Fernando Peralta campió.

Dins del Circuit Català d’Oberts Internacionals d’Escacs de la Federació Catalana d’aquest esport, l’Ajuntament de Puigpelat amb col·laboració del Club Escacs Valls, va organitzar el IV Open Internacional d’Escacs de Puigpelat. Mes d’una trentena de GM,MI, MF i MC, entre les cent quaranta jugadores i jugadors de totes les edats, van fer que fos un gran èxit de participació, tenint en compte que es van quedar mes de quaranta jugadors en llista d’espera.

Vista de la sala de joc.

En tot moment es va seguir el protocol sanitari per prevenir el contagi per Covid-19, això va fer que en cada taula només hi hagués un tauler i les taules separades entre elles. Les partides van ser de quinze minuts més cinc segons d’increment per jugada, amb un total de nou rondes.

Des d’un primer moment es va fer palés que la competició estaria molt ajustada, donat la quantitat de grans jugadors en els primers trenta llocs del rànquing inicial. Fins a la vuitena ronda, que el número u Alexei Shirov, va perdre la seva única partida, no es va veure clar qui seria el guanyador. Això va fer que en la novena ronda s’enfrontessin al primer tauler dos jugadors del Club Escacs Valls, en Fernando Peralta i en Vicenç Esplugas, que van fer taules, aconseguint en Fernando Peralta els vuit punts i mig que li donaven el primer lloc.

El campió va ser el GM Fernando Peralta, del Club Escacs Valls, amb vuit punts i mig. El sots-campió va ser el GM José González, del Cor de Marina de Badalona, amb vuit punts i el tercer lloc va ser per Alexei Shirov, del Silla de València, amb set punts i mig.

Podi de guanyadors: D'esquerra a dreta: José González, Fernando Peralta i Alexei Shirov. 

Els altres guanyadors en els diferents trams van ser, en el tram A i quart classificat el MF Vicenç Esplugas, del Club Escacs Valls. En el tram B el MF Cristian Fernández, del Mollet C.E. En el tram C el MC Adrià Pérez, del Peona i Peó C.E. En el tram D, Arnau Castillo, del Vila Olímpica C.E. En el Tram E Alexander Domene, del Salauris C.E., i en el tram F Christian Medina, del Tarragona C.E.

Recollint el premi de trams (guanyadors i en representació d'algun absent)

El primer sub-14 va ser Gerard Añó, del Peó Vuit. El millor sub-12 va ser per Xavier Mompel, del C. Escacs Valls. El primer sub-10 Jofre Dea, del Mollerussa. El millor sub-8 va ser Joan Villa, del Peona i Peó. El millor veterà va ser Miguel Angel Fernández, del Reus Deportiu, i el millor jugador del Club Escacs Valls va ser Ruben Fernández.

El lliurament de trofeus va anar a càrrec de l'alcaldessa de Puigpelat, Marta Blanch, el regidor d’esports, Ivan Godoy, el representant de la Federació Catalana, Jordi Mas, i el director del torneig, Francesc Blasco.     

Per finalitzar l’alcaldessa Marta Blanch va donar les gràcies a tots els participants per poder haver fet possible aquesta jornada escaquística i a totes les entitats per l’esforç que hi han posat, tot esperant que el proper any les coses millorin i encara podem ser més persones per engrandir aquest dia d’escacs.

Classificació final

Club Escacs Valls.