El diumenge 22 de maig es va disputar el IV open d'escacs actius Ciutat de Rubí, que per primera vegada forma part del Circuit Català de tornejos Internacionals.
La participació va ser tot un èxit amb 72 participants en el grup principal i 25 participants en el grup S14. Entre els participants cal ressaltar la participació dels GM Fabien Libiszewski i Miquel Muñoz Pantoja, els MI Jonathan i Filemón Cruz, Leonardo Valdés, Rolando Alarcón, Lluís Maria Perpinyà, Michael A. Rahal, Arturo Vidarte, Víctor Vehí i Jorge González, i els MF Carles Díaz Camallonga i Raül Omar González.

El torneig va ser força interessant i disputat. Rolando Alarcón es va posar de seguida al capdavant de la classificació guanyant tots els seus enfrontaments fins a arribar a la darrera ronda en que Carles Díaz el va vèncer, la qual cosa el va portar a obtenir el segon lloc de la classificació general amb set punts. També amb set punts va finalitzar Jonathan Cruz, sent el tercer classificat. Els diferents trams van ser guanyats per Enver Sadrija, Francisco Javier Ramon, Joana Ros, Llorenç Ramon i Llibert Céspedes. El primer Jugador local va ser Joan Ferrer Got, i el primer veterà Omar González.

De forma paral·lela es va disputar un grup S14 que va comptar amb 25 nens/es. Aquest grup va estar força disputat, finalitzant amb un triple empat a set punts. El desempat va decidir que quedés primer classificat el Carles Martín Barceló. Segon va ser Isaac Calvo Aceituno, i tercer Roger Bernadó López.

El torneig va tenir un moment complicat al final de la vuitena ronda, moment en el qual els propietaris del Pavelló on es diputava la competició van interrompre la competició per uns instants a l'haver programat un partit de Bàsquet. Després d'uns instants de discussió es va disputar la darrera ronda, per la qual cosa la direcció del Torneig demana excuses públicament per aquest fet.

Classificació