Aquest matí s’ha jugat la novena i darrera partida del Campionat d’Espanya d’Edats de la categoria Sub18 que s’ha estat jugant tota la setmana a la localitat de Salobreña (Granada). L’expedició catalana ha tingut una jornada amb resultats desiguals, amb un total de deu victòries, dues taules i deu derrotes.

A l'esquerra l'Àlex Villa i a la dreta l'Aitor Funes

Llegeix més...

La setena ronda jugada aquest matí ha anat força millor que les darreres jugades. Hem recuperat forces i algunes posicions a la classificació. Tot i que sembla que les primeres posicions estan allunyades encara és possible acostar-nos-hi perquè queden dos punts en joc i tots els enfrontaments ara són directes entre rivals.

Llegeix més...

Ahir tarda a la cinquena ronda els resultats en general varen ser força positius: es varen aconseguir deu victòries, sis taules i només sis derrotes. No ha estat així aquest matí a la sisena ronda on només s’ha produït sis victòries, quatre taules i moltes derrotes, un total de dotze.

Llegeix més...

A la quarta ronda hem tingut resultats irregulars com a l'anterior ronda. L'expedició catalana ha aconseguit deu victòries, però s'han encaixat dotze derrotes, inclosa la de l'Aramí Lobo en el derbi català amb en Jan Travesset. Amb aquests resultats, allunyen els catalans de les primeres posicions però encara queden cinc punts en joc i tot és possible.

Molta concentració en l'anàlisi de les partides davant del director d'escacs base José Sequera

 

Llegeix més...

Un cop jugades les tres primeres rondes, hem assolit el primer terç del campionat. Els esportistes ara ja es troben amb rivals combatius en què cada partida s'ha de guanyar a pols i a aquesta edat res és fàcil perquè el nivell és alt, tothom ve molt ben preparat. Si bé es va arrencar el torneig amb molt bon peu, tant la segona ronda jugada ahir tarda com la tercera jugada aquest matí, els resultats han estat més aviat dispars i no molt positius. Així i tot, el campionat està molt obert i els 95 primers de la classificació general (14 d'ells catalans) només els separa un punt.

José Sequera repassant la partida amb en Jan Travesset

Llegeix més...

Aquest matí ha començat la darrera setmana del Campionat d’Espanya d’Edats amb la categoria Sub18. Des d'avui dilluns 31 de juliol fins dissabte 5 d’agost a l’Hotel Salobreña es jugarà el torneig de ritme clàssic de Sub18. I el cap de setmana 5 i 6 de juliol alguns esportistes, a més, jugaran el campionat de ràpides. La representació catalana està integrada per a 22 esportistes dels quals 6 són noies en una competició que hi ha 224 esportistes inscrits d'arreu de l'estat espanyol. Destaquen els clubs Llinars i Peona i Peó amb la representació de quatre esportistes cada un. El director dels escacs base José Sequera és el responsable per tal de preparar i repassar les partides.

Llegeix més...

Tenim, ara si!, campiona d'Espanya Sub16 catalana. L'Aramí Lobo (Llinars) s'ha classificat com la millor jugadora femenina d'Espanya. S'ha col·locat amb la magnífica posició 14 de la classificació general amb 6,5 punts i amb força avantatge de la resta (1,5 punts!). Mentre que la Júlia Pinyol (Cerdanyola) ha quedat classificada en tercera posició femenina, i posició 66 de la general de 183 participants, després d'aconseguir un bon desempat en el grup de les que tenien 5 punts.

Aramí Lobo, Júlia Pinyol i Leo Valle en el moment de recollir el trofeu

Pel que fa a la classificació absoluta, en Leo Valle (Gerunda) ha quedat en tercera posició dels quatre esportistes que han liderat el campionat d'Espanya de Ràpides Sub16 amb 7,5 punts. En Leo ja ens havia demostrat al llarg de la setmana les seves habilitats quan el rellotge pressiona, quan es juga només amb l'increment de temps, per saber veure els cops tàctics ràpidament. El jugador gironí merescudament rep el premi dels escacs ràpids.

Llegeix més...

Finalment, amb la victòria d'avui i amb un bon desempat (gràcies al bon inici de torneig) l'Aramí Lobo s'ha col·locat en tercera posició de la classificació femenina del Campionat d'Espanya Sub16 amb 5 punts i en posició 70 de la classificació general de 209 participants. Amb els mateixos punts, la Lídia Sierra (Salauris) ha estat sisena femenina que ha fet un torneig que ha anat de menys a més.

D'esquerre a dreta: Aramí Lobo (Llinars) i Lídia Sierra (Salauris)

Llegeix més...

Bona jornada matinal on hem vist a més de partides executades amb mestratge uns resultats magnífics de cara a assolir una millor posició final. Sobretot els esportistes més ben classificats, han obtingut victòries importants i amb relativa solvència que ens fa ser molt optimistes. Però no val abaixar la guàrdia!

D'esquerre a dreta: Dan Clotet, Adahara Carrasco i Eloi Escudero

Llegeix més...

Ahir tarda a la cinquena ronda es va patir de valent. Tot i el bon joc que s'està desplegant, l'expedició catalana en general va caure derrotada en part per trobar-se amb enfrontaments complicats d'alt nivell ja en aquestes alçades. En aquesta ronda, doncs, resultats força fluixos amb vuit victòries, tres taules i quinze derrotes.

 

José Sequera repassant la partida amb David Teply acompanyat per en Marc Lozano

Llegeix més...

Relativament bons resultats els obtinguts aquest matí a la quarta ronda. Dos catalans completen els quatre punts en joc fins ara, Alexander Domene i Gerard Añó, i l'Aramí Lobo només ha cedit mig punt i, per tant, és setzena amb 3 punts i mig i primera femenina obrint ja un forat d'un punt d'avantatge amb les següents classificades.

D'esquerre a dreta: Alexander Domene, Aramí Lobo i Gerard Añó

Llegeix més...