Ja tenim campions de totes les categories del Campionat de Catalunya d’edats que va acabar a Salou el dia 10 de setembre. La cloenda va ser ràpida i sense parlaments, ja que per la situació sanitària no es poden fer les cloendes que feiem en edicions anteriors. 

 

La categoria sub-10 se la va endur el jugador Guillem Jové (Ateneu Colon) després de guanyar la darrera ronda i gràcies al desempat, ja que el Pau Manel Prada (Paretana) també va aconseguir guanyar la seva partida, però va quedar segon de la classificació. Tots dos amb 6.5 punts, mentre que el tercer classificat va ser en Pol Jordana (Amposta) amb 6 punts, empatat amb el jugador del Catalonia-Joviat, Hugo Uber. Aquest va derrotar a la darrera ronda al Xavier Mompel (Tortosa), que havia anat líder durant tot el campionat.

 

La millor noia de la categoria va ser la Martina Lázaro (Sitges) amb 5 punts.

 

Premiats de la categoria sub-10

Llegeix més...

Finalitzada la 7a ronda del Campionat, es van perfilant les classificacions. A la categoria sub-10, el Xavier Mompel (Tortosa) ha perdut la seva partida contra l’Alejandro Sanchez (Amposta) perdent l’avantatge que tenia respecte als seus perseguidors. Màxima expectació a la darrera ronda, ja que hi ha un grup de 4 esportistes amb 5.5 punts, Xavier Mompel (Tortosa), Guillem Jové (Ateneu Colon), Pau Manel Prada (Paretana) i l’Alejandro Sanchez (Amposta), depenent dels seus propis resultats.

El jugador del Tortosa, Xavier Mompel.

Llegeix més...

Passades les rondes, comencen a haver-hi sorpreses en els resultats. 

A la categoria sub-8, que avui, dia 7 de setembre, finalitza el Campionat d’aquesta categoria, hi ha un esportista líder en solitari, el Guillem Torres (Catalonia-Joviat) seguit a un punt del Pau Mulet (Mollet), Pol Faixedas (Forners), Jordi Linares (Montornès) i Roman Arjona (Hortenc). 

 

Guillem Torres (Catalonia-Joviat) de la categoria sub-8

Llegeix més...

Dissabte, 5 de setembre, es va iniciar el Campionat de Catalunya d’edats individual. Enguany, atesa la situació sanitaria no es va poder organitzar el Campionat en les seves dates habituals i s’han habilitat del 5 al 10 de setembre per tal de poder fer-lo. A més, l’hotel oficial, amb les sales de joc d’aquest torneig, és el Salou Park Resort, a la localitat de Salou, tot i que hi ha una segona sala de joc a l’Hotel Playa Park, a 5 minuts de l’oficial.

 

El canvi de dates i la problemàtica de la Covid-19 ha fet que el número de participació hagi disminuït, encara que el número total d'inscrits ha estat de 240 esportistes. És per això que les categories sub-18 i sub-20 s'han ajuntat i poder tenir un número més alt d’inscrits per jugar 8 rondes, tot i que els trofeus es repartiran per a cada categoria.

 

La sala de les categories sub-8 i sub-10.

Llegeix més...

Arran del moment excepcional que vivim, i per donar difusió del nostre esport, s’ha decidit anul·lar els criteris de la circular CAT/EBA 40/2019 per participar al Campionat de Catalunya d’edats per al proper setembre del 2020. Així doncs, qualsevol esportista interessat a participar i amb llicència FCE en vigor, podrà participar lliurement a la categoria corresponent d’aquest Campionat.

 

Convocatòria

Bases

Web del Campionat

El dia 15 de juliol es van iniciar els Campionats d'Espanya d'edats 2020 a Salobreña (Granada). La primera categoria en desplaçar-se va ser la sub-8, la resta de categories les següents setmanes.

 

Us deixem informació per consultar:

Circular CAT/EBA 18/2020 Representació catalana al Campionat d'Espanya d’edats 2020   

Circular FEDA 16-2020

Protocol FEDA per als Campionats d'Espanya

Documentació que s'ha d'entregar a l'organització del Campionat.

Informació FEDA (14-07-2020)

 

Inscripcions (obertes les categories sub-14, sub-16 i sub-18)

 

RÀNQUINGS

Rànquing i aparellaments sub-8 

Retransmissió Ronda 4

 

Rànquing sub-10

Retransmmissió sub-10

 

Rànquing sub-12

Retransmissió sub-12

 

Fotografies de sub-8

Fotografies de sub-10

Fotografies de sub-12

Diumenge, 21 de juny, a les 11:00 hores s’han jugat dos matxos contra la Comunitat de Navarra, un de les categories sub-8 a sub-12 i l’altre de sub-14 a sub-18. Aquest era l’últim dels matxos contra les Comunitats Autònomes que hem estat organitzant des del primer que es va disputar, el dia 15 d’abril contra Balears.

 

Integrants de les dues Seleccions de Catalunya que han participat contra Navarra.

Llegeix més...

 

El proper diumenge, 21 de juny, a les 11:00 hores del matí es jugarà el següent matx contra una Comunitat Autònoma, aquest cop contra Navarra.

El matx es jugarà a la plataforma de Lichess i serà en format Arena, a un ritme de 5 minuts + 3 segons d’increment i sense la possibilitat de Berserk. El matx durarà 90 minuts i puntuaran els 10 millors resultats.

Per a aquest enfrontament, s’han creat dos equips, un amb esportistes de les categories de sub-8 a sub-12 i l’altre amb esportistes de les categories de sub-14 a sub-18. I per a aquest encontre s’ha donat la possibilitat de participar a esportistes tenint en compte les diferents fases prèvies del Campionat de Catalunya d’edats celebrades en els mesos de gener i febrer, i la classificació del Campionat de Catalunya d’edats online.

 

Per seguir el matx, podeu clicar al següent enllaç:

 

Equip de Sub-8 a Sub-12: lichess.org/tournament/O8OVKPLt

Equip de Sub-14 a Sub-18: lichess.org/tournament/sCHU9GSV

 

Un cop més, la Federació Catalana d’Escacs ha contactat amb una comunitat autònoma per realitzar un matx. Aquesta vegada li ha tocat a la Comunitat Valenciana i serà aquest diumenge, 7 de juny, a les 11:00 hores.

La plataforma, el format i el ritme de joc ha canviat. La plataforma serà Chess.com (https://www.chess.com/club/federacio-catalana-descacs) i cada esportista seleccionat jugarà contra un mateix rival dues partides, una amb blanques i l'altra amb negres. El ritme de joc serà el de 15 minuts +5 segons d’increment per jugada.

Llegeix més...