El dia 1 de maig com és habitual, vam organitzar el primer torneig del Circuit Català d’Oberts Internacionals, en aquesta ocasió era el VI OPEN INTERNACIONAL D’ESCACS ACTIUS FUNDACIÓ JOVIAT.

L’èxit d’inscrits amb 185 supera totes les expectatives i el converteix en el torneig d’actius amb més inscrits de tot el Circuit. El nombre de jugadors titulats també és alt, amb 3 GM, 11 MI i fins a 38 arriba la llista total amb altres titulacions.

El torneig s’iniciava i es veuria afectat per un retard en el tren que portava uns 10 jugadors, entre ells el primer del rànquing, el GM Tomás Sosa, que al perdre la seva primera partida, condicionaria el seu resultat final.

Fins a 21 jugadors mantenien en la tercera ronda els 3 punts, entre ells els altres dos GM José Angel Guerra i Igor Glek, però en la cinquena ronda ja teníem els enfrontaments directes entre els candidats a guanyar, Glek de Bélgica però competint amb bandera d’Alemanya, guanyava a Filemon Cruz, i Cristian A. Hernández del Catalònia s’imposava a Jorge A. González. El nostre jugador ja no deixaria el primer lloc de la classificació, ja que en la següent ronda 6 s’imposava a Igor Glek, i en la següent a l’altra GM José Angel Guerra, dues taules en les darreres dues rondes certificarien el seu bon moment de forma mostrat en la lliga catalana.

El campió d'aquesta edició, Cristian Andres Hernandez, del Catalònia Club Escacs.

El sub-16 Daniel Salinas de la S.C. Colon Sabadell quedaria segon a mig punt, i el tercer va ser el sub-14 Artyom Bogdanov del Kazakhstan amb 7 punts, però per desempat superava a altres 8 jugadors de 7 punts.

A destacar el jugador bagenc del Valls C.E. Hugo Uber amb 7 punts. En l’àmbit més local els jugadors del club Mellado, Enciso i M. Tarragó amb 6 punts.

El jugador local Joan Mellado (MI), a la dreta de la imatge.

El torneig va comptar amb un servei de bar que va donar resposta a qui a l’hora de dinar va preferir quedar-se allà.

Pel que fa a l’arbitratge va estar impecable en els seus horaris amb l’àrbitre principal Valerio de la Cruz, un adjunt i dos assistents més.

I des de l’organització ens sentim molt reforçats després de l’èxit aconseguit, i felicitacions rebudes, no obstant això, ja estem treballant en identificar els aspectes que es poden millorar en el futur.

Volem finalitzar aquesta crònica agraint a tots els patrocinadors el suport rebut, a la Fundació Joviat per la cessió del seu pavelló i ajuda essencial, a l’Ajuntament de Manresa per la seva col·laboració en aspectes que no es veuen però que són fonamentals i finalment a la Federació Catalana d’Escacs, entitat organitzadora del circuit, i que ha estat en tot moment al nostre costat. I personalment agraïm als membres de l’Ajuntament i Federació presents a l’entrega de premis, el Sr Antoni Josep Valentí, el Sr Ramon Chalmeta i el Sr. David Ayza, Director del Circuit,

Per veure els resultats del torneig, els trobareu a:

Classificació Final