El passat diumenge 30 de juny es va celebrar la  edició de l'Open Internacional Ciutat de Vilanova, torneig organitzat pel club La Gran Penya i que en només 3 edicions ja s'ha consolidat com un dels principals campionats de semiràpides del Circuit Català.

 

Igual que el passat any, Vilanova havia d'obrir el circuit però a causa de les eleccions generals es va haver d'endarrerir i fer coincidir en dates amb altres campionats, cosa que va fer que el nivell baixes una mica entre els primers del rànquing i faltessin alguns titulats dels habituals, tot i que també vam poder veure cares noves.

Tot i la coincidència de dates, el campionat va créixer per segon any consecutiu de forma notable, passant dels 75 de la primera edició als 88 de la segona, fins a arribar als 111 d'enguany. Pel fet que s'ha arribat a la màxima capacitat de les sales de joc, el director del torneig, Ivan Marina, ja es planteja un canvi de seu per poder seguir creixent. També destacar que en aquests tipus de campionats hi sol haver forces incompareixences però en aquest cas només en va haver-hi 3. També és notable l'increment de menors que hi han participat, tot i estar disputant-se els campionats d'Espanya d'edats.


Pel que fa a resultats, victòria clara del GM de Perú Jose Eduardo Martinez Alcantara, que va fer valer la seva condició de nº1 del rànquing i es va imposar amb 8 de 9 punts. El van acompanyar en el podi el GM italià del Sabadell Andrea Stella amb 7,5 punts i el GM armení del Sant Andreu Karen Movsziszian amb 7 punts. Destacar també la bona actuació del jove MF Ferran Cervello que va quedar en  posició. El millor local va ser el Mestre Internacional Josep A. Lacasa que va finalitzar 13º. El campionat va ser patrocinat pel Grup Roca Gomez S.L, per l’ajuntament de Vilanova, pel bingo Vilanova i amb la col·aboració de Peón de Rey i ajedrez 21.

 

Podeu trobar la classificació i tots els resultats a: https://bit.ly/31XFqWa

Tota la informació del Circuit Català a: http://www.escacscircuit.cat/

Vídeo notícia al Canal Blau: https://bit.ly/2J7XiX6