S'ha celebrat el III Obert Internacional d'Escacs Actius "CAL BATISTA" a Bagà, municipi de l’Alt Berguedà. El guanyador en solitari ha estat el GM ucraïnès Yuri Solodovnichenko (C.E. Figueres, 7’5 punts/9) i l’acompanyaren en el podi amb mig punt menys el GM peruà Miguel Muñoz (CE Lira Vendrellenca), i tercer classificat, gràcies al desempat entre cinc esportistes, l’MI Àngel Martín (CE Barcelona, 6 punts) que ha repetit participació ja que va venir a la segona edició. 

 El guanyador del torneig, el GM ucraïnès Yuri Solodovnichenko amb l’alcalde de Bagà a la seva dreta i la família de Cal Batista, organitzadors i amfitrions del torneig.

Read more ...

GM Tomás Sosa campió del X Open Internacional d’escacs Actius Ciutat de Rubí – Memorial Jesús Emilio Fortes

El 12 de maig es va jugar a l’estadi de petanca Cova Solera de Rubí el X Open Internacional d’escacs Actius Ciutat de Rubí – Memorial Jesús Emilio Fortes, tot i ser un diumenge complicat per coincidir amb les eleccions catalanes. La participació va ser molt bona amb 174 jugadors de 14 nacionalitats diferents, així com la qualitat dels mateixos. Enguany hem comptat amb la participació de 41 titulats encapçalats pel GM Tomás Sosa acompanyat de 3 GM’s més i 11 IM’s. Va ser un plaer i un honor comptar amb la participació del FM Faustino Oro i del FM Alex Villa Tornero, on les seves partides van atraure l’atenció de tots els participants. També cal mencionar la participació femenina de la Yolanda Castillo, Arami Lobo, Laura Viñoles i la petita Laia Cid.

Podi dels tres primers classificats, juntament amb l'àrbitre principal i el president de la Rubinenca

El torneig va estar força disputat i que es va resoldre en als desempats, el va guanyar el GM Tomás Sosa amb 8 punts els mateixos que el jugador del Figueres, el FM Abel Lázaro Pujol i el tercer lloc va ser pel jove jugador del Barberà, el FM Alex Villa Tornero amb 7,5 punts, els mateixos que el quart i cinquè classificats el IM Jonathan, Cruz i la sensació del moment, el FM Faustino Oro. Els guanyadors dels diferents trams varen ser: del tram A el FM Pablo Fernández Borrego, del B va ser per MK Edgar Roca Planas, el C pel MC Adrià Campos , el D va ser per Emili Romeu Viladot, El E se’l va portar Moisés Esteban i el F va ser pel Rafael Cortes Navarro. En quan el podi femení, la primera classificada va ser l’Arami Lobo amb 6 punts, la segona Laura Viñolas amb 5 punts i la tercera posició va ser per la Julia Miró, també amb 5 punts. El premi pel primer major de 65 anys va ser pel IM Joan Pomés i el premi al primer jugador local el va guanyar el Maxím Anguera Staina.

El diumenge 5 de maig es va celebrar com cada any el tradicional torneig d'escacs vila de Canovelles, la seva XVIII edició, enguany s'han inscrit un total de 119 jugadors, un registre molt semblant a anys anteriors de tot arreu de Catalunya. El nivell ha estat molt alt entre ells teníem 2 GM 10 MI i altres 24 titulats entre MF i MK en total sobre 34 titulats. El torneig ha estat molt dur en cada partida, fins al final no era clar qui seria el guanyador, al final l'MI Gerard Ayats es va alçar amb el triomf, el segon va ser l'MI Carles Diaz Camallonga, en tercer lloc, el GM Yuri Solodovnichenko, també van fer un bon torneig Guerau Masague, Arnau Sanchez quatre i cinquè i Daniel Salinas i Alex Villa dècim i onzè, el primer jugador del club Granollers Canovelles va ser l'MI Luis Rojas. El torneig com sempre disposava de servei de bar i també el menjar, un pica-pica i la paella que ja és un clàssic a Canovelles. Com sempre l'arbitratge ha estat perfecte com a àrbitre principal Vladimir Zaiats, arbitro adjunt Lluís les Heras, Ana Bonals com àrbitre auxiliar i Ariadna Moreno en pràctiques.
                                                 Podi del campionat: Carles Diaz (2on) Gerard Ayats (Campió) i Yuri Solodovnichenko (Tercer)

Volem agrair als membres del club que ens han ajudat i a altres persones del club de la comarca que han fet possible aquest torneig.

També volem agrair a l'Ajuntament de Canovelles el suport prestat local material d'infraestructura, etc. Vull agrair a l'alcalde Emilio xai i al regidor d'esports Albert que van assistir en el lliurament de premis i al senyor Ramon Chalmeta vicepresident de la Federació Catalana d'Escacs.

Esperem que l'any pròxim puguem millorar el torneig, seria el XIX torneig actiu, el qual esperem amb moltes ganes i que es puguin fer millores, donem les gràcies a tots els jugadors que han fet possible aquest torneig, fins a l'any que ve.
Gràcies,
DANIEL FLORES

El dia 1 de maig com és habitual, vam organitzar el primer torneig del Circuit Català d’Oberts Internacionals, en aquesta ocasió era el VI OPEN INTERNACIONAL D’ESCACS ACTIUS FUNDACIÓ JOVIAT.

L’èxit d’inscrits amb 185 supera totes les expectatives i el converteix en el torneig d’actius amb més inscrits de tot el Circuit. El nombre de jugadors titulats també és alt, amb 3 GM, 11 MI i fins a 38 arriba la llista total amb altres titulacions.

El torneig s’iniciava i es veuria afectat per un retard en el tren que portava uns 10 jugadors, entre ells el primer del rànquing, el GM Tomás Sosa, que al perdre la seva primera partida, condicionaria el seu resultat final.

Fins a 21 jugadors mantenien en la tercera ronda els 3 punts, entre ells els altres dos GM José Angel Guerra i Igor Glek, però en la cinquena ronda ja teníem els enfrontaments directes entre els candidats a guanyar, Glek de Bélgica però competint amb bandera d’Alemanya, guanyava a Filemon Cruz, i Cristian A. Hernández del Catalònia s’imposava a Jorge A. González. El nostre jugador ja no deixaria el primer lloc de la classificació, ja que en la següent ronda 6 s’imposava a Igor Glek, i en la següent a l’altra GM José Angel Guerra, dues taules en les darreres dues rondes certificarien el seu bon moment de forma mostrat en la lliga catalana.

El campió d'aquesta edició, Cristian Andres Hernandez, del Catalònia Club Escacs.

Read more ...

Tomas Sosa del EVA Manises, campió amb 7,5 de 8

Hi van competir prop de 90 jugadors de clubs d'escacs de diversos llocs de Catalunya com Barcelona, Cardona, Rubí, Olot, Barberà, Llinars o Berga, entre altres. L'event va començar a dos-quarts de tres de la tarda i es va acabar a quarts de deu de la nit. El torneig va tenir un gran nivell amb la participació de 9 GM i 12 MI i va transcórrer sense incidents remarcables. L'arbitratge va estar a càrrec del Sr. Vladimir Zaiats.

Els resultats van ser els següents:

El millor veterà Karen Movsziszian de Sant Andreu CE, millor sub16 Aleksanyan Nicolas Israilyan del Peona i Peó CE i millor sub16 local Martí Vega. A la classificació general, 3r classificat Jaime Alexander Cuartes del Barberà CE, 2n classificat Jordi Magem del Colon Sabadell Chessy i veí de Santpedor, 1r classificat Tomas Sosa amb un total de 7,5 punts respecte als 8 possibles.

Podi dels tres primers classificats del torneig


Club d'Escacs Santpedor

Yuri Solodvnichenko del club d'escacs Figueres i de nacionalitat ucraniana guanya la 29a edició de l'Open d'escacs actius de Vallfogona 2023.

Yuri va aconseguir 8 punts dels 9 possibles tant sol cedint dues taules amb el FM Francisco Javier Garcia i amb el GM Daniel Alsina.

Al pòdium el van acompanyar el GM argentí Tomas Sosa i el GM català Daniel Alsina, tots dos amb 7 punts.

Yuri Solodvnichenko recollint el seu trofeu de campió

Des de l'organització estem molt satisfets de la participació tot i la coincidència amb altres campionats i ja es comença a treballar per preparar la 30a edició.

Classificació Final: https://chess-results.com/tnr812238.aspx?lan=9&art=4&fed=UKR&turdet=YES&flag=30

X OPEN INTERNACIONAL DE L’ESCOLA D’ESCACS D’OSONA MEMORIAL JOSEP ROCA 2023

Viktor Moskalenko jugant contra Daniel Garcia Ramos (0-1)

Fotos del torneig

62 jugadors s'han donat cita al Centre Cívic Can Pau Raba de Vic el diumenge 10 de setembre de 2023, per participar en la 10a edició de l'Open Internacional de l'Escola d'Escacs d'Osona dedicat a la memòria d'en Josep Roca i Codina, soci-fundador de l'Escola d'Escacs d'Osona, que enguany ha celebrat el 20è aniversari, i afiliat al C.E.Calldetenes en la seva darrera etapa de jugador. 

La nòmina de participants ha estat molt interessant: 4 Grans Mestres, 6 Mestres Internacionals, 5 Mestres FIDE i 5 Mestres Catalans, és a dir 15 titulats internacionals i 5 titulats catalans.  

Per gentilesa del jugador del Tona-La Crema Xavier Deulonder i Camins, s'han sortejat tres llibres entre tots els jugadors

Les meves millors partides d’escacs 1908-1923: Volum I

En Xavier ha traduït aquest llibre en català, afegint-hi remarques històriques sobre els jugadors i els tornejos que hi apareixen. Els guanyadors del sorteig has estat Ivan Cano, MI Gerard Ayats i Oriol Mangues. Tres llibres més s'han lliurat als guanyadors del torneig.

Després de 9 rondes de competició, el tres vegades guanyador del torneig, GM Viktor Moskalenko, ha passat el relleu com a campió a un altre Gran Mestre, Marc Narciso (Ateneu Colon), guanyador en solitari amb 7,5 punts. Amb 7 punts han quedat els Mestres Internacionals Gerard Ayats (Barcelona) i Filemon Cruz (A. Rubinenca). En Viktor, amb mig punt menys, ha quedat en 6a. posició.

 

Jordi Mas (representant de la FCdE), Marc Narciso, Filemon Cruz, Gerard Ayats, Vladimir Zaiats (àrbitre principal).

Read more ...

Han estat deu dies de intenses partides a les instal·lacions de les Cotxeres de Sants, a Barcelona. Més de 600 esportistes dels quals més de dos-cents provenien d'altres països, concretament de més de 35 països diferents, han estat competint del 18 al 27 d'agost de 2023 a l'Obert Internacional d'Escacs de Sants – Ciutat de Barcelona. El campió fou el noruec Mestre Internacional Elham Amar.

MI Elham Amar amb el trofeu de campió de Sants 2023

Read more ...

Del 11 al 18 d’agost ha tingut lloc al centre Fiveller, c. Joan Fiveller nº 11 de Sant Adrià de Besòs, el V Obert Internacional d’Escacs Sant Adrià 2023, torneig que pertany al XIX Circuït Català d’Oberts Internacionals d’Escacs organitzat per la Federació Catalana d’Escacs, FCE a partir d'ara.

L’Obert s’ha jugat tots els dies per la tarda a les 17:00h. tret del diumenge 13 d’agost que es va fer doble ronda i el 18 d’agost, començant la del matí en els dos casos les 9:30h.

Aquest any l’obert ha consistit en dos grups separats per l’elo 1950 Fide, amb un marge de 100 punts de més d’elo català, fins a 2050 per poder jugar el grup B, encara que alguns jugadors que podien jugar el grup B, han preferit jugar el A.

Aquest obert ha tingut un ritme de joc de 90 minuts a finish més 30 segons per jugada feta des de la primera jugada. L’obert s'ha jugat en una àmplia sala única, amb aire condicionat, amb una sala d’anàlisis anexa per quan els jugadors acabaven les seves partides i volien analizar-les.

Vista de la sala de joc

Read more ...

 

EL CLUB ESCACS FIGUERES REUNEIX 130 ESCAQUISTES AL 24è OBERT INTERNACIONAL MIQUEL MAS I AL 1er TORNEIG D'AFICIONATS

El Gran Mestre Peruà Miguel Muñoz és el campió de la XXIVa edició de l'Obert Internacional de Figueres Miquel Mas

Aquest dissabte 12 d'agost es va celebrar la 24a edició de l'Obert Internacional a la sala Royal Palace de Figueres (a la ctra. de El Far, al costat dels cinemes). En una edició que per primera vegada es jugava a ritme actiu (15 min més 5 segons per jugada) el campió va ser el GM Miguel Muñoz amb 7,5 punts, seguit amb els mateixos punts del MI cubà Ernesto Fernández. A mig punt va ser 3er el GM del Figueres Yuri Solodovnichenko.

El GM Perua Miguel Muñoz recollint el seu premi de campió del torneig

Read more ...