El passat dijous, 5 de març de 2020, es va fer una jornada d’escacs dedicada exclusivament a les noies i dones. Va ser organitzat pel Club Escacs Santa Eugènia a les instal·lacions del Centre Cívic Can Ninetes de Girona.

Les participants de l'activitat més l'organitzador Jordi Vidal.

Llegeix més...

Ha finalitzat una nova edició de la Lliga Sub12 per equips de Girona que s’ha dut a terme a Torroella de Montgrí, els dissabtes 22 i 29 de febrer i 7 de març de 2020. Degut a que finalment ha estat 16 els equips inscrits, s’ha reduït una ronda la competició després de mutu acord amb l’equip arbitral i els delegats dels equips presents.

Esportivament parlant, el Gerunda ha revalidat meritòriament el títol aconseguit l’edició passada i de nou es classifica per anar a la Final de Catalunya d’equips Sub12 que enguany es jugarà a Barcelona el cap de setmana del 18 i 19 d’abril.

L'equip del Gerunda sub-12.

Llegeix més...

Durant quatre intensíssims dissabtes s’ha estat jugant la Fase Prèvia del Campionat de Catalunya d’Escacs d’Edats de la Territorial de Girona, els dies 18 i 25 de gener de 2020 al poliesportiu de Serinyà amb la col·laboració del Club Escacs Banyoles i els dissabtes 1 i 8 de febrer al centre cultural La Sitja de Fornells de la Selva amb la col·laboració del Club Escacs Fornells. Els dos clubs col·laboradors en organitzar el Campionat d’Edats més important de la Territorial han cuidat al màxim la comoditat tant dels participants com de les famílies i acompanyants. Les quatre jornades hi ha hagut servei de bar al costat del local de joc a càrrec dels organitzadors.

El Campionat d’Edats de Girona ha comptat enguany amb la participació de 208 jugadors repartits en sis categories, de sub-8 a sub-18, tots jugant a la mateixa sala de joc. Això representa un rècord absolut de participació, on per exemple a la categoria sub-16 s’ha doblat la participació respecte l’edició passada. La bona salut dels escacs base a les comarques de Girona és degut a la feinada que fan cada un dels clubs amb molta il·lusió i amb moltes ganes de treballar les seves respectives pedreres. Disset han estat els clubs representats en les diferents categories, dels quals destacar Figueres, Gerunda i Olot com els clubs amb més representació aportant la meitat dels participants.

Pel que fa al resultats esportius, a la categoria més petita d’un campionat d’edats sempre es fa molt difícil saber a priori quins són els favorits, tot i que al final hi acaba havent aquells que ja han jugat altres tornejos prèviament. Per això el podi sub-8 ha estat molt renyit a la darrera jornada i finalment en Quirze Pau, del Figueres, s’ha proclamat campió amb 7 punts i millor desempat que el sots-campió, en Pol Faixedas, del Fornells, tancant el podi l’Adrià Colon, del Gerunda. El millor sub-7 ha estat en Martí Ruiz, del Fornells, i la millor nena la Laia Colomer, del Banyoles.

Podi sub-8: 1r Quirze Pau, 2n Pol Faixedas, 3r Adrià Colon i 4t i millor sub7 Martí Ruiz

Llegeix més...

El diumenge 12 de gener de 2020 es va celebrar una edició més de la Copa Girona corresponent a la Fase Prèvia classificatori per a la Final de la Copa Catalana. Enguany s’ha canviat de seu i, per primera vegada s’ha fet a les magnífiques instal·lacions de la Granja Mas Bes de Salitja (Vilobí) amb la col·laboració del Club Escacs Vilobí. Abans de l’inici del torneig, es guardà un minut de silencia en memòria a la recent desapareguda Betty Alonso, molt coneguda per molts de nosaltres i que sentim molt la pèrdua d’aquesta persona tant estimada.

La Copa Girona ha comptat aquest any amb la presència de 31 equips, un menys que l’edició passada, però amb una inscripció molt alta si mirem en passades edicions. Si que s’ha fet rècord és amb la representació de 18 clubs, quatre més que l’any passat, edició en què ha comptat amb més diversitat de clubs. El torneig s’ha jugat en 7 rondes al ritme de 15+5 partit en sessió matinal i tarda.

Vista general de la sala de joc.

Llegeix més...

El dia 4 de gener es va orgaintzar per part del Club d'Escacs Gerunda, amb la col·laboració del GM Àlvar Alonso i el Caixafòrum Girona, la quarta edició de les simultànies a cegues que organitzem.

En el 2016 l'Àlvar Alonso va jugar amb 4 rivals a l'Ajuntament de Girona. El Nadal del 2017 varen ser 5 contrincants al Saló de Descans del Teatre Municipal. El 2018 foren vuit els adversaris, en exhibició al Centre Cívic Pla de Palau. Enguany, dia 4 de gener, varen elevar el repte a 9 partides amb un resultat de set victòries i dues taules pel Gran Mestre gironí.

 

La Territorial de Girona ja té nou campió. L’argentí Óscar Baños, jugador del Club Escacs Figueres, ha aconseguit prendre el títol al màxim favorit MF Àlex Vidal, del CE.Olot, i campió de la l’Absolut de Girona en quatre ocasions. D’aquesta forma Baños es corona per primer cop com a millor jugador de les comarques de Girona amb un torneig implacable fent 8,5 punts, mig punt per davant d’en Vidal.

D’esquerra a dreta: el sr. Josep Nadal (tinent alcade de Sant Gregori), Lluís Parals (Figueres), Óscar Baños (Figueres), Àlex Vidal (Olot) i el delegat de la Territorial de Girona, Carles Vilà.

A força distància es troben els tres següents jugadors classificats amb 6,5 punts: el MC Lluís Parals, la WFM Mònica Vilar i el MC Alexandre Pinsach, tots tres del CE.Figueres. Pel que fa a la resta de premis, el MC Jordi Garcia (Gerunda) guanyà el trofeu el millor del tram A, el jove Bernat Xifra (Gerunda) millor tram B, Joan Gallart (Santa Eugènia) millor tram C, Javier Bonilla (Gerunda) millor tram D i Judit Barat (Alt Empordà) millor tram E. Els millor veterans ha estat campió en Josep Maria Vilanova (Figueres) i sots-campió el MC Joan Fluvià (Tordera). El millor jugador sub16 ha estat en Biel Horta (Gerunda), millor sub14 en Bernat Xifra (Gerunda) i millor Sub12 l’Arnau Vilà (Figueres). Completen els premiats les tres jugadores femenines del campionat: Mònica Vilar com a campiona femenina de Girona, Laura Viñolas sots-campiona i Judit Barat com a tercera classificada.

En aquesta edició han pres part 74 jugadors i jugadores de 17 clubs diferents que durant nou diumenges han jugat interessantíssimes partides en el Centre Cívic de Sant Gregori, que sense cap incidència han posat les coses molt fàcil a l’equip arbitral. En el moment del lliurament dels premis, tinguérem la presència del tinent alcalde de Sant Gregori, el senyor Josep Nadal , així com el Delegat de la Territorial de Girona en Carles Vilà i el president del Club Escacs Sant Gregori, col·laborador en l’organització del torneig, el senyor Rafael García.

Amb aquest torneig, la Territorial de Girona conclou els tornejos federats oficials de l’any 2019. Us desitgem molt bones festes nadalenques i un molt bon any nou!

Carles Vilà

 

Classificació final