El passat cap de setmana, 22 i 23 d'abril, es va celebrar la 2a concentració per a esportistes de les categories de sub-8 a sub-12 a l'alberg de L'Espluga de Francolí. La participació va ser de 30 participants de les 3 categories, un nombre molt alt per haver convocat aquestes categories. 

Llegeix més...

L'escaquista argentonina de dinou anys, Alba de Lomas, s'ha proclamat campiona sub-20 femenina del Campionat de Catalunya d'Escacs i quarta de la classificació general mixta. El certamen organitzat per la Federació Catalana d'Escacs va tenir lloc durant la Setmana Santa a Cambrils on van participar gairebé 500 infants i joves d'arreu del territori català.

 

Llegeix més...

Un equip format per a joves jugadores guanya el torneig

Al I Torneig Femení per Equips de Barberà van participar 12 equips, un total de 37 jugadores, federades i no federades, de totes les edats (des de nenes de 4 anys a jugadores veteranes de més de 65). A més de jugadores del Barberà, van venir també moltes jugadores d'altres clubs i municipis, com Santa Coloma de Gramenet, diversos clubs de Barcelona, Llinars del Vallès, Sant Boi de Llobregat o Valls. A destacar la participació del club d'escacs Gramenet, que va portar un total de 4 equips (12 jugadores).

Va guanyar el torneig l'equip "Llinars-Valls", format per les jugadores Arami Lobo, Laia Garcia i Martina Lázaro. Les segones classificades van ser l'equip "Sant Boi - Barberà" format per la Joana Ros, de Sant Boi, la Yolanda Castillo i la Marta Castillo, de Barberà. El tercer lloc va ser per les "Grameteras 1": la Gal·la Garcia-Castany, la Ma Dolors Anton i l'Alba Ventós. Finalment, el premi al "millor equip del mateix club" va ser per les "Grameteras 2" (Ainhoa Guerrero, Maria Cristina Asatryan i Mane Amirkhanyan).

A més de reunir a jugadores de totes les edats, va ser el primer torneig per a algunes aficionades que no havien jugat mai, i una represa de contacte per a d'altres jugadores que feia més de 25 anys que no competien. Però també vam comptar amb algunes de les millors jugadores de Catalunya, incloent 4 campiones de Catalunya absolutes: la Joana Ros (2022, vigent campiona), la Yolanda Castillo (2018), l'Alba Ventós (2007) i la Ma Dolores Anton (anys 1993 i 1994).

Foto de la sala de joc.

Victòria apurada de Miguel Muñoz i Leancy Beatriz Fernández

El dissabte 14 de gener, al matí, es va disputar al local de la Federació la vuitena edició del Torneig de Parelles Mixtes. Un total de 26 parelles van venir a competir en aquest torneig, en format blitz, a un ritme de 3 minuts més 2 segons per jugada, a un total de nou rondes.

L’horari de joc es va complir amb escreix i fins i tot es va avançar a la previsió d’acabar a les 13:15 hores. Tot va anar molt fluïd i l’espera entre ronda i ronda va ser curta, gràcies en part a la bona feina del Carles Giménez, àrbitre principal, i de la Laura Martín, àrbitre adjunt.

Llegeix més...

Es va fer una classe pràctica i partides entre els assistents

El diumenge, dia 11 de desembre, a l'Hotel Sunway de Sitges, es va impartir la classe magistral d'iniciació als escacs a càrrec de Marina Ponsa, del Club d'Escacs Barberà. 

L'activitat, organitzada per la comissió 'Escacs i Dona' de la FCE i amb l'ajuda de la comissió 'Mujer y Ajedrez' de la FEDA, tenia l'objectiu d'apropar als escacs a les dones. Un total de 15 persones, més del 50% dones de totes les edats, es van apropar a les instal·lacions per gaudir d'aquesta proposta que constava d'una classe pràctica i partides entre els assistents. Tots els participants se'n van endur obsequis proporcionats per Turisme de Sitges i van poder gaudir d'una beguda i tapa al bar Vento, que es troba a les instal·lacions de l'Hotel Sunway.

 Us deixem el vídeo que s'ha fet de l'activitat.

 

Masterclass dirigida a jugadores, tot i que és oberta a tothom. Per als que vulguin participar, s'organitza una Classe magistral d’iniciació als escacs amb la Marina Ponsa. El dia 11 de desembre, a les 11:30 a l'Hotel Sunway de Sitges, Passeig Marítim de Sitges 92-94.

La inscripció és gratuïta, només cal omplir el formulari d'inscripció. Obsequi per els 20 primers assistents.

El combinat internacional ho va tenir a tocar

Entre els dies 21 al 23 d'octubre es va celebrar, a l'Hotel Evenia de Lloret de Mar, la Setmana Catalana de l'Esport amb l'organització d'un quadrangular d'escacs per equips. La Generalitat de Catalunya i l'UFEC van reprendre la Setmana Catalana on englobava diferents esports en terres gironines. La Federació Catalana hi va col·laborar en l'organització del nostre esport on participaven 4 equips integrats per 4 jugadores. Els equips van ser Catalunya, País Valencià, Portugal i un combinat internacional de jugadores establertes a Catalunya. 

 

Es van jugar 3 rondes a 60 minuts més 30 segons d'increment per jugada. El sistema de puntuació era per matx i les partides es van poder seguir per internet des del web de la Federació Catalana d'Escacs.

Llegeix més...

En el marc de la II Setmana Catalana de l'Esport, que organitza la Generalitat de Catalunya i l'UFEC, juntament amb la Federació Catalana d'Escacs, es durà a terme un quadrangular d'escacs, entre els dies 21 i 23 d'octubre de 2022 a l'Hotel Evenia de Lloret de Mar. Tots els esports que han participat durant aquestes setmanes dins del marc de la Setmana Catalana s'ha fet en terres gironines.

La Federació Catalana d'Escacs ha creat un torneig de 4 equips amb 4 integrants. Els equips seran:

 

1. Catalunya (Elo mitjà:1978)

T.   Nom Elo
1 FM Pares Vives Natalia  2260
2   Castillo Escario Yolanda  2018
3   Vinolas Anglada Laura  1847
4   Lobo Pereira Arami  1787

2. Valencia (Elo mitjà:1958)

T.   Nom Elo
1 WFM Jimenez Fernandez Rebeca  2025
2   Sanleon Pravisano Nieves  2001
3   Donate Moreno Silvia  1936
4   Follana Albelda Lucia  1870

3. Combinat Internacional (Elo mitjà:1923)

T.   Nom Elo
1 WFM Hapala Elisabeth  2084
2 WFM Gonzalez Diaz Penelope  1934
3   Lopez Atay Diana Ruth  1889
4   Kostava Elene  1786

4. Portugal (Elo mitjà:1809)

T.   Nom Elo
1 WCM Silva Mariana Sofia T.  1891
2 WIM Chaves Jussara  1883
3 WFM Silva Ana Ines Teixeira Da  1788
4   Duque Raquel Dos Santos  1674

 

I els resultats es podran consultar a l'enllaç de Chess-results.

Les rondes es jugaran el dia 21 d'octubre a les 17:00 hores, mentre que el dia 22 d'octubre serà a les 16:00 hores i el dia 23 d'octubre a les 10:00 hores del matí.

Tots els matxs i rondes seran retransmessos a través del web de la FCE i es pot seguir a l'enllaç: 

 

 

Es pot consultar el programa de la II Setmana Catalana de l'Esport

 

Subcategories