Amic escaquista: 

Des de la FCE volem presentar-te un dels serveis, que a partir d'aquest moment, posem a la teva disposició a través d'aquesta secció de Base de dades de Partides.

Es tracta d'un fitxer de diversos arxius, recopilant partides catalanes de jugadors a totes les categories. S'hi recullen les partides jugades en competicions catalanes en torneigs oficials de la FCE, exclusivament.

chessbase

En aquest primer pas d'arrencada, els fitxers estaran ordenats per anys, des de 1992 fins enguany, i dintre d'ells podeu consultar-hi totes les dades d'una partida dada segons el conegut sistema Chessbase. 

Això inclourà el número correlatiu d'ordre, la partida en si amb els noms dels jugadors, el nom o tipus de Campionat (per exemple, Ct., Obert, Match, Memorial, etc), el codi ECO d'obertura, l'any de celebració, el resultat i finalment el número de jugades.

Per a qui no tingui el programa ChessBase es pot utilitzar el Scid. Dins de la dificultat, s'ha posat especial cura en reflectir el primer i segon cognoms complerts per a una clara diferenciació de cadascun dels jugadors, així com de les dades del Torneig disputat, tot amb la voluntat de donar la informació mes clara.

scid

L'objectiu d'aquesta base de dades de partides és que els jugadors puguin disposar de les eines necessàries per a la seva formació, observant partides de diversos nivells, obertures, variants, sacrificis, plans, torneigs... i precisa. Encara així es possible que alguna dada sigui inexacte i/o errònia , i és per això, que des d'aquí s'obre la porta a tothom que vulgui per a col·laborar en la correcció d'aquests petits errors.

La FCE inicia aquest servei amb l'esperit de desenvolupar la qualitat del nostre joc. Desitgem que aquesta nova eina oberta a tothom sigui de la teva utilitat i, dins de la seva mesura, esperem l'ajut de vosaltres, els escaquistes, per ampliar-la progressivament. 

Per últim, la FCE vol agrair a totes aquelles persones que han posat el seu esforç desinteressat al servei de tots els escaquistes perquè tots podem gaudir d’una eina de treball com aquesta Base de dades de Partides.