Olexiy Bilych guanya a Santa Coloma de Queralt

Tenim nou guanyador a Santa Coloma de Queralt. El FM Olexiy Bilych, jugador ucraïnès del Salauris, ha guanyat de forma merescuda la 19ena edició d'un dels clàssics dels escacs actius del circuit català, el torneig internacional Vila de Santa Coloma de Queralt.

I el jove jugador ucraïnès no ho tenia fàcil, ja que competia contra antics bicampions del torneig com el GM Xavier Vila i el GM Marc Narciso, contra el tres vegades subcampió a Santa Coloma, l'MI Jonathan Cruz, i contra els campions del món, el GM Karen Movsziszian (veterans l'any 2018) i Pedro Ginés (Sub 14 també el 2018). I fins a 122 rivals de diferents nacionalitats i vinguts de tots els racons de Catalunya...

Però ho ha aconseguit amb solvència, amb un 6 de 6 i amb dues taules a les dues rondes finals, no sense buscar la victòria amb l'estil creatiu i ambiciós de l'escola Kogan.

El segon lloc ha estat una altra vegada pel nostre etern subcampió, el Mestre Internacional peruà Jonathan Cruz, que ha lluitat fins al final per assolir aquesta posició. Però no ha marxat trist del tot, ja que al seu pare, FilemónCruz, li ha tocat un pernil per segon any consecutiu dels que sempre sortegem (aquest any 24 lots de productes a sortejar entre tots els participants presents a l'entrega de premis). I finalment el veterà GM Armeni Karen Movsziszian ha completat el podi completant un gran torneig.



Podi del torneig

No és habitual en un poble de menys de 3.000 habitants com és Santa Coloma de Queralt tenir jugant al mateix torneig dos campions del món, un campió d'Europa, un campió d'Espanya i diversos campions de Catalunya. I això ens agrada. Ho gaudim molt. I volem millorar-ho any rere any. Ah! I l'any que ve, a la 20a edició, la farem més grossa. Gràcies per la vostra col·laboració.

Salvador Barrot Farré

Director del Torneig

Associació d’escacs Santa Coloma de Queralt.