El jove Gran mestre indi venç en la primera edició del torneig internacional celebrat en Punta Prima

Gukesh D., número 1 del món sub-16, guanyador a Formentera.

El diumenge, 28 d'abril, va concloure a Formentera la primera edició del Festival Internacional d'Escacs Sunway Formentera, que s'ha celebrat durant 10 dies en les instal·lacions de l'Hotel Club Sunway Punta Prima, amb una participació de més de 70 jugadors de 21 països de 4 continents. 

El torneig Open va ser guanyat pel Gran mestre indi Gukesh D., número 1 del món sub-16, que es va imposar després de fer taules en l'última ronda amb el Gran mestre armeni Haik Martirosyan, 4t en el torneig. La victòria del jove Gukesh es va consolidar en la penúltima ronda, en aconseguir una gran victòria davant el seu compatriota el Gran mestre Sasikiran, jugador més experimentat, que venia de guanyar recentment el fort torneig de Fagerness, a Noruega. Aquesta victòria li va atorgar un valuós punt d'avantatge a Gukesh de cara a l'última ronda. El Gran mestre espanyol Jaime Santos, que jugava en la segona taula, va signar unes taules davant el Gran mestre armeni Shant Sargsyan, cosa que li impedia aconseguir el lideratge del torneig, per la qual cosa Gukesh – després de veure aquest resultat – va decidir ràpidament oferir taules al seu rival, que les va acceptar, signant mig punt cadascun i donant a l'indi la victòria en el torneig amb 8 punts de 10 possibles sense necessitat d'haver de disputar el play-off.

Després de la finalització de la desena ronda es va celebrar de totes maneres un espectacular play-off que havia de decidir la classificació des del 2n al 8è lloc. Després d'aquest, precisament els Grans mestres Jaime Santos i Shant Sargsyan van completar el podi.

Guanyadors del torneig amb l'Organització i representants del club local i el Consell.

El torneig B (el que reuneix esportistes amb un ELO inferior a 2000 punts) va ser guanyat pel jugador de Kuwait Abdulrahman Al Ibrahim, seguit de l'iranià Mohammad Yaser Dadashpour i del jugador d'Eivissa Marc Roig, que va completar un gran torneig, encara que la seva derrota en l'última ronda davant el també kuwaitià Hussain Hashem li va privar de poder emportar-se la primera edició del torneig.

El jugador d'Eivissa Marc Roig (dreta) durant la disputa d'una de les partides.

Classificació final