II Obert Internacional d'Escacs Sant Adrià de Besòs 2018

 

Del 10 al 16 d’agost ha tingut lloc al Centre de Recursos Pedagògics, al c. Joan Fiveller núm. 11 de Sant Adrià de Besòs, el II Obert Internacional d’Escacs Sant Adrià 2018, torneig que pertany al XV Circuït Català d’Oberts Internacionals d’Escacs organitzat per la Federació Catalana d’Escacs, FCE a partir d'ara.

El guanyador ha estat el GM moldau Dmitry Svetushkin

 

Els tres primers classificats del grup A del II Obert Internacional d’Escacs Sant Adrià 2018

L’Obert s’ha jugat amb dos rondes dobles els diumenge 12 i el festiu 15 d’agost per no coincidir amb d’altres del mateix circuït.

Aquest any l’obert ha consistit en dos grups separats per l’elo 1950 Fide, amb un marge de 100 punts de més d’elo català, fins a 2050 per poder jugar el grup B.

Jugadors del grup A del II Obert Internacional d’Escacs Sant Adrià 2018

Aquest torneig de ritme lent, el mateix que el de la Lliga Catalana, s'ha jugat en una sala única, amb una sala d’anàlisi annexa i aire condicionat.

Hi ha hagut servei de bar i cada jugador tenia un indicador de taula amb les seves dades personals i els seus elos. També hi ha hagut una taula a la sala de joc de publicitat d’altres torneigs d’escacs.

L'obert ha estat arbitrat per l'Àrbitre Internacional Miquel Fernández-Díaz Mascort com a àrbitre principal i els àrbitres catalans Ricard Llerins Bonet i Daniel Gómez Cortés com a adjunts. El director del torneig va ser el Miquel Tarragó Domingo. Per fer el sorteig i les classificacions s’ha fet servir el programa informàtic Swiss-Manager.

Al grup A hi havia 3 GM. 10 MI, 2 MF i 4 MC. L’obert tenia un clar favorit, el GM. moldau Dmitry Svetushkin de 2.580 punts, qui li treia 98 punts d’elo internacional al segon jugador, el MI cubà Luís Lázaro Agüero Jiménez.

En total es van inscriure 118 jugadors dels quals van jugar com a mínim 5 rondes 107: 44 al grup A de 16 països diferents i 63 al grup B de 9 països diferents.

A l’entrega de premis es van repartir 3.520 € en 25 premis en metàl·lic, 9 dels quals pel grup B i 14 trofeus, 8 dels quals pel grup B.

El Gm. moldau Dmitry Svetushkin de 2.580 punts va confirmar els pronòstics i va guanyar el grup principal de la competició amb 7 punts, sense perdre cap partida. Segon va quedar el Mi cubà Alexey Fernández Cardoso amb 6,5 punts i tercer el jove jugador indi Harikrishnan.A.Ra. qui a més, amb 6 punts, va aconseguir una norma de MI.

El millor local va ser el Maurici Tarragó Antoni amb 5,5 punts.

El millor sots-18 va ser també l’indi Harikrishnan.A.Ra.

La millor jugadora del grup A va ser la WMF de Brasil Suzana Chang.

El premi al jugador veterà de més de 65 anys va quedar desert.

El grup B l’ha guanyat el jove jugador del Vilafranca Pau Hill Güell amb 7 punts, a pesar de perdre la darrera ronda. Segon va quedar el que el va guanyar, el jugador del Sant Josep de Badalona l’armeni Narek Hovakimyan, també amb 7 punts, seguit pel jove jugador del Gramenet Yeray Delgado Prada amb 6,5 punts.

El millor local va ser el jugador del Club d'Escacs Sant Adrià Emilio Donas Pérez amb 6 punts.

El millor sot-18 del grup B el jugador del Foment Martinenc Álex Bes Álvarez amb 6 punts.

Vista general de la sala de joc.

La millor jugadora del grup B va ser l'americana Adia Onyango amb 6 punts.

El millor veterà de més de 65 anys va ser el jugador del Badalona Jordi Vives Cabau amb 5,5 punts.

Respecte els premis per trams el primer classificat del tram 2400-2250 va ser el croat Luka Matanovic amb 5 punts, empatat amb el MI angoleny Roberto Mauricio Soares Erikson.

Pel tram 2249-2100 el primer classificat va ser el MC. local Maurici Tarragó Antoni amb 5,5 punts, empatat amb el MF. croat Marko Rubil.  

Pel tram 2099-1950 el primer classificat del grup A va ser el jugador de La Lira David Juan Rueda Márquez empatat amb 5 punts amb el MC. del Castelldefels Juan Antonio Villar Reymundo.

Respecte els trams del grup B el millor 1949-1800 va ser pel jove jugador del Foment Martinenc Álex Bes Álvarez amb 6 punts empatat amb el jugador del Mataró Valentí Arroyo Vega.

El millor del tram 1799-1650 va ser el jugador veterà del Sant Martí José Miguel Esteban Lupiáñez amb 6,5 punts, empatat amb la jugadora americana Adia Onyango.

Finalment el millor jugador del tram de menys de 1649 elo fide va ser pel jove jugador Tomeu Sañudo del Mataró amb 5,5 punts, seguit pel jugador sots-14 del club El Ocho Jan Thomas Nordgreen amb 5 punts.

El jove jugador del Foment Martinenc Álex Bes Álvarez primer classificat d’un tram al grup B.

A l’entrega de premis va assistir un nombrós públic. La van fer el President del Club d’Escacs Sant Adrià Sr. Daniel Gómez Cortés i el president honorífic Sr. Miquel Tarragó Domingo, mentre que la norma de MI. la va lliurar l’Àrbitre Principal Miquel Fernández-Díaz Mascort.