El Gran Mestre armeni del Sant Andreu guanya el torneig per segon any consecutiu. Ramon Capelles s'imposa en el Grup B. 

El GM d'origen armeni Karen Movsziszian, actual jugador del Club d'Escacs Sant Andreu, ha guanyat novament una edició de l'Obert Internacional d'escacs de la Pobla de Lillet, i és que ja en van dues de consecutives. O dit d'una altra manera: tres en els últims quatre anys. El fill predilecte de la Pobla s'ha imposat amb solvència sumant vuit punts en nou partides, acabant el torneig imbatut cedint tan sols dues taules. Movsziszian no ha defraudat i, complint amb la responsabilitat de ser l'u del rànquing, ha estat superior als seus perseguidors. El número dos del rànquing, el també GM del Sant Andreu Miguel Muñoz, l'ha seguit a un punt, mentre que el Mestre FIDE madrileny Cristian Aranda ha completat el podi amb sis punts i mig. 

Pel que fa al Grup B, victòria de Ramon Capelles, jugador de l'Avinyó, amb set punts en nou partides. Jaume Camprubí, del Banyoles, ha estat la nota positiva del torneig, sorprenent la majoria amb la seva segona posició a tan sols mig punt del líder. Maria Concepción Canela, del Mataró, ha estat finalment tercera amb els mateixos punts que el segon. Aquests dos últims han entrat al podi per millor desempat que el jove Albert Girona, de la Selva del Camp, qui, després de no ser aparellat en les dues primeres rondes, ha sumat sis punts i mig en set partides. 

Finalitza un torneig que es nodreix de l'oferta turística que ofereix i de les activitats paral·leles que es poden dur a terme, com la visualització de la partida d'escacs vivent, les simultànies a càrrec del GM Movsziszian o el campionat de ping-pong disputat en l'edició d'enguany. El campionat ha superat amb escreix la participació obtinguda en els anys anteriors, fins a tal punt d'haver d'habilitar una segona sala per a determinats taulers. Una edició memorable. 

Enllaços d'interès: 

Classificació final i resultats

El torneig a AjedrezND

La partida d'escacs vivent al NacióDigital

Àlbum fotogràfic al Regió7