EL MI JORGE GONZALEZ, BRILLANT CAMPIÓ DEL XX OBERT INTERNACIONAL D’ESCACS DE FIGUERES “MIQUEL MAS” AMB 7,5 PUNTS

Martí Insa s’imposa en el grup B i Daniel Fernández en el C (Infantil sub-12)

El MI colombià Jorge Gonzalez s’ha imposat de manera brillant a la 20a edició de l’Obert Internacional de Figueres Miquel Mas, torneig que forma part del Circuit Català, tot i partir amb el número 7 del ranking inicial. González va guanyar de manera brillant el MF Ferran Solé a la 8a ronda, amb un joc espectacular, sacrificant dues qualitats a canvi de posició i d’atac. Aquesta victòria, sumada a la del GM Grigoryan contra el GM Djuric i especialment la de Sergi González –que ha realitzat un excel.lent torneig- sobre el MI Olivier Touzane, van fer arribar els tres jugadors a la darrera ronda amb opcions d’aconseguir el títol, tot i que Jorge González tenia un punt d’avantatge sobre Sergi González Vericat i sobre Grigoryan. Els emparellaments van fer jugar al primer tauler a González Vericat contra el MI Jorge González, produint-se unes ràpides taules que donaven el títol al Mestre Internacional colombià del Figueres amb 7,5 punts. Al segon tauler Grigoryan només podia empatar contra el MI Joan Mellado i això li donava el 2on lloc final. Mentre que al tercer lloc s’hi enfilava el MF de l’Olot Àlex Vidal després de derrotar al GM Djuric, i havent estat el campió de l’edició anterior. Sergi González Vericat ocupava una excel.lent 4a plaça amb 6,5 punts, els mateixos que Vidal i Grigoryan. La resta de classificació general fins a la desena plaça l’ocupaven: MI Mellado, MF Solé, GM Campos, GM Djuric, Vilalta i Careta.

Pel que fa a la resta de premiats, el MI Olivier Touzane (Figueres) ha estat el campió del tram d’elo A, mentre que la resta de trams han estat per a Francesc Parramon (Gerunda) i David Nuñez (Alt Empordà) -1er i 2on del tram C, respectivament; Robert Carles Alvarez (Figueres) i Aritz Izagirre (Luzaro Xake Taldea), 1er i 2on del tram D i Enric Notario (Sant Gregori) i Ramon Blanco (Dotze Castells), 1er i 2on del tram E.

Lluís Parals ha estat el 1er classificat del Figueres, Àngel Làzaro (Aragonès de Barcelona) el primer més gran de 65 anys i Juan Alber García (Alt Empordà) el primer sub-16.

Al grup B, Martí Insa (Alt Empordà) que s’havia situat líder en solitari abans de començar la 8a ronda amb 6 de 7, i tot i perdre a la 8a contra Eduard Roche (Catalunya), es va proclamar vencedor en solitari després de derrotar a la darrera ronda al figuerenc Rodrigo Murillo. Per contra, Roche, que tenia els mateixos punts i partia amb el número del ranking, es va veure superar al primer tauler i amb les peces negres per Jordi Vidal (Santa Eugènia), de manera que Vidal completava un excel.lent torneig enfilant-se fins a la 2a posició amb 6,5 punts, mig menys que Insa. Roche s’havia de conformar amb la 3a plaça amb els mateixos 6 punts que un altre jove de l’Alt Empordà, Blai Higueras. Yves Salomon del Dotze Castells va ser 5è amb 5,5 punts.

La resta de premiats van ser: Rodrigo Murillo com a millor local, Josep M. Torrent (Dotze Castells) millor Gironí, Jean-Luc Gac millor veterà, David Sanllehí i Arnau Vilà de l’Alt Empordà i Figueres, com a millors sub14 i sub12 respectivament.

Al Torneig Infantil sub-12, domini absolut de Daniel Fernández del Gerunda amb uns impressionants 8 punts de 8 possibles, traient 2,5 punts de distància respecte a David Rodríguez i David Blanch tots dos del Figueres que han estat 2on i 3er classificats. Guillem Campos (Alt Empordà) i Aniol Pibernat (Figueres) han estat 4t i 5è respectivament amb 5 punts, repartint-se entre tots ells més de 400 eur en material d’escacs i noves tecnologies.

Els tres primers classificats sub10 han estat Marc Bartra (Figueres), Edgar Vàzquez (Joviat) i Oriol Pelegrín (Joviat), mentre que els tres primers sub8 han estat Jan Pol Osses (Figueres), Quirze Pau (Figueres) i Elena Pelegrín (Joviat).

L’Obert de Figueres enguany ha recuperat el nivell d’edicions anteriors, després d’una edició més modesta l’any passat. En total ha repartit 3700 eur, ha organitzat diferents activitats paral·leles com són el tradicional partit de futbol sala entre jugadors i organització, l’Actiu Territorial de Figueres i com a novetat el torneig nocturn de blitz amb sistema Fischer-Random. Gairebé un centenar de jugadors, entre ells 8 titulats internacionals n’han pogut gaudir durant 8 dies a les renovades instal.lacions del Convent dels Caputxins de l’Ajuntament de Figueres. L’equip arbitral, com sempre impecable, ha estat encapçalat un cop més per l’Àrbitre Internacional Eduardo López, amb el suport de Carles Vilà.

Figueres, 21 d’agost del 2019