Aquest cap de setmana es va fer la tercera i darrera concentració d'Escacs Base de la temporada. Aquest cop es va anar a una Casa de Colònies a Oliola, comarca de La Noguera

Aquesta concentració és la prèvia als Campionats d'Espanya i a més de tots els nens que estan fent classes durant l'any, hi estaven convidats tots els que aniran a Salobreña. Hi varen participar 55 nens i nenes des de SUB-8 a SUB-18. Degut a la gran participació, es feren 5 grups per categories i els més grans, els SUB-14 i el grup de SUB-16/SUB-18, feren les classes en un alberg de Ponts on habitualment hi fa classes el club de la localitat. Un agraïment a tots els pares que feren de taxistes per portar amunt i avall els esportistes, ja que Ponts està a 3km d'Oliola on estàvem allotjats. També agraïts al responsable de la casa l'Era d'Oliola que amb la seva furgoneta ens ajudà al trasllat.

Com en les altres concentracions es va comptar amb dos monitors de lleure que varen fer jocs i estigueren amb els nens durant les hores d'esbarjo entre classes i després de sopar. També varen poder gaudir del camp de futbol i de la piscina de la Casa.

Molta sort a tothom a Salobreña.

El dia 24 de març, es van iniciar els Campionats de Catalunya d’Edats a les categories de Sub-18 a Sub-8. El Campionat Sub-8 va acabar el dilluns 26 de març i la resta de categories van finalitzar el dia 29 de març.

El Campionat de Catalunya d’Edats 2018 va batre rècord de participació amb 505 esportistes de les categories S-18 a S-8.

L’Hotel Palas Pineda de Vila-seca va ser un any més l’escenari d’aquest multitudinari campionat amb més de 1000 persones allotjades entre esportistes i acompanyants.

Enguany la novetat més important és que el Campionat d’Edats se celebrava simultàniament amb el Campionat Absolut de Catalunya, en les mateixes sales de joc.

 

ACTIVITATS PARAL·LELES

La Federació es va esforçar en organitzar activitats paral·leles, adreçades especialment als acompanyants dels participants. Enguany van invitar el mediàtic periodista especialitzat en escacs Leontxo Garcia, que va realitzar entrevista i comentaris de les partides en directe.

Les activitats paral·leles en què van poder participar els acompanyants van ser:

 • Dues conferències de temes psicològics relacionats amb els escacs, els dies 24 i 25 de març.
 • Una excursió a les Vinyes del Terrer el dia 25 de març a partir de les 10 hores.
 • Concurs de puzzles a partir de les 20,30 del dia 25 de març.
 • Torneig de partides llampec obert a tothom a les 22 hores del diumenge dia 25.
 • El tast de vins el dia 28 de març.
 • A més va haver un grup d'animació per als infants i una exposició fotogràfica durant tots els dies de la Competició.
 • S’organitzaran jocs per als acompanyants  amb monitors d’animació per als infants.

José Antonio Herrera va ser el primer classificat de les partides llampec, que és una de les activitats paral·leles al Campionat de Catalunya d'Edats. La segona posició va ser per Pere Garriga. El Campionat es va disputar al ritme de 3 minuts + 2 segons, el dia 25 de març a partir de les 22 hores.

Després de sis dies intens d'escacs, ja tenim el quadre d'honor amb tots els jugadors que han obtingut podi:

CATEGORIA SUB-18

El jugadors del Llinars Gerad Ayats no va donar treva als seus adversari i va assolir amb aparent facilitat amb el Campionat d’edats a la categoria sub-18. Ayats va finalitzar amb 8,5 punts de 9 partides i el segon classificat, Albert Castillo (Vila Olímpica) va fer 6,5 punts, igual que el quart classificat Xavier Marzo (Ateneu Colón), que va tancar podi.

FM

Ayats Llobera Gerard 

Llinars, Club D'escacs

8,5

FM

Castillo Dalmau Albert 

Vila Olímpica

6,5

 

Marzo Pie Xavier 

Colon Ateneu C.E.

6,5

 

Primera noia:

Jausàs López Andrea 

w

Peona I Peó, C.E.

5punts

 

Classificació final

CATEGORIA SUB-16

A la categoria sub-16, el jugador del Club d’Escacs Lleida va ser el campió en solitari. Només va perdre una partida a la tercera ronda i va entaular un altra partida a la cinquena. Un bon final de campionat amb tres victòries a les tres darrers rondes li van atorgar el títol de Campió de Catalunya de la Categoria. A la segona posició trobem Pol Brunet del club La Lira, que va estar molt lluitador amb 2 derrotes i 7 partides guanyades. El tercer classificat i empatat amb el segon, Biel Horta del Gerunda, va realitzar també un excel·lent torneig.

Masague Artero Guerau 

Lleida C.E.

7,5

Brunet Gil Pol 

Lira, La C.E.

7

Horta Gafarot Biel 

Gerunda, C.E.

7

 

Primera noia: 

Ros Alonso Joana 

w

Sant Boi C.E.

5,5

 

Classificació final

 

CATEGORIA SUB-14

El jugador del Club d’Escacs Pallejà, Carles Martin, es va proclamar campió de la categoria amb 8 punts de 9 possibles. La partida clau va ser la seva victòria sobre Jan Travesset (Sant Andreu) que va assolir el subcampionat amb 7,5 punts. En tercera posició va ser per Sergi Safont del Llinars que va finalitzar amb 7 punts.

Martín Barceló Carles 

Palleja, Club Escacs

8

Travesset Sagré Jan 

Sant Andreu C.E.

7,5

Prats Safont Sergi 

Llinars, Club D'escacs

7

 

Primera noia:

Palau Barrufet Vinyet 

w

1938

Lleida C.E.

6

 

Classificació final

CATEGORIA SUB-12

Molta igualtat en la categoria sub-12 on finalment el jugador del Sabadell Roger Bernadó va assolir el títol amb 7,5 punts, empatat amb el segon classificat David Acevedo de l’Alt Empordà. Va completar podi Victor Moreno del Tres Peons.

Bernadó López Roger 

Colon Sabadell Chessy

7,5

Acevedo Egido David 

Alt Empordà

7,5

Moreno Oller Víctor 

Tres Peons C.E.

7

 

Primera noia:

Lobo Pereira Arami 

w

Llinars, Club D'escacs

6

 

Classificació final

CATEGORIA SUB-10

Daniel Salines va demostrar ser el millor jugador sub-10 amb un total de 8 punts de nou partides. La segona posició va ser per a la jugadora del Peona i Peó Júlia Pinyol, amb 7,5 punts empatada amb el tercer que va ser Pol Ortiz.

Salinas Tomas Daniel 

 

Colon Sabadell Chessy

8

Pinyol I Llora Júlia 

w

Peona I Peó, C.E.

7,5

Ortiz Padró Pol 

 

Tres Peons C.E.

7,5

 

Classificació final

La primera noia va ser la Júlia Pinyol, que també va assolir la 2a plaça.

CATEGORIA SUB-8

El jove jugador del Club Montornés, Alex Villa, s'ha proclamat Campió de Catalunya Sub-8 amb totes les partides guanyades. El resultat perfecte, de 8 punts de vuit partides ha demostrat la superioritat d'aquest jugador amb la resta de participants. Han completat podi Manel Prada (Paretana) i Alex Poyan (Pallejà). En quarta posició i també amb 6,5 punts, els mateixos punts que el segon i tercer classificat, trobem Pol Jordana del Club Amposta. La primera noia ha estat Marta Serra del club Amposta.

Villa Tornero Alex 

Montornes C.E.

8

Prada Villagrasa Pau Manel 

Paretana D'escacs, Associació

6,5

Poyan Cobelli Alex 

Palleja, Club Escacs

6,5

 

Primera noia:

Serra Mestre Marta 

w

Amposta C.E.

5

 

Classificació final

Premis d'equip a la Final de Catalunya d'Edats

 

COPA PROMOCIÓ

Premia els tres esportistes millor classificats d'un mateix club, independentment de la categoria (SUB-10 o SUB-12)

Aquest és el podi de la Copa Promoció 2018:

Ordre

CLUB

JUGADORS

CLASSIF.
IND.

Punts
equip

1

Colon Sabadell Chessy

Bernadó López Roger

1

11

   

Borras De Las Heras Marc

9

11

   

Salinas Tomas Daniel

1

11

2

Tres Peons C.E.

Costa Frers Octavi

9

15

   

Moreno Oller Víctor

3

15

   

Ortiz Padró Pol

3

15

3

Peona I Peo, C.E.

Aleksanyan Israilyan Nicolas

8

18

   

Pinyol I Llora Júlia

2

18

   

Romeu Viladot Emili

8

18

 

PREMI JORDI PUIG

Premia els tres esportistes millor classificats d'un mateix club, independentment de la categoria (SUB-14, SUB-16 i SUB-18)

Aquest és el podi del Premi Jordi Puig 2018:

Ordre

CLUB

JUGADORS

CLASSIF.
IND.

Punts
equip

1

Lira, La C.E.

Brunet Gil Pol

2

16

   

Sama Salinas Alejandro

8

16

   

Sama Salinas Hector

6

16

2

Colon Ateneu C.E.

González Alonso Marti

10

18

   

Marzo Pie Xavier

3

18

   

Porta Tovar Guillem

5

18

3

Llinars, Club D'escacs

Ayats Llobera Gerard

1

18

   

Parra Ordorica Gorka

14

18

   

Prats Safont Sergi

3

18

Aquest cap de setmana es va fer a l'Alberg “CAN FONT” a La Brunyola (comarca de La Selva) la segona concentració d'escacs base d’aquesta temporada.

 

Varen participar 27 nens i nenes de totes les edats. Els entrenadors foren els GM Jordi Magem i Josep Oms i el MC Dani Leiro. Es dividiren els nens en 3 grups i tots passaren pels tres entrenadors. Diumenge, abans del dinar, es va fer un petit torneig de ràpides entre tots els alumnes.

Llegeix més...

Dissabte, dia 24 de març,

 • PRIMERA XERRADA DE PSICOLOGIA

Dissabte a la tarda a les 17:30h, a la sala MILOS, hi haurà una primera xerrada de psicologia a càrrec de Cristina Garcia Real.

El títol:

“Como potenciar lo mejor de cada uno”

Diumenge, dia 25 de març, 

 • EXCURSIÓ A LES VINYES DEL TERRER

A les 10h, des del hall del Palas I es sortirà per anar a veure un celler de Vila-seca i on a més es farà un tast de vins. Capa les 12h es tornarà a l'hotel.

COST: 12€ per persona. Podeu fer la inscripció en el següent enllaç i recollir els tiquets dissabte 24 de març a la botiga dela Federació.

INSCRIPCIONS

 • SEGONA XERRADA DE PSICOLOGIA

El diumenge es farà una xerrada de psicologia (al matí i a la tarda)  a càrrec de José Carlos Nuñez Cumella i Blanca Torras Vilches.

què és la psicologia  (més enllà de la terapia) i com es relaciona amb el món dels esports en general i en concret dels escacs

   • - Els valors (una mica quins objectius tenim quan portem els nens a competir als escacs, aportar-los uns valors que haurien de ser compartits entrenador-pares que els serviran sempre, ja que no tots arribaran a GM :) )
   • - Com la psicologia ens pot ajudar a fomentar i mantenir aquesta base
   • - MOTIVACIÓ: per mantenir les ganes i la passió, voluntat i combativitat
   • - ATENCIÓ: com poder mantenir la atenció malgrat la tensió d’una partida, ser disciplinat, autocontrol…
   • - GESTIÓ D’EMOCIONS: mantenir l’autocontrol, respecte i voluntat
   • - RELAXACiÖ: aprendre a desconnectar entre partides, a començar una partida en l’estat òtpim, control de nervis…

 

 • MATÍ a les 11h.
 • TARDA a les 17h

 

 • IXè CONCURS DE PUZZLES

 A partir de les 20:30/21:00 hores: VIè Campionat de puzzles per parelles.

Lloc: Sala de joc del SUB-8.

Es tracta de veure qui, en dues hores, posa més peces o acaba abans un puzzle de 500 peces. La inscripció són 5 € per parella i es queden el puzzle.

INSCRIPCIONS

 Reglament

 • TORNEIG DE PARTIDES LLAMPEC

 A partir de les 22 hores: Campionat de partides llampec per a delegats, acompanyants i esportistes de les categories sub-14 a sub-18.

Lloc: Sala Apolo-Minerva (on juguen les categories de SUB-10 en endavant)

La inscriupció és gratuïta i us podeu apuntar a les taules arbitrals, a la botiga de la Federació i als papres que estaran penjats tan a la sala d'anàlisi com als voltants de les sales de joc.

També us podeu inscriure anticipadament:

INSCRIPCIONS

Reglament

 

Dimecres, dia 28 de març,

 • TAST DE VINS

A les 11h es farà el ja clàssic tast de vins que aquest any serà amb els vins del Bages, a càrrec de Josep Pelegrin (el 2016 va ser millor somelier de l’estat).

 Lloc: Bar Cacao (Hotel**** Palas Pineda, edifici I)

Preu per als interessants a 2€. Es podran comprar a la botiga de l'organització.

També us podeu inscriure anticipadament i recollir els tiquets a la botiga de la Federació.

INSCRIPCIONS

 

TOTS EL DIES

 • EXPOSICIÓ DE FOTOGRAFIA

Exposició de fotografia a càrrec de Lourdes Porta i Guiu. Jugadora d'escacs, afeccionada als escacs i a la fotofgrafia i actual Presidenta de la Secció d'Escacs de l'Ateneu Barcelonès.

 •  CAMPIONS DE CATALUNYA

Es farà una exposició de fotografies de jugadors catalans al llarg de la història.

 • JOC PER ALS ACOMPANYANTS

Podeu fer els vostres pronòstics omplint les butlletes (una per categoria de SUB-10 a SUB-18) del Joc d’Equips pels Acompanyants. Els guanyadors de cada categoria rebran un obsequi. Recordeu de posar un telèfon o un mail a la butlleta per poder contactar amb els guanyadors.

 + informació

XV MEMORIAL DAVID GARCIA ILUNDAIN

Demà a l'Escola Joviat de Manresa es celebra Campionat d'Escacs Actius d'Edats.

Ahir al matí es va fer la presentació a la premsa per part de l'Ajuntament de Manresa i l'Escola Joviat. En Jordi Magem hi va assistir en representació de la Federació Catalana.

Aquí us posem l'enllaç a la notícia que publica el mitjà manresà "Xiulet final" (informació de l'esport manresà)

XIULET FINAL

 

 

Aquest cap de setmana es va fer a l'Alberg Jaume I de l'Espluga de Francolí una concentració d'escacs base. La primera de les previstes aquesta temporada.

Varen participar 32 nens i nenes de totes les edats. Els entrenadors foren els GM Jordi Magem, Àlvar Alonso i José González i el MC Dani Leiro. A més dels jugadors, s'apuntaren una vintena de pares i mares que es varen allotjar també al mateix Alberg.

Va ser un cap de setmana molt intens. A més de les classes d'escacs, varen poder jugar a futbol, tennis taula, fer malabars,... amb els monitors de lleure que vingueren i que ja es coneixen de la Final de Catalunya d'Edats que es fa habitiualment a Vila-seca.

No sé qui s'ho va passar millor, si els nens amb les classes, simultànies, ràpides i estones de lleure o els pares amb les excursions turistico-alimentàries. Varen venir carregats (vi,oli i neules). Com es nota que s'acosta el Nadal.

Aquí posem algunes fotografies del cap de setmana:

.

 

Dintre del Programa General de Tecnificació per aquest curs 2017-2018, tenim com a novetat la inclusió d’un format de classes en obert, tant per la seu de Barcelona com per les seus territorials de Girona, Lleida i Tarragona. Aquestes classes en obert comptaran amb un equip d’entrenadors que estaran supervisats pel nou director tècnic de la Federació Catalana, el Gran Mestre Jordi Magem.

La intenció de la implementació d’aquest nou format és comptar amb un grup divers de jugadors ben motivats i que puguin ser supervisats no tan sols pels seus entrenadors directes sinó també pel director tècnic de la Federació. Es farà un seguiment de la seva evolució amb informes tècnics per tal que hi hagi una bona coordinació entre aquest i les quatre seus territorials. A més, el grup d’entrenadors col·laborarà en les activitats programades per la Federació, com poden ser les competicions i les concentracions.

En les properes setmanes publicarem la informació per les territorials de Girona, Lleida i Tarragona. De moment, podem avançar el Pla específic per Barcelona.