d’Escacs de Fabra i Coats una concentració oberta d’escacs femenins.

La jornada, organitzada per Patricia Martí, es va dividir en una classe magistral amb el GM Fernando Peralta, un dinar i un torneig de ràpides per finalitzar.

La classe del Fernando Peralta va tenir com a tema principal la importància de l’espai a una partida d’escacs. Va analitzar diferents partides com la de Max Euwe contra Jutte, Letelier contra Fischer, Capablanca contra Menchik, Flohr contra Larsen o Alekhine contra Mikenas, entre d’altres, per tal d’assimilar el concepte i poder posar-ho en pràctica a les partides. Unes 16 dones van assistir a aquesta classe magistral entre jugadores, aficionades i mares.

Després de dinar, es va procedir a fer un torneig de ràpides en el que l’àrbitre, Guillem Cintas, va explicar algunes de les normes més importants arran de les situacions que s’anaven donant i també curiositats i experiències amb les quals ell s’ha trobat en diferents torneigs.

Al final es va donar un triple empat que es va resoldre amb unes partides a 1 minut finish entre les 3 jugadores implicades on l’emoció i els nervis van ser el més destacat. La Teresa Muñoz va aconseguir quedar en primera posició, seguida de l’Elena Casset i la Inma Hernando.

La conclusió d’aquesta jornada va ser positiva. Tant de bo la Federació Catalana continuï tenint aquest tipus d’iniciatives i proposi diferents activitats durant aquest 2019-2020 per potenciar els escacs femenins.