La Selecció Catalana sub16 guanya l'or en el Campionat d’Espanya de Seleccions autonòmiques i el sub14 guanya la medalla de bronze

Després de sis rondes de lluita sense treva, les seleccions catalanes sub14 i sub16 van pujar al podi al campionat d'Espanya de seleccions autonòmiques, inaugurant el medaller d'edats del 2022.

Aquest esdeveniment per equips, el més important a nivell nacional en edat escolar, va finalitzar ahir a Isla, un bonic poble de costa situat al nord de Cantàbria, molt a prop de la capital Santander. 

Els integrants dels equips i els entrenadors a l'arribada a l'aeroport. 

Llegeix més...

Ja han arribat les seleccions catalanes sub-14 i sub-16 a Isla, Cantàbria, per participar en el Campionat d'Espanya de Seleccions Autonòmiques. Des del dia 23 al 26 de juny jugaran les dues seleccions catalanes formades per:

Sub-14

 • Mompel Ferruz, Xavier (Valls)

 • Iborra Polo Eric (Valls)

 • Clotet Mas, Dan (Catalonia-Joviat)

 • Pinyol I Llora Julia (Cerdanyola del Vallès)

 • Toquero Gracia Laura (Cerdanyola del Vallès)

 • Carrasco Gomez Adahara (Llinars del Vallès)

Rànquing sub-14

 

Sub-16:

 • Bernadó Lopez, Roger  (Scc Sabadell)

 • Añó Pla, Gerard (Valls)

 • Garcia Caro, Juan Alber (Olot)

 • Lobo Pereira, Aramí (Llinars del Vallès) 

 • Sierra Magrazo, Lídia (Salauris)

 • Torrents Busquet, Foix (Vilafranca)

Rànquing sub-16

 

Molta sort als dos equips!

Àlbum de fotografies

 

Partides en directe sub-16

Partides en directe sub-14

Des d'avui fins el dia 25 de juny es disputa el Campionat d'Espanya de Seleccions Autonòmiques Sub-14 i Sub-16 a Albacete. Els equips estan formats per:

Sub-14:

 • Alex Villa Tornero (Montornès)
 • Xavier Mompel Ferruz (Valls)
 • Daniel Salinas Tomas (Scc Sabadell)
 • Martina Lázaro Del Arco (Valls)
 • Laia Garcia Rodríguez (Valls)
 • Catarina Domene Mulyukova (Salauris)

L'entrenador d'aquesta categoria és el MI Michael Rahal

Sub-16:

 • Leo Valle Luis (Gerunda)
 • Gerard Año Pla (Valls)
 • Alexander Domene Mulyukov (Salauris)
 • Júlia Pinyol I Llora (Cerdanyola del Vallès)
 • Lidia Sierra Magrazo (Salauris)
 • Adahara Carrasco Gómez (Llinars)

L'entrenador d'aquesta categoria és el MI José Sequera

 

Les retransmissions es poden seguir en els següents enllaços:

Retransmissió partides Sub-16

Retransmissió partides Sub-14

 

Es pot consultar tota la informació sub-16 i sub-14 i a les nostres xarxes socials.

         

Molta sort als dos equips.

Les nostres 3 medallistes d'or: Júlia Pinyol (Sub-14, Peona i Peó), Joana Ros (Sub-16, Club d'Escacs Sant Boi, recull Aramí Lobo) i Anaís Garcia (Sub-16, Peona i Peó)

Sub-14

Ronda final

L’equip del País Basc ha estat el nostre oponent final. A priori un equip molt assequible, amb dos taulers masculins forts però amb noies sense massa experiència. Molt animats pels anteriors resultats, ens vam conjurar per intentar no només guanyar sino a més amb un resultat contundent, a fi i a efecte de sumar punts individuals de matx que serien necessaris per un bon desempat. I la veritat es que tot ha anat molt bé.

Llegeix més...

Ronda 4

Una vegada superat la decepció per la doble derrota contra Madrid i Astúries, la consigna era corregir les petites errades i anar a per totes en las tres últimes rondes, tot recordant que l’any passat el sub16 estava en la mateixa situació i una carambola en la última ronda els van donar la medalla de bronze.

Llegeix més...

Sub-14

Ronda 3

Desprès de la desafortunada segona ronda contra Madrid, tot semblava que podríem “remuntar” a la tercera contra un equipo més fluix, però hem tingut la mala sort de “flotar” cap a dalt per jugar contra la forta selecció d’Astúries, que el dia abans havien vençut al cap de sèrie numero un (Navarra). 

Llegeix més...

 

Sub-14

Ronda 1

La selecció catalana sub14 ha debutat contra l’equip de Cantabria. La victòria ha estat força còmoda, amb tres partides guanyades i una perduda. En el primer taulell, l’Edgar Roca ha sacrificat un peó per la iniciativa i, encara que ha deixat passar un cop tàctic definitiu, ha acabat per imposar el seu atac. En el segon taulell el nostre jugador, Aitor Funes, ha jugat una bona partida però una errada de càlcul de triangulació en un final de reis i peons ha fet que en comptes de guanyar hagi perdut.

Llegeix més...

Tot i començar malament la 4a ronda, perdent 3.5 a 0.5 a la categoria sub-14 i 3 a 1 a la sub-16 contra la Comunitat de Canàries, a les dues categories, el campionat va acabar amb dos bronzes.

A la 5a ronda, els sub-14 van jugar contra les balears 3 a 1, tot i tenir les dues partides que van finalitzar en taules amb un petit avantatge. Tot el contrari va passar amb els sub-16, van guanyar a Castella La Manxa per 4 a 0 amb una mica de sort, ja que la Laura Povill va guanyar per bandera.

Així que es va arribar a la darrera ronda amb possibilitats de podi per als sub-14 i una remota possibilitat per als sub-16. Tanmateix, la Comunitat de Madrid s’havia posicionat bé per aconseguir plaça en el podi a les dues categories mentre que la Comunitat Valenciana a la categoria sub-14.

Per tant, la 6a i última ronda va ser emocionant per definir la classificació final. A la categoria sub-14, valencians i madrilenys van guanyar els seus matxs per 4 a 0 aconseguint la primera i segona posició, respectivament. Pel que fa a Catalunya, l’equip va guanyar 3.5 a 0.5 a País Basc aconseguint la tercera posició, igualant a Madrid amb 9 punts, però al tenir mig punt menys de desempat, ens van relegar al bronze.

 

L'equip sub-14 amb l'entrenador Michael Rahal.

Respecte la categoria sub-16, la Comunitat de Madrid va empatar contra Castella i Lleó, però això no li va fer perdre la primera posició a la classificació final. Canàries, va guanyar 3 a 1 a Navarra que els hi donava la posició de plata, mentre que Catalunya, després de guanyar 4 a 0 a La Rioja, i gràcies al bon desempat que tenia l’equip abans de començar la ronda, aconsegueix la 3a posició avançant a Galícia.

L'equip preparat per jugar contra l'equip de La Rioja, juntament amb l'entrenador Jordi Magem.

Al final, els podis van ser:

Categoria sub-14

 1. Comunitat valenciana
 2. Madrid
 3. Catalunya

Categoria Sub-16:

 1. Madrid
 2. Canàries
 3. Catalunya

L’anècdota respecte el campionat va ser l’empat a 1.5 de Madrid contra Castella-Lleó, ja que el resultat del primer tauler va ser de 0-0 davant la sorpresa dels dos jugadors dels dos equips.

L’anècdota del campionat va ser la rebuda a l’aeroport com a campions per part dels familiars dels integrants dels dos equips catalans.

 

Els dos equips de Catalunya a l'arribada a l'aeroport.

 

Classificació sub-14

Classificació sub-16