El secretari general de la Federació Catalana d'Escacs, David Ayza, Proclama en Guillem Cintas Zuazua com a nou representant del Comitè Tècnic Català d'Àrbitres de la Federació Catalana d'Escacs, després de ser l'única candidatura presentada i entregar els avals necessaris per a poder ser proclamat.

Li desitgem molta sort a ell i al seu equip.

 

El Comitè Tècnic d'Àrbitres ha publicat, amb col·laboració amb l'AI Carlos Gimenez, un manual d'usuari del programa Swiss-Manager en català. Podeu consultar-ho a l'apartat de material arbitral del web, dins l'apartat dels àrbitres.

Tanmateix, podeu consultar-ho en aquest enllaç: Guia d'usuari de Swiss-Manager en català.

Qualsevol aportació o suggeriment, ho podeu fer arribar a arbitres@escacs.cat i a federacio@escacs.cat.

Recentment s’ha publicat la versió 2020 del Manual de l’Àrbitre de la FIDE
(https://arbiters.fide.com/images/stories/downloads/2020/ARB_Manual_2020.pdf).

 


Ara la FIDE ens obre un període per a fer-hi esmenes, recomanacions, comentaris, propostes de millora en definitiva.

Aquestes propostes s’han d’adreçar a la Sra. AI Shohreh Bayat, consellera de la comissió d’àrbitres de la FIDE, encarregada del manual d’àrbitres, mitjançant la següent enquesta on-line:

https://cutt.ly/DyVj6Kc

En cas que no pugueu utilitzar aquesta eina, podeu enviar-nos les vostres propostes al Sr. AI Nebojsa Baralic, secretari de la Comissió d’Àrbitres de la FIDE ( secretari.arbiters@fide.com )


Termini: fins el 8 de juliol de 2020.

Trobareu tota la informació a https://arbiters.fide.com/


Comitè Tècnic d’Àrbitres de la FCdE

Primer de tot, desitgem que estigueu bé, tant vosaltres com les vostres persones properes. Us fem arribar informació important que ha publicat la Federació Espanyola referent a competicions i formació en els propers mesos:

  • CTA-02 Comunicat d'ajornament de l'examen d'Àrbitre Nacional previst inicialment per juny. Encara no han confirmat nova data, previsiblement al juliol.
  • CTA-03 Segona convocatòria de curs d'Àrbitre Nacional: es convoca un curs online al mes de juny dirigit a Àrbitres Autonòmics. En aquesta situació d'excepcionalitat que vivim, s'accepta no tenir prèviament una norma d'AN.
  • Circular 13/2020 Estimació de calendari esportiu 2020 amb noves dates per als Campionats Estatals d'Edats, Absolut i altres i previsions per als torneigs "Tiendas de la Estación", que a Catalunya estaven inicialment previstos per abril.
  • Circular 14/2020 Seminari online vàlid per norma d'Àrbitre FIDE, dirigit a Àrbitres Nacionals, del 17 al 21 de juny.

Per altra banda, comentar-vos que a la pàgina web de la Comissió d'Àrbitres de la FIDE està disponible la versió 2020 del Manual de l'Àrbitre https://arbiters.fide.com/images/stories/downloads/2020/ARB_Manual_2020.pdf i també està preparada la traducció al castellà, pendent d'aprovació al proper seminari d'àrbitres de la FEDA. Justament ara farà un any del seminari que es va celebrar a Santa Susanna.

La Comissió de Qualificació ha rebut una gran quantitat de missatges sobre les afectacions als torneigs d'escacs vàlids per Elo FIDE durant la passada setmana.

La Comissió de Qualificació té la màxima disposició per ajudar a les federacions nacionals i que aquestes pateixin el mínim per lliurar els informes dels torneigs per la seva avaluació. Els Administradors Nacionals del Sistema de Valoració poden contactar amb nosaltres per resoldre dubtes i consultes concretes.

No és responsabilitat de la FIDE cancel·lar torneigs vàlids per Elo FIDE en cap federació. Cada federació podrà prendre les seves decisions d'acord amb els seus estatuts i reglaments interns sobre competicions avaluables per Elo FIDE.

 

Registre de Torneigs

La previsió és que alguns torneigs ja registrats seran cancel·lats. En aquests casos els Administradors Nacionals haurien d'enviar una sol·licitud d'esborrament del torneig. No s'aplicarà cap taxa per aquesta gestió. Si un torneig és posposat, els Administradors Nacionals han de modificar les dates. Aquests canvis seràn aprovats per la Comissió de Qualificació. Aquest punt és aplicable a esdeveniments "llargs", com ara Lligues Nacionals programades per durar una temporada.

 

Cancel·lació de torneigs en joc

Algunes competicions han estat cancel·lades pels governs locals o nacionals quan s'estaven disputant, com ha passat al recent Campionat del Món per Equips de Veterans a Praga. Que quedi clar: per avaluar un torneig per Elo FIDE s'accepten arxius que contenguin menys rondes de les inicialment registrades.

 

Lligues Nacionals

Vàries lligues nacionals programades per durar una temporada han patit ajornaments d'alguns caps de setmana a dates posteriors en 2020 o la total cancel·lació de la resta de la temporada. Les normes aconseguides en aquestes temporades escurçades es tindran en compte sempre que l'esportista hagi disputat com a mínim 9 partides. A més a més, els termes de l'article 1.41c del Reglament de Títols seran d'aplicació en Lligues Nacionals ajornades o cancel·lades després de la disputa de 8 de les rondes programades.

 

Esdeveniments llargs

Algunes competicions amb una durada màxima de 90 dies s'avaluen en un únic arxiu en lloc d'un arxiu separat per cada mes. El final d'aquests torneigs podria patir ara un retard de setmanes. En aquest cas els Administradors Nacionals del sistema de valoració hauran de modificar el torneig per que consti com a torneig "llarg" i lliurar un arxiu per avaluar les partides disputades fins el moment. La resta del torneig es podrà registrar com a continuació del torneig llarg quan s'hagi reprogramat.

 

Informació de la FEDA

Page 1 of 4