El Mestre Internacional Angles Clarke Brandon guanyadot del Grup A d'aquesta edició i Manuel Gomez Figueroa al Grup B



Del 22 al 30 de juliol, es jugà al Casino Prado de Sitges, una nova edició d’aquest tradicional obert internacional d’escacs, degà a Catalunya, amb la participació de més de 180 jugadors de més de 20 països, després de les cancel·lacions dels anys 2020 i 2021.



Després de les 9 rondes reglamentàries, el guanyador en el Grup A ha estat el el Mestre Internacional anglès Clarke Brandon, que va dominà el campionat amb gran autoritat. Completà el podi, el Mestre Internacional alemany Frank Bracker (dreta) i el Mestre Internacional cubà Dylan Berdayes (esquerra), número dos del ranking, i recent guanyador de l’Obert de Sant Martí. 

Pel que fa el grup B, el campió ha estat el jugador federat a la federació madrilenya Manuel Gomez Figueroa en solitari amb 8 de 9 punts, completen el podi el Singapures d'11 anys Tan Yi Rui Ray amb una pujada estratosfèrica de 232,8 punts fide i com a tercer classificat l'alemany Florian Schilling.

També, com una activitat paral·lela, el dissabte 23 de juliol, el Gran Mestre ucraïnès Yuri Drozdovskij, ex-campió d’Europa d’escacs ràpid, i amb un elo de 2616, oferí una exhibició de partides simultànies, enfrontant-se a 18 jugadors participants en l’open, guanyant totes les partides.

Finalment cal agrair al magnífic arbitratge de l’equip de Manolo Navarro, format per Guillem Cintas i Ernest García, amb Ivan Cano en les retransmissions per internet.



Sala de joc principal