Els escacs veuen la llum a Manresa amb la celebració del III Open Internacional d'Escacs Actius Fundació Joviat

El Club d'Escacs manresà Catalonia-Joviat va organizar el passat 1 de maig el III Open Internacional d’Escacs Actius "Fundació Joviat", després del que consideren l’any més complicat del club a causa de la crisi sanitària. 

A banda de diversos mestres catalans, el torneig va comptar amb la presencia de dos Grans Mestres Internacionals -el cubà José Ángel Guerra i l’armeni resident a Manresa Karen Movsziszian- i sis Mestres Internacionals, entre ells, una Mestra Internacional femenina, Patricia Llaneza. A causa de les limitacions d’aforament, la participació es va limitar a 100 jugadors, quedant-ne una cinquantena en llista d'espera.

 

El campió a l'esquerra de la imatge, Tomás Sosa, i el segon classificat, en Karen Movsziszian. 

El guanyador de la categoria absoluta va ser, amb vuit punts, l'IM argentí Tomás Sosa, que va acabar invicte i imposant-se als seus principals rivals. El segon classificat, amb 7,5 punts, va ser el GM Karen Movsziszian, que només va cedir una ronda a Sosa. El xilè Fernando Valenzuela (IM) va aconseguir la tercera plaça imposant-se en els desempats a Alfonso Jerez (IM) i al sorprenent Xavier Mompel, sub-12 de 1r any que va finalitzar 5è amb 7 punts. El manresà Joan Mellado (IM), jugador del Catalonia-Joviat, va ocupar la sisena posició encapçalant el grup de 6,5 punts.

La classificació per equips la va liderar el Catalonia-Joviat, seguit del Club d’Escacs Llinars.

 

C.E. CATALONIA-JOVIAT

 

Classificació final

Web de l'organització