El Campionat de Lleida d’Edats ha finalitzat sense incidències al llarg de sis setmanes. S’ha estat jugant a les instal·lacions de la Sala de Ball Municipal de la població de Sidamon (Pla d’Urgell) amb la col·laboració en l’organització del Club Escacs Mollerussa. Destacar l’augment considerable de participació en la categoria sub10, doblant a la de l’any anterior.

Llegeix més...

ALS CLUBS QUE HAN DE PRESENTAR EQUIPS PER JUGAR CONTRA EL CENTRE DE PONENT. 

Els clubs que hagin de jugar contra el Club del Centre Ponent hauran d'enviar per correu electrònic l'arxiu excel d'autorització d'entrada (teniu l'enllaç al peu d'aquest document) amb les dades de les persones del club que han d’entrar al centre. Aquest any, i com a novetat, s'ha de fer arribar al correu de la Federació ( federacio@escacs.cat ) dues setmanes abans (dos dilluns abans de la ronda) amb les següents dades:

 • nom i cognoms
 • DNI
 • data de naixement

Per poder entrar-hi han de portar el DNI, passaport o altre document oficial que serveixi per identificar-los. Els menors que no disposin de documentació hauran de portar el Llibre de Familia.

A més, publiquem el model d'autorització d'entrada al Centre de Ponent per als menors d’edat, que l'han de portar signat pel pare i la mare el mateix diumenge que vinguin a jugar.

No es pot accedir al Centre amb telèfons mòbils.

AUTORITZACIÓ D'ENTRADA

AUTORITZACIÓ MENORS

Després de vuit rondes jugades en diferents setmanes al Casal Municipal Orvepard de Pardinyes (Lleida) organitzat pel Club Escacs Pardinyes i arbitrat per Xavier Valios. El torneig s’ha jugat en tres grups, dos d’adults i un tercer de promoció. En total hi han participat 106 esportistes entre els tres grups.

Llegeix més...

Ahir, 18 de novembre, es va celebrar la Minicopa de Lleida 2023, torneig organitzat per la Delegació Territorial de Lleida de la Federació Catalana d'Escacs i amb la col·laboració del Club d’Escacs Tàrrega, amb Toni Parra com a director i Israel Campos com a àrbitre.

Un total de 12 equips i més de 50 participants es van reunir per disputar el campionat amb el següent resultat:

 • Mollerussa "E" Campió Sub-8
 • Mollerussa "D" Campió Sub-10
 • Mollerussa C: Campio Sub12
 • Mollerussa B Campió Sub14
 • Tàrrega Campió Sub-16

A la classificació general els resultats van ser:

 •  1r classificat: Mollerussa B
 •  2n classificat: Lleida
 •  3r classificat: Mollerussa C

Josep Carreño Sánchez (Serón, 1926 - Seu d'Urgell, 2023)

El Josep Carreño va néixer a Serón (Almeria), al 26 d’agost de 1926, més conegut per Pepe. Fins al començament dels anys 30 del segle passat va residir a Andalusia, traslladant-se després amb la seva família a Cardona, població on el seu pare treballava a les mines de sal. Allà passa la seva infantesa i la guerra, i acabada aquesta es traslladen a la Seu d’Urgell. Quan en tenia 15 anys va començar a treballar porter a l’Hotel Andria. Per aquella època és quan un dels seus tiets li havia ensenyat un joc nou: els escacs. En fer la segona partida d’escacs que va jugar ja la va guanyar. La sort del principiant o una innata afició per un joc que li duraria tota la vida?

A la Seu d’Urgell amb nous amics s’aficiona al ciclisme participant a les curses locals de Sant Ot, guanyant la copa un any. També va participar en les curses de Lleida, Puigcerdà i en alguna altra.

Ja de més gran, i treballant de fuster amb l’Anel Segoviano, varen engegar un projecte: la creació d’un club d’escacs a la Seu d’Urgell. Més tard s’hi varen incorporar altres persones i varen federar-se.

El joc dels escacs per en Pepe era el seu passatemps preferit. Participava a tots als tornejos i concentracions que hi havia. A més, veient que mancava afició a la canalla, va fer un curset de monitor per a poder fer classes. Llavors li sorprenia que els nens li diguessin “profe”.

Com era fuster, va tenir l’idea de fer unes peces gegants que els nens poguessin manejar i jugar al carrer. Per diverses circumstàncies no es va utilitzar gaire, però per ell aquelles peces eren la joia de la corona.

En les seves voltes per anar a jugar, en una ocasió va coincidir amb un dels grans del món, Viktor Korchnoi, amb qui va fer taules. Aquella partida, per ell, va ser una cosa molt important que sempre anava recordant.

Als seus 95 anys, encara tenia energia per ensenyar a jugar a la cuidadora per poder continuar fent alguna partida d’escacs.

Recentment, el passat 22 d’octubre de 2023, ens va deixar. En paraules dels companys del seu club: la seva influència perdurarà sempre als cors i les ments de tots els qui van tenir la sort de conèixer-lo i jugar partides d’escacs amb ell. La paciència, la seva saviesa i la generositat eren qualitats que ens inspiraven a tots els qui compartíem la seva passió per aquest joc fascinant.

Alguns dels resultats destacats són:

 • 1995 – Campió de Veterans de Lleida
 • 1997 – Subcampió del Campionat de Lleida 12 hores Grup D
 • 2000 – Campió del Campionat de Lleida 12 hores Grup E