El proper dimecres, dia 1 de desembre, tindrà lloc a les 19:00 hores una nova sessió online sobre experiències en Escacs Educatius des de l’Observatori d’Escacs i Educació de la Universitat de Girona.

La Jornada es podrà seguir a través dels enllaços següents:

Youtube

Facebook

Entrant directament al web de l’Observatori

Reportatge del Diari Ara Terres de Lleida del dia 27 de gener del 2021 "La desigualtat de gènere, en escac".

Us deixem l'enllaç perquè ho pogueu llegir.

 

 

Des de la FCE volem ajudar-vos a passar millor aquests dies de confinament. És per això que hem organitzat diferents torneigs d'escacs cada dia, de dilluns a divendres, al matí i a la tarda. 

 
L'activitat és gratuïta i està oberta a tots els nens i nenes que hi vulguin participar, no cal estar federat. Podeu trobar tota la informació detallada a la circular CIRCULAR CAT/EBA 14/2020
 
Animeu-vos a participar-hi i ajudeu-nos a difondre-ho entre els vostres amics!

 

La VI Jornada Escacs i Educació, organitzada per l’Observatori d’Escacs i Educació de la UdG amb la col·laboració de l’Institut de Ciències de l’Educació Josep Pallach i la Facultat d’Educació i Psicologia de la Universitat de Girona i amb el suport de la Federació Catalana d’Escacs i del Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya es va celebrar el dia 18 de gener de 2020 a la seu de La Facultat d’Educació i Psicologia de la Universitat de Girona.

Aquesta activitat anual de l’Observatori, inclosa en el Pla de Formació del Departament d’Educació, té com a objectiu fonamental ser un punt de trobada de les persones interessades en la introducció dels escacs com a eina educativa als centres amb la finalitat d’ajudar a conèixer i a estendre el projecte Escacs a l’Escola, de seguir aprenent, de fomentar l’intercanvi d’idees i d’aportar noves experiències i noves estratègies per ser traslladades a l’aula.

En la sessió inaugural hi van participar la Dra. Carme Saurina, directora de l’Observatori “Escacs i Educació” de la UdG; la Dra. Sílvia Simon, delegada de Promoció i Divulgació de la UdG en representació del Rector i el Sr. Josep Serra, vicepresident de la Federació Catalana d’Escacs i membre de l’Observatori.

Llegeix més...

Fins el dia 27 de setembre us podeu apuntar a la formació del programa "Escacs a l'Escola", si sou mestres o professors. Es tracta de cursos de 20h (10 presencials i 10 on-line), gratuïts, en els quals es donen a conèixer els escacs com a eina educativa, per utilitzar-los de forma transversal d'aprenentatge.

Trobareu tota l'oferta de cursos a la pàgina http://xtec.gencat.cat/ca/formacio/info-general/oferta-formativa/. Si poseu la paraula "escacs" al cercador d'activitats veureu totes les propostes. Animeu-vos a participar-hi i ajudeu-nos a difondre-ho!

Infografia en pdf: 

Dins del Programa Erasmus+ Champs, que aposta per l'ensenyament dels escacs a l'escola com una eina educativa, i on hi ha participat l'Observatori d'Escacs i Educació de la Universitat de Girona, posem a la vostra disposició una sèrie d'exercicis d'escacs i matemàtiques per si us poden interessar. Els trobareu en català, castellà i anglès al següent enllaç: https://bit.ly/2lH5api

 

Reunió de Formadors del Programa Escacs a l'Escola, el passat 7 de setembre a la seu de la Federació Catalana d'Escacs

 

El programa Zona UFEC de TV3 entrevista al President Pepo Viñas i al Director Tècnic Jordi Magem de la Federació Catalana d'Escacs en relació al programa "Escacs a l'Escola", dins el marc dels Campionats de Catalunya d'Edats disputats a Vila-seca l'abril del 2019.

Avui divendres - en horari lectiu - més de 400 alumnes de 7 escoles de Figueres juguen a escacs a la plaça Catalunya en la cloenda del programa "Escacs a les Aules". El Club d’Escacs Figueres i l’Ajuntament de Figueres ja fa 7 anys que impulsen aquest programa, que consisteix a donar 4 sessions de formació d’escacs d’una hora cadascuna i en horari lectiu a tots els cursos de segon de primària de totes les escoles de Figueres que hi volen participar. En les 7 edicions pràcticament la totalitat de les escoles hi han participat. Això significa que cada any, més de 400 nens i nenes de Figueres han pogut conèixer què són els escacs i iniciar-se en el nostre esport. Els escacs contribueixen a millorar diferents aptituds dels alumnes que són essencials per a formar-se intel.lectualment, tals com la capacitat de concentració, la memòria, l’anàlisi i presa de decisions i el respecte als companys, entre d’altres.

Fotos via Tramuntana Televisió