El Circuit Català d’Oberts Internacionals d’Escacs està format per un conjunt de torneigs internacionals que es disputen de maig a setembre.

Està organitzat per la Federació Catalana d’Escacs, i compta amb el patrocini del Consell Català de l’Esport (Generalitat de Catalunya).

L’edició del 2017 compta amb un total de 23 torneigs, més tres d’aspirants. Aquests 23 torneigs es divideixen en 12  de ritme clàssic i 11 de ritme actiu .

Tots els torneigs han de reunir un conjunt de requeriments organitzatius i de dotació econòmica suficient per a garantir una qualitat alta.

Es disputaran un total aproximat de 25.000 partides d'escacs, algunes de les quals seran retransmeses en directe per Internet.

Participaran uns 3.500 jugadors, de més de 50 nacionalitats diferents.

A més dels premis de cada torneig, la Federació Catalana d'Escacs estableix una classificació, en funció dels resultats aconseguits als diferents Torneigs del Circuit. La dotació de premis per a aquesta classificació del Circuit és de 12.000€. A més d’aquesta quantia, cada torneig estableix la seva particular dotació de premis. Això fa que en el conjunt del Circuit d’aquest any, es repartiran uns 110.000€.

Calendari dels torneigs del XIV Circuit

 

Organitza: Patrocina:

 

Col·laboren:

 

ufec


 

 

 

 

Federació Internacional d'Escacs:

fide.com

Tabla de Flandes

tabladeflandes.com

Eventos de Ajedrez

eventosdeajedrez.com

The Week in Chess:
theweekinchess.com
 Chessbase: chessbase.com
 Chessdom: chessdom.com
Ajedrez Notícias Diarias: ajedreznd.com
Ajedrez Torneos: ajedreztorneos.com