Ronda 9

Ahir, dia 30 de juliol, es va disputar la novena i darrera ronda de l’Open Internacional d’Escacs ‘Vila de Sitges’.

La cerimònia de cloenda va estar presidida per l’alcaldessa de Sitges, Aurora Carbonell; acompanyada per la presidenta del Casino Prado, Carme Artigas, i el president de la Federació Catalana d’Escacs, Pepo Viñas.

Podi grup A

En el grup ‘A’ el refrany que diu que ‘no es pot dir blat fins que està al sac i ben lligat’ es podria aplicar al mestre internacional cubà Isidro Berdayes, que a l’inici de la ronda era clar favorit a assolir norma de GM i conquerir el títol, més i tot després de ‘unas tablas de maestro’, va perdre la seva partida clau del campionat i per tant no va poder conquerir cap de les dues fites que tenia.

Pel demés, una ronda molt interessant i decisiva que va deixar com a campió una altre vegada, al Gran Mestre rus Sergey Volkov amb 7. Completen el podi (amb la mateixa puntuació: l’azerbaianès Guliyev i el nord americà Sturt Raven, en segon i tercer lloc respectivament).

El primer jugador local en aquest grup va ser el Mestre Internacional Santi Beltràn, que va assolir el 19è lloc amb 5,5 punts, millorant el seu rànquing inicial.

Pel que fa al grup ‘B’, aquí la jugadora índia Fathima Abdeen (44a del rànquing inicial) si que no va deixar marge a la sorpresa i amb unes taules ràpides va esvair qualsevol dubte i es va proclamar campiona en solitari i imbatuda, amb 8 punts.

Darrera seu, el segon classificat va ser el jove jugador de Hong Kong, Peramunetilleke, amb 7 punts. Amb la mateixa puntuació un altre jugador de la Índia, Ankit Dalal, va acabar en tercera posició.

Pel que fa a la representació local, el nostre jugador Carles Grau va conquerir el primer lloc amb 6 punts.

La 45a edició ja es història, ara ja comencem a treballar per la edició 46a.