El dimecres, 9 de desembre, va finalitzar la participació dels nostres representants en el Campionat del Món On-line d'edats. Per part de la Federació Catalana hi participaven 4 esportistes catalans, l’Isaac Hermán (Sub-10 del Colon Sabadell Chessy), l’Àlex Villa (Sub-10 del C.E. Montornès), l’Aramí Lobo (Sub-14 del C.E. Llinars) i la Joana Ros (Sub-18 del C.E. Sant Boi).

 

Els participants del Campionat del Món On-line d'edats, l'Álex Villa, l'Isaac Hernan, Aramí Lobo i Joana Ros.

Llegeix més...

Aquest diumenge, 6 de desembre, s’han jugat les semifinals i finals d’aquesta edició especial del XVIII Memorial David Garcia Ilundain. Per motius més que evidents, enguany aquest torneig no s’ha pogut disputar de manera presencial, pel que el camp de joc ha estat la plataforma online lichess.

Aquestes semifinals i finals s’han jugat a un ritme de 3 minuts més 2 segons per jugada, al millor de sis partides. En cas d’empat havien de seguir jugant, al mateix ritme, per desempatar. Tots els jugadors estaven en una reunió de Zoom, per controlar que no hi haguessin dubtes tècnics a la plataforma lichess i que els enfrontaments es produïssin amb normalitat.

Dividits en cinc categories, les semifinals d’avui eren les següents: 

SUB-8
 
Tallada Serret, Gerard (Amposta) - Pérez Llauradó, Adrià (Tona-La Crema)
Villa Peiró, Joan (Peona I Peó) - Perez Vidal, Ian (Peona I Peó)
 
SUB-10
Ilinca Ilinca, Félix Antonio (Tortosa) - Mallorqui Llop, Marc (Gerunda)
Villa Tornero, Alex (Montornès) - Jove Albaigés, Guillem (Ateneu Colon)
 
SUB-12
 
Salinas Tomàs, Daniel (Colon Sabadell) - Muntal Corrales Arnau (Cerdanyola Vallès)
Marcos Rodríguez, Raúl (Ateneu Colon) - Benseny Martínez Guerau (Lleida)
 
SUB-14
Moreno Oller, Víctor (Tres Peons) - Valle Luis , Leo (Gerunda)
Añó Pla, Gerard (Peó Vuit) - Bernadó López, Roger (Colon Sabadell)
 
SUB-20
Masagué Artero, Guerau (Lleida) - Cervello Navarro, Héctor (Colon Sabadell)
Martín Barceló, Carles (Pallejà) - Alcala Gonzalez, Cesar (Peona i Peó)
Llegeix més...

Demà, dissabte, 5 de desembre, a les 10:00 hores començarà el XVIII Festival d'Escacs d'edats Memorial David Garcia Ilundain. 

Us recordem que un cop rebuda la contrasenya del torneig, el participant ha d'entrar al torneig. L'enllaç de cada categoria és:

○        Torneig Sub-8

○        Torneig Sub-10

○        Torneig Sub-12

○        Torneig Sub-14

○        Torneig Sub-20 

 

Hi ha un botó verd per inscriure's. Cliqueu i us demanarà la contrasenya que la trobareu en el correu rebut.

En el cas que no pogueu entrar, o no hagueu rebut el correu, podeu posar-vos en contacte amb la Federació al seu correu: federacio@escacs.cat.

Els caps de setmana del 7 al 9 i del 19 al 22 de desembre, la FIDE organitza el Campionat del Món Online Sub-10 a Sub-18 d’Escacs ràpid on participaran 4 esportistes catalans, tots membres de la tecnificació de la FCE.

Dos dels quatre participants al campionat.

El campionat està separat per les categories esmentades i es jugarà en dues fases, el cap de setmana del 7 al 9 de desembre, les 7 primeres rondes, on es farà mitjançant un suís entre tots els participants de la categoria. El cap de setmana del 19 al 22 de desembre seran les fases finals, amb partides eliminatòries entre tots els classificats, dues partides amb colors alternats.

Els participants catalans seran l’Isaac Hermán (Sub-10 del Colon Sabadell Chessy), l’Àlex Villa (Sub-10 del C.E. Montornès), l’Aramí Lobo (Sub-14 del C.E. Llinars) i la Joana Ros (Sub-18 del C.E. Sant Boi).

Molta sort a tots!!!!!

 

 

El diumenge, 22 de novembre, a les 11:00 hores, juntament amb la Federació Navarresa, organitzem dos matxos entre les dues Comunitats Autònomes: Catalunya - Navarra.

El dos matxos, un equip per a categories de sub-8 a sub-12 i l’altre de sub-14 a sub-18, es jugaran per la plataforma de Lichess, amb 25 integrants per equip. El sistema de joc serà un Arena al ritme de 5 minuts més 3 segons d’increment per jugada, sense la possibilitat de Bersek. En aquest torneig, només puntuaran els 10 primers de cada equip per a la classificació final. 

Llegeix més...

Finalitzat un any més el Campionat de Catalunya d’edats per equips que s’ha celebrat a l’Hotel Evenia de la població de Lloret de Mar, entre els dies 10 i 12 d’octubre.

El torneig va acabar amb normalitat i sense incidències destacades. La cloenda es va fer més tard del previst, ja que una partida decisiva per la classificació de la categoria Sub-18 es va allargar més del compte. Aquest any la cloenda es va dur a terme als jardins de l’hotel, amb molt d’espai, amb música i intentant no allargar-la més de l’estrictament necessari. Es va cridar perquè pugessin a la tarima els equips de posició de podi de cada categoria i, després, es va fer pujar als millors taulers de cada categoria, començant per als més petits, els sub-8, i acabant pels més grans, els sub-18. Recordem que els diplomes de millor tauler de cada categoria es faran arribar via correu electrònic al seu club.

Llegeix més...

Dues rondes més jugades i ja només falten les dues últimes per decidir els podis. El campionat es va desenvolupant sense problemes, tot i que hi ha hagut alguna baixa per confinament preventiu. Tot i això, els participants, quan han acabat la partida, com els acompanyants s’ho estan passant d'allò més bé amb les activitats de l’hotel com el miniclub, el passadís del terror o d’altres.  

Respecte les classificacions del torneig, a la categoria sub-8, Peona i peó i Cerdanyola del Vallès, encapçalen la classificació amb 8.5 i l’Amposta els persegueix a mig punt. 

 

Els equips del Cerdanyola del Vallès i el Peona i peó. 

Llegeix més...

El dia 10 d’octubre, dissabte, arrencava el Campionat de Catalunya d’edats per equips a l’Hotel Evenia Olympic****, a Lloret de Mar. Cap a les 9 del matí va començar a arribar els participants i acompanyants del torneig per ubicar-se a les instal.lacions de l’hotel tant si estava allotjat com si no.

Vista de la sala de joc. 

Enguany, per la situació sanitària, la inscripció ha baixat, però hi participen un número considerable d’equips, 66 en total de les categories de sub-8 fins a sub-18 amb equips de 3 o 4 integrants, depenent de la categoria. Com l’any passat, hi havia l’opció de fer equips mixtos, però la diferència d’aquest any és que els esportistes que no tenien equip podien entrar a la bossa que havia creat la pròpia Federació. La Comissió d’Escacs de Base va ser l’encarregada de crear els equips amb tots els que s’hi van presentar, en total es van fer 19. 

Llegeix més...