El diumenge 2 de maig s'ha tornat a celebrar el Torneig Internacional Actiu Vila de Canovelles, en la seva XV edició. Després de molt de temps de no poder jugar cap actiu presencial per part de molts escaquistes per culpa de la pandèmia, el torneig ha establert un rècord de participació amb 149 escaquistes d'arreu del territori, provients de fins a 49 clubs, que s'han donat cita a les instal·lacions del Centre Cívic de Can Palots de Canovelles. Semblava que havia de ploure, però el temps ha fet una tregua i només ha plovisquejat una estoneta al migdia. Fins i tot, alguns acompanyants han pogut prendre una estoneta el sol, mentre esperaven.
 
Podi de campions amb les autoritats. 
 

Entre els participants, hi ha hagut 19 titulats: tres Grans Mestres (GM), vuit Mestres Internacionals (IM), quatre Mestres FIDE (FM) i quatre Mestres Catalans (CM). Destaquem també la participació de 68 joves escaquistes de les categories d'edats de sub8 a sub16.

La direcció ha estat a càrrec del Dani Flores, i el control de l'àrbitre internacional Dr. Vladimir Zaiats, amb assistència de Lluís Las Heras i Oscar Ferrer. S'han disputat 5 rondes al matí i 4 a la tarda, de 15 minuts amb 5 segons d'increment per jugada. Respectant les mesures higièniques necessàries aconsellades. 

El campió IM Tomás Sosa (C.E Mollet), que ha guanyat 8 dels 9 punts possibles, ha cedit només dues taules, unes al IM Arturo Vidarte (C.E Platja d'Aro) que ha quedat tercer classificat amb 7,5 punts, i les altres al GM Miguel Muñoz (C.E Lira Vendrellenca), que ha quedat cinquè amb 7 punts. 

El subcampió el IM Alejandro Alvarado (C.E Llinars), amb 7,5 punts, ha perdut només contra IM Tomás Sosa i ha cedit unes taules contra el MC Miguel Ruperez (C.E La Lira), que ha quedat vuitè.

El quart classificat, també amb 7,5 punts però amb una mica menys de desempat, han estat FM Daniel Garcia Ramos (C.E Colon Sabadell Chessy). 

Vista de la sala principal del torneig.

Els que s'han emportat premis per trams d'ELO FIDE són

A (2250-2400) 1r FM Francisco Javier Garcia (C.E Martorell), 2n FM Jose Ma. Lerch (C.E Sant Cugat)
B (2100-2249) 1r CM Carlos Fernandez (C.E Cor de Marina Badalona), 2n Jordi Aranda (C.E Tres Peons)
C (1950-2099) 1r Luis Antonio Terry (C.E Olot), 2n David Guix (C.E Les Franqueses)
D (1800-1949) 1r Daniel Salinas (C.E Colon Sabadell Chessy), 2n Jordi Planella (C.E Esplugues L'avenç)
E (1650-1799) 1r Marc Garcia (C.E Molins de Rei), 2n Adrià Campas (C.E Tarragona)
F (fins a 1649) 1r Izan Ramirez (C.E Montornès), 2n Gorka Parra (C.E Llinars)

 

Els premis especials han estat per el primer local el IM Luis Rojas (C.E Canovelles), el primer veterà l'Antoni Ferrer (C.E Llavaneres), la primera fèmina l'Aramí Lobo (C.E Llinars) i els premis d'edats pel millor sub16 l'Hector Cervelló (C.E Colon Sabadell Chessy), el millor sub14 l'Arnau Sanchez (C.E. Llinars), el millor sub12 l'Álex Villa (C.E. Montornès), el millor sub10 l'Isaac Herman (C.E Colon Sabadell Chessy) i el millor sub8 Joan Villa (C.E Peona i Peó)

Vista de la segona sala.

Aquest any, la situació sanitària no ens ha permès degustar la ja tradicional paella que ens preparava el mestre de cuina Dani Flores, però esperem poder gaudir d'ella en les properes edicions. Com cada any, han col·laborat amb el club d'Escacs Canovelles, l'Ajuntament de Canovelles i la Federació Catalana d'Escacs. Volem agrair també a les persones del Club d'Escacs Llinars que ens han ajudat en l'organització, el montatge i desmontatge del torneig.

Daniel Flores

 

Classificació final