El diumenge 2 de maig s'ha tornat a celebrar el Torneig Internacional Actiu Vila de Canovelles, en la seva XV edició. Després de molt de temps de no poder jugar cap actiu presencial per part de molts escaquistes per culpa de la pandèmia, el torneig ha establert un rècord de participació amb 149 escaquistes d'arreu del territori, provients de fins a 49 clubs, que s'han donat cita a les instal·lacions del Centre Cívic de Can Palots de Canovelles. Semblava que havia de ploure, però el temps ha fet una tregua i només ha plovisquejat una estoneta al migdia. Fins i tot, alguns acompanyants han pogut prendre una estoneta el sol, mentre esperaven.
 
Podi de campions amb les autoritats. 
Llegeix més...

Els escacs veuen la llum a Manresa amb la celebració del III Open Internacional d'Escacs Actius Fundació Joviat

El Club d'Escacs manresà Catalonia-Joviat va organizar el passat 1 de maig el III Open Internacional d’Escacs Actius "Fundació Joviat", després del que consideren l’any més complicat del club a causa de la crisi sanitària. 

A banda de diversos mestres catalans, el torneig va comptar amb la presencia de dos Grans Mestres Internacionals -el cubà José Ángel Guerra i l’armeni resident a Manresa Karen Movsziszian- i sis Mestres Internacionals, entre ells, una Mestra Internacional femenina, Patricia Llaneza. A causa de les limitacions d’aforament, la participació es va limitar a 100 jugadors, quedant-ne una cinquantena en llista d'espera.

 

El campió a l'esquerra de la imatge, Tomás Sosa, i el segon classificat, en Karen Movsziszian. 

El guanyador de la categoria absoluta va ser, amb vuit punts, l'IM argentí Tomás Sosa, que va acabar invicte i imposant-se als seus principals rivals. El segon classificat, amb 7,5 punts, va ser el GM Karen Movsziszian, que només va cedir una ronda a Sosa. El xilè Fernando Valenzuela (IM) va aconseguir la tercera plaça imposant-se en els desempats a Alfonso Jerez (IM) i al sorprenent Xavier Mompel, sub-12 de 1r any que va finalitzar 5è amb 7 punts. El manresà Joan Mellado (IM), jugador del Catalonia-Joviat, va ocupar la sisena posició encapçalant el grup de 6,5 punts.

La classificació per equips la va liderar el Catalonia-Joviat, seguit del Club d’Escacs Llinars.

 

C.E. CATALONIA-JOVIAT

 

Classificació final

Web de l'organització