El passat cap de setmana, els dies 7 i 8 de maig, es va celebrar la Final a 8 de la categoria sub-12 a la seu del club d'escacs Ripollet.

El torneig va començar el dissabte, dia 7, a la tarda. L'atzar va voler que els 2 representants de la Delegació de Tarragona i els 2 de Girona s'enfrontessin entre ells, fent que només un representant de cada Delegació pogués optar a la Final. En aquests enfrontaments, el Cassà i el Peó Vuit van ser els que van guanyar i van pasar a la Semifinal. Els altres dos equips semifinalistes van ser el Vilafranca i el Cerdanyola del Vallès. S'ha de comentar que, tot i incorporar aquest any a la Delegació de Lleida, no hi va poder jugar cap representant d'aquesta Delegació, i per això van ocupar els seus llocs el 3r i 4rt classificat de la categoria preferent de Barcelona, Paretana i Vilafranca respectivament.

A les semifinals, el Cassà i el Cerdanyola del Vallés van guanyar els seus matxos per un mateix resultat, 3 a 1, fent que el Vilafranca i el Peó Vuit lluitessin per a la 3a i 4a posició de la Final.

Diumenge a la tarda, dia on es decidia la classificació final, es va jugar la Final entre els equips del Cerdanyola del Vallés i el Cassà, on els cerdanyolencs es van imposar per un 3 a 1. El Peó Vuit i el Vilafranca van empatar a 2, però el desempat va afavorir a l'equip de les Terres de l'Ebre. Pel que respecte del 5è al 8è lloc, el Ripollet va empatar contra la Paretana, on el desempat el va afavorir, fent que quedés 5è. De l'encontre entre el Valls i l'Olot, els vallencs van guanyar un matx, després d'haver-los empatats tots.

L'equip campió, el Cerdanyola del Vallès

L'equip del Cassà, segon classificat amb els integrants Martí Albertí, Marcel Bosch, Marc Vilà i Joan Tubert, d'esquerra a dreta. (Fotografia cedida per al C.E. Cassà)

Així doncs, la classificació final va ser:

1r Cerdanyola del Vallès
2n Cassà
3r Peó Vuit
4t Vilafranca
Ripollet
Paretana
Valls
Olot

 

Quadre de la Final a 8

  Galeria de fotografies