Avui s'ha jugat la vuitena i penúltima partida del XXXVIII Campionat de Catalunya de Veterans. Emocionant final de campionat ens estan oferint els esportistes. Ahir vuit jugadors només els separava un punt al capdavant de la classificació, amb tres empatats, en primer lloc, amb 5,5: MC Lluís Parals, MC Ricardo Brusi i MC Francesc Fernández i, en quart lloc, el MI Josep Anton Lacasa. Avui, al cap davant dos esportistes han sortit molt afavorits pels resultats donats: Lluís Parals (amb 6,5 punts) i Josep Anton Lacasa (amb 5 punts). Darrera seu un grup de quatre els segueixen ara amb 5,5 punts.

 

MC Lluís Parals i MC Francesc Fernández

Precisament aquests quatre s'han creuat en els enfrontaments de la jornada vuitena. En Parals (Montgrí) ha aconseguit finalment endur-se el punt amb negres davant d'en Fernández (Reus Deportiu). L'empordanès ha resistit l'embat del de Reus, amb un joc posicional, i pacientment després de vora quatre hores de joc ha trobat l'oportunitat d'endur-se el punt. Ara en Lluís Parals lidera la classificació en solitari amb esperança de repetir la victòria que ja va obtenir el 2022.

MC Ricardo Brusi i MI Josep Anton Lacasa

L'altre matx que ha ofert totes les atencions és el que enfrontava en Ricardo Brusi (Sant Cugat) i en Josep Anton Lacasa (Mollet). Dos esportistes que estan en plena forma i sobre el tauler ho han demostrat amb la preparació teòrica que tenen. Partida llarga per a resoldre un sempre delicat final de peons i torre. No ha estat fins cap a les vuitanta jugades i més de quatre hores de joc que en Lacasa ha pres el punt després de preparar correctament el Pont de Lucena. Ara en Lacasa, campió en el 2023, és segon amb 6 punts, només mig punt darrere del líder Parals.

Demà diumenge, 19 de maig, a les 9:30 del matí, a l'Hotel 4R Salou Park Resort, tindrà lloc la novena i darrera partida del torneig amb un primer tauler molt interessant: MI Josep Anton Lacasa amb blanques davant del MC Lluís Parals que jugarà amb negres.

Galeria d'imatges
Retransmissió
Lichess - Chess.com