Del 14 al 22 d’agost de 2019 s’ha jugat al Centre Cultual i Juvenil Polidor de Sant Adrià de Besòs el III Obert Internacional d'escacs Sant Adrià 2019. El torneig, que forma part del Circuit Català, ha tingut jugadors de 19 països, entre ells 2 GM. 13 MI. 13 MF. i 2 MIF. També van jugar dos joves cecs, un a cada grup. Van participar 65 jugadors al grup A i 68 al B. Al magistral els jugadors dels quatre primers taulers de la darrera ronda van voler assegurar el que havien fet a les rondes anteriors i tots van fer taules. No va ser fins el cinquè tauler on el MF. rus Pavel Kiselev va guanyar amb negres el jugador català Daniel García Ramos i va fer norma de MI. D’aquesta manera n’hem fet dos a l'obert, ja que a la ronda 8, també la va fer el jove indi de 14 anys Anuj Shirivatri, els dos amb 6,5 punts.

D’aquesta manera va guanyar el torneig el GM cubà Kevel Oliva amb 7 punts de 9 partides, empatat amb el MI americà Raben Sturt. Tercer va quedar el MI colombià Alexander Morales, encapçalant un grup de quatre jugadors empatats a 6,5 punts.

El grup B va ser guanyat pel jugador del Granollers-Canovelles Jaume Costa amb 7,5 punts, seguit pel jugador del Jake Antonio Madrid i pel jugadors del Badalona José Sumelzo, els dos amb 7 punts.

L'àrbitre principal va ser el AI. Miquel Fernández-Díaz Mascort, encapçalant un equip arbitral de 6 membres.

A l’entrega de premis van assistir el president del Club d’escacs Sant Adrià Daniel Gómez, qui va fer de presentador, el Conseller d’Esports de l’Ajuntament de Sant Adrià de Besòs Sr. Juan Carlos Ramos i la tresorera de la Federació Catalana d’Escacs Sra. Montserrat Gràcia. Es van repartir 3.520 € en premis.

Més informació a http://chess-results.com/tnr421459.aspx?lan=2&art=0&turdet=YES&flag=30

Fins l’any proper.

Per Ricard Llerins