Victòria apurada de Miguel Muñoz i Leancy Beatriz Fernández

El dissabte 14 de gener, al matí, es va disputar al local de la Federació la vuitena edició del Torneig de Parelles Mixtes. Un total de 26 parelles van venir a competir en aquest torneig, en format blitz, a un ritme de 3 minuts més 2 segons per jugada, a un total de nou rondes.

L’horari de joc es va complir amb escreix i fins i tot es va avançar a la previsió d’acabar a les 13:15 hores. Tot va anar molt fluïd i l’espera entre ronda i ronda va ser curta, gràcies en part a la bona feina del Carles Giménez, àrbitre principal, i de la Laura Martín, àrbitre adjunt.

Llegeix més...

Es va fer una classe pràctica i partides entre els assistents

El diumenge, dia 11 de desembre, a l'Hotel Sunway de Sitges, es va impartir la classe magistral d'iniciació als escacs a càrrec de Marina Ponsa, del Club d'Escacs Barberà. 

L'activitat, organitzada per la comissió 'Escacs i Dona' de la FCE i amb l'ajuda de la comissió 'Mujer y Ajedrez' de la FEDA, tenia l'objectiu d'apropar als escacs a les dones. Un total de 15 persones, més del 50% dones de totes les edats, es van apropar a les instal·lacions per gaudir d'aquesta proposta que constava d'una classe pràctica i partides entre els assistents. Tots els participants se'n van endur obsequis proporcionats per Turisme de Sitges i van poder gaudir d'una beguda i tapa al bar Vento, que es troba a les instal·lacions de l'Hotel Sunway.

 Us deixem el vídeo que s'ha fet de l'activitat.

 

Masterclass dirigida a jugadores, tot i que és oberta a tothom. Per als que vulguin participar, s'organitza una Classe magistral d’iniciació als escacs amb la Marina Ponsa. El dia 11 de desembre, a les 11:30 a l'Hotel Sunway de Sitges, Passeig Marítim de Sitges 92-94.

La inscripció és gratuïta, només cal omplir el formulari d'inscripció. Obsequi per els 20 primers assistents.

El combinat internacional ho va tenir a tocar

Entre els dies 21 al 23 d'octubre es va celebrar, a l'Hotel Evenia de Lloret de Mar, la Setmana Catalana de l'Esport amb l'organització d'un quadrangular d'escacs per equips. La Generalitat de Catalunya i l'UFEC van reprendre la Setmana Catalana on englobava diferents esports en terres gironines. La Federació Catalana hi va col·laborar en l'organització del nostre esport on participaven 4 equips integrats per 4 jugadores. Els equips van ser Catalunya, País Valencià, Portugal i un combinat internacional de jugadores establertes a Catalunya. 

 

Es van jugar 3 rondes a 60 minuts més 30 segons d'increment per jugada. El sistema de puntuació era per matx i les partides es van poder seguir per internet des del web de la Federació Catalana d'Escacs.

Llegeix més...

En el marc de la II Setmana Catalana de l'Esport, que organitza la Generalitat de Catalunya i l'UFEC, juntament amb la Federació Catalana d'Escacs, es durà a terme un quadrangular d'escacs, entre els dies 21 i 23 d'octubre de 2022 a l'Hotel Evenia de Lloret de Mar. Tots els esports que han participat durant aquestes setmanes dins del marc de la Setmana Catalana s'ha fet en terres gironines.

La Federació Catalana d'Escacs ha creat un torneig de 4 equips amb 4 integrants. Els equips seran:

 

1. Catalunya (Elo mitjà:1978)

T.   Nom Elo
1 FM Pares Vives Natalia  2260
2   Castillo Escario Yolanda  2018
3   Vinolas Anglada Laura  1847
4   Lobo Pereira Arami  1787

2. Valencia (Elo mitjà:1958)

T.   Nom Elo
1 WFM Jimenez Fernandez Rebeca  2025
2   Sanleon Pravisano Nieves  2001
3   Donate Moreno Silvia  1936
4   Follana Albelda Lucia  1870

3. Combinat Internacional (Elo mitjà:1923)

T.   Nom Elo
1 WFM Hapala Elisabeth  2084
2 WFM Gonzalez Diaz Penelope  1934
3   Lopez Atay Diana Ruth  1889
4   Kostava Elene  1786

4. Portugal (Elo mitjà:1809)

T.   Nom Elo
1 WCM Silva Mariana Sofia T.  1891
2 WIM Chaves Jussara  1883
3 WFM Silva Ana Ines Teixeira Da  1788
4   Duque Raquel Dos Santos  1674

 

I els resultats es podran consultar a l'enllaç de Chess-results.

Les rondes es jugaran el dia 21 d'octubre a les 17:00 hores, mentre que el dia 22 d'octubre serà a les 16:00 hores i el dia 23 d'octubre a les 10:00 hores del matí.

Tots els matxs i rondes seran retransmessos a través del web de la FCE i es pot seguir a l'enllaç: 

 

 

Es pot consultar el programa de la II Setmana Catalana de l'Esport

 

Dimecres, 12 d'octubre, es va disputar el Matx entre les jugadores i els veterans. Després d'uns anys d'organitzar-ho on-line a causa de la pandèmia, aquest any ja s'ha pogut fer presencial. La Federació Catalana d'Escacs, a Barcelona, va tornar a ser seu del mític matx on els dos equips, formats per 10 esportistes cadascú, s'enfronten a una partida. El ritme de joc va ser de 90 minuts més 30 segons per jugada.

Llegeix més...

Del 16 al 18 de setembre l'ONCE va organitzar el II Torneig Internacional Inclusiu d'Escacs que es va jugar a l'edifici de la mateixa ONCE, a Barcelona. S'ha de destacar l'excel·lent organització i el tracte rebut. La sala de joc era àmplia, silenciosa, amb una bona temperatura i perfecte per poder practicar el nostre esport.

En el context esportiu, participaven 4 equips, entre ells un de la Federació Catalana d'Escacs format per les jugadores Mònica Vilar, Laura Viñolas, Francisca Pino, Rosa Marrugat, Anna Linares i Carme Sardà. Era un torneig Round-Robin on tots els equips juguen entre ells. Després de les 3 rondes diputades, Bulgària va quedar campiona seguida de l'equip de l'Once, que només va perdre amb l'equip campió. A la clausura va haver-hi un espectacle de ball de bastons a càrrec dels grups de bastoners de Gràcia i Sant Cugat.

Complementant el torneig, i com activitat paral·lela, el divendres ens van convidar, amb la resta d’equips, a la visita del Museu del Barça.

Classificació final

Des de la Comissió d’Escacs i Dona de la Federació Catalana d’Escacs, volem felicitar i donar visibilitat a les noies que han quedat campiones absolutes de la seva categoria a les fases prèvies per territoris del Campionat de Catalunya d’Edats Individuals 2022. Aquestes són:

  • Sub-8; Darina Massana Navarro (Amposta), Laia Martin (Súria) i Silvia Serradell (Vilafranca)
  • Sub- 12; Júlia Miró Garcia (Amposta)
  • Sub- 12; Martina Lázaro Del Arco (Valls)
  • Com a campiones de l'any passat al Campionat de Catalunya: Laia García Rodríguez (Valls), Adhara Carrasco Gomez (Llinars) i Joana Ros Alonso (Sant Boi).

També felicitar a les Campiones Femenines: Leire Vidal Prades (Peó Vuit C.E.), Queralt Herrando Claramunt (Gran Penya), Tatiana Lezano Kuno (Vilafranca), Carla Prieto Pujol (Súria), Anna Garriga Cabrera (Berguedà), Laia Riu Escoda (Cornellà), Laia Pascual Martin (Sant Adrià), Bet Pedra Marquina (Balaguer), Natura Romero Santonja (Cambrils), Laia Colomer Fábrega (Bayonles), Anna Sánchez Khachatryan (Jake), Abril Massana Navarro (Amposta), Carla Feixedas Climent (Fornells), Núria Linares Miralles (Montornès).

Molta sort a totes les escaquistes que aquest dissabte comencen a jugar el Campionat de Catalunya d'edats.

Subcategories