El GM Viktor Moskalenko ha tornat a proclamar-se campió del VIII Obert Internacional d'escacs ràpids que organitza l'Escola d'Escacs d'Osona. Després d'un any d'aturada a causa de la pandèmia, el torneig ha tornat al calendari del Circuit Català d'Oberts Internacionals. Segueix essent l'únic torneig internacional que s'organitza a la comarca d'Osona.

En podi del torneig ha estat format també per GM Miguel Muñoz i MF Francisco Javier García Jiménez. Els tres guanyadors han quedat empatats a 7,5 punts, i només els desempats han decidit el color de les medalles.

GM Viktor Moskalenko, campió del torneig

GM Miguel Muñoz, sots-campió del torneig

MF Francisco Javier García Jiménez, tercer classificat

 

Podi  amb el GM Viktor Moskalenko i el MF Fco Javier Garcia. 

Galeria de fotos

L'edició d'enguany per primera vegada ha portat el nom d'en Josep Roca i Codina (1933-2020), per commemorar al soci-fundador de l'Escola d'Escacs d'Osona que en va deixar l'1 d'abril de 2020.  

Josep Roca, amb el seu somriure de sempre, en una foto de 2003 a L'Esquirol.

El torneig s'ha celebrat en les instal·lacions del Centre Cívic Can Pau Raba de Vic. Per normativa sanitària, les inscripcions han estat limitades a 50 jugadors (finalment, hi ha hagut 49 participants), repartits en dues sales de joc. Tot i les limitacions, la nòmina de jugadors titulats ha estat força interessant: 3 GM's, 3 MI's, 2 MF's i 5 Mestres Catalans, és a dir, més del 25% de jugadors del torneig. Cal destacar també una forta presència de jugadors joves: 15 participants en el torneig no han superat els 16 anys.

El quadre d'honor del torneig que ha repartit 1100 euros en premis ha quedat de la manera següent:

En competició d'equips (sumaven els resultats individuals dels 3 millors jugadors de cada club) el trofeu principal ha correspost al Vila Olímpica (18 punts), seguit del Montornès (15 punts) i Tona-La Crema (14 punts).

Resultats a Chess-Results

En la vessant purament esportiva, el torneig s'ha desenvolupat sense cap incidència, dirigit pels àrbitres Vladimir Zaiats i Vladimir Volkov.

El lliurament de premis ha comptat amb la presència de Jordi Roca, fill d'en Josep, Albert Prado, Conseller delegat d'Esports del Consell Comarcal d'Osona, MC Óscar Baños, en representació dels patrocinadors del torneig, MC Marc Verdaguer i AI Vladimir Zaiats, membres de la Junta Directiva de l'Escola d'Escacs d'Osona.

Agraïm la col·laboració de l'Ajuntament de Vic i personalment de Joan Carles Aumatell, responsable del CC Can Pau Raba, així com la de la Diputació de Barcelona que ha aportat els trofeus, i els patrocinadors del torneig que any rere any fan possible la celebració de l'esdeveniment més important en l'agenda escaquística de la comarca d'Osona.

Vladimir Zaiats

Àrbitre Internacional

President de l’Escola d’Escacs d’Osona