El diumenge 4 de juny de 2017 es va celebrar a Santa Coloma de Queralt la quinzena edició de l’obert d’escacs “Vila de Santa Coloma de Queralt”, que, en paraules del vicepresident de la Federació catalana Ramon Chalmeta, és ja un dels torneigs referents dels escacs catalans.

El local de l’Estrella es va omplir amb 111 jugadors, on tot i no haver-hi tants jugadors titulats com edicions anteriors, sí que gairebé es va arribar al rècord de participació del torneig. Un punt important va ser l’alta participació de joves jugadors (fins a 30 jugadors eren menors de 16 anys!) que auguren una bona salut a aquest esport.  

El ritme del torneig va ser de 15 minuts per jugador més 5 segons d’increment per jugada, a un total de 8 rondes.

En l’apartat competitiu, el guanyador va ser el jove mestre internacional d’origen peruà però afincat a Catalunya Jonathan Cruz, que va fer un torneig impecable, on només va cedir unes taules (taules sense lluita, tot s’ha de dir) a l’última ronda contra el tercer classificat, el Gran Mestre Miguel Muñoz.

En segona posició va quedar el Gran Mestre de Santa Coloma de Queralt Xavier Vila, que va fer un torneig excel·lent, però la derrota a la cinquena ronda contra Jonathan Cruz va impedir que guanyés per tercera vegada el “seu” torneig.

Magnífic torneig també del quart classificat, el MI català Antonio Gual, que amb la seva victòria contra Miguel Muñoz a la ronda 5 va trencar els pronòstics i va presentar la seva candidatura a guanyar el campionat.

Després d’un merescut refrigeri es va fer l’entrega de premis i el sorteig de 3 pernils i diferents lots de productes entre tots els participants.

Agraïm a tots els participants i sobretot a totes les persones que han fet possible que durant 15 anys continuem fent un dels millors tornejos d’escacs actius del país.

Podeu consultar totes les dades i classificacions del torneig al següent link:

http://chess-results.com/tnr277372.aspx?lan=2&art=1&rd=8&wi=821

Salvador Barrot Farré

Director del Torneig.