Continua desenvolupant-se l’Open que avui, dia 28 de juliol, arriba a la seva setena ronda, on totes les partides comencen ja a ser decisives. En el grup A, comanda la classificació invicte i en solitari Jorge Cori (número 1 del ranking), qui te ja un punt d’avantatge vers la resta gràcies a la seva treballada victòria d’ahir (va ser la darrera partida en acabar després de mes de 5 hores d’aferrissada lluita) contra el combatiu GM armeni Movsziszian.

El segueixen 6 mestres amb 5 punts cadascun, el segon favorit a priori, el rus Volkov (amb 4,5 punts) està una mica despenjat ja que ahir només va poder empatar el seu enfrontament. 

Pel que fa al grup B, l’indi Smarat Ghorai es el líder, també invicte, seguit pel català Arnijas mig punt per sota d’ell.

El torneig té moltes figures participants, entre elles dues destacades jugadores, l’IM argentina Ayelen Martínez (foto esquerra) actual sots campiona d’argentina i campiona l'any 2016; i la MI Yerisbel Miranda (foto dreta) actual campiona de Cuba.