Integraran el Circuit d’Escacs Ràpids de la D.T. Lleida tots els torneigs d’escacs ràpids/llampec que organitzi la FCE i els clubs de la DT que sol·licitin la voluntat de formar part del Circuit i que es facin durant el període de l’1 de Juliol a 30 de setembre de 2021. Els torneig podran ser en format presencial o en plataformes d’internet (lichess).

També poden ser organitzadors aquells (municipi/barris/associacions) que tot i no tenir club així ho desitgin, sempre i quan es compleixin els estàndards mínims d’aquestes competicions i estiguin assessorats per un club de la D.T. Lleida.

Les sol·licituds s’hauran de presentar almenys amb dues setmanes d’antelació a la celebració del torneig de forma telemàtica al correu federacio@escacs.cat.

En cas d’haver dos torneigs sol·licitats pel mateix dia es donarà preferència a les edicions anteriors.

La relació de campionats que formen part del Circuit s’anirà actualitzant a mesura que els clubs ho comuniquin i es publicarà en la secció de la D.T.Lleida del web de la FCE, WhatsApp del Circuit i a la pàgina del Facebook del Circuit d’Estiu d’Escacs de Lleida

Cada torneig tindrà el format presencial/internet i ritme de temps de joc que l’organitzador desitgi.

La participació a cada torneig estarà definida per les bases de cada competició que publicarà l’organitzador de la prova.

Per a les proves per la plataforma virtual, l’usuari de lichess haurà de ser l’usuari habitual que fa servir l'esportista i el mateix durant tota la competició. Si ja es disposa d’usuari de lichess, no es pot crear un usuari nou per aquest campionat.

L’organització espera un comportament esportiu en tots els participants, tant pel que fa a la prohibició d’ajuda d’aparells electrònics o de suplantació del participant. En cas de detecció de comportament poc esportiu l’organització es reserva el dret d’expulsió del torneig i l’anul·lació del dret a premi.

Per determinar un comportament poc esportiu l'organització analitzarà diferents fonts, des de la pròpia informació que proporciona lichess en detecció de mòduls i/o comportaments fraudulents, així com l'evolució de la performance de l'esportista i la comparació del seu rendiment amb jugadors de força similar.

 

SISTEMA DE PUNTUACIO DEL CIRCUIT

Per optar als premis del Circuit s’haurà d’estar federat en un club de la DT Lleida, disposar de llicència federativa de 2020 ó 2021 i realitzar la inscripció en el següent enllaç. FORMULARI

 

Hi haurà 4 trams d’ELO i 4 trams de subs:

 • Tram A – Elo superior 2100
 • Tram B – Elo 1950 a 2100 
 • Tram C – Elo 1800 a 1949    
 • Tram D – Elo inferior a 1800
 • Tram E – Esportistes sub-14 (nascuts al 2007 i 2008) i Elo inferior a 1650
 • Tram F – Esportistes sub-12 (nascuts al 2009 i 2010) i Elo inferior a 1650
 • Tram G – Esportistes sub-10 (nascuts al 2011 i 2012) i Elo inferior a 1650
 • Tram H – Esportistes sub-8 (nascuts posterior al 2012) i Elo inferior a 1650

El tram d’ELO de cada esportista serà el de la llista d’ELO Ràpid de la FCE de l’1 de juny del 2021 (o la llista de l’1 de desembre de 2020 si no es disposa de llicència del 2021). Si un esportista es dóna d’alta a la FCE en posterioritat s’assignarà l’ELO inicial de la llista.

Per a l’elaboració de la classificació de trams s’utilitzaran les classificacions finals de cada campionat d’on s’extrauran les classificacions per trams del Circuit. Per a cada tram d’ELO s’assignaran els següents punts en funció dels següents criteris:

 • El màxim a punts per obtenir serà de 20 punts per torneig.
 • El repartiment de punts es farà de forma inversa als punts atorgats en cada tram: 20 pel primer, 19 pel segon, 18 pel tercer ... Quan s’arribi a 1 punt per esportistes, s’assignarà 1 punt a la resta d'esportistes del tram.
 • Els campionats de subs només comptabilitzaran per al tram E-H (categories sub-14 a sub-8).

Per optar a la puntuació de trams s’hauran de jugar un mínim de 5 partides en el torneig que s’avaluï.

Les puntuacions només s’acumularan dels esportistes registrats, no sent possible recuperar els punts de campionats que s’ha participat però no s’estava registrat.

El desempat principal serà el nombre de torneigs en el que s’hagi participat, seguit del nombre de vegades que hagi quedat campió dels trams de cada torneig. Si després d’aquests encara es manté l’empat, es decidirà un encontre individual de 4 partides al ritme 3’+2” en la plataforma de lichess amb Armagedon final a 5’ i 4’.

 

PREMIS

Es donaran els següents premis:

Per cada tram d’ELO: Trams A,B,C i D

 • 1r Classificat - Val de compra de llibres d'escacs valorat en 75 €
 • 2n Classificat - Val de compra de llibres d'escacs valorat en 50 €
 • 3r Classificat - Val de compra de llibres d'escacs valorat en 40 €
 • 4t Classificat - Val de compra de llibres d'escacs valorat en 30 €
 • 5è Classificat - Val de compra de llibres d'escacs valorat en 20 €
 • Millor Fèmina - Val de compra de llibres d'escacs valorat en 30 €

 

Per cada tram de subs: Trams E, F, G i H

 • 1r Classificat - Val de compra de llibres d'escacs valorat en 50 €
 • 2n Classificat - Val de compra de llibres d'escacs valorat en 40 €
 • 3r Classificat - Val de compra de llibres d'escacs valorat en 30 €
 • 4t Classificat - Val de compra de llibres d'escacs valorat en 20 €
 • 5è Classificat - Val de compra de llibres d'escacs valorat en 15 €
 • Millor Fèmina - Val de compra de llibres d'escacs valorat en 20 €

 

Per nombre de participacions en cada tram (A-H)

 • 1r Classificat - Val de compra de llibres d'escacs valorat en 15 €

 

Per optar als premis el jugador/a haurà d’haver participat com a mínim en el 50% de les competicions del circuit.

Els premis no són acumulables, deixant escollir al premiat a quin premi opta i assignat el premi alliberat al següent esportista de la classificació corresponent.

Els premis són intransferibles (no es poden assignar a terceres persones).

Els premis s’enviaran als guanyadors a l’Octubre en el moment de la finalització del Circuit.

Els val de compra de llibres es podran intercanviar per llibres publicats per l’Editorial Chessy directament a la seva pàgina web.

http://tiendachessy.com/index.php?id_category=37&controller=category&id_lang=6

 

DISPONICIONS FINALS

En les competicions per internet, l’organització no es fa responsable de problemes tècnics que puguin afectar als participants (plataforma internet, connectivitat, bloqueig usuari per detecció d’us fraudulent, ...) i donarà per vàlida la classificació final que mostri la plataforma.

Els participants cedeixen el dret d’imatge a l’organització per la difusió de l’esdeveniment dels resultats de la prova i la promoció dels escacs.

La participació en el torneig implica la total acceptació d’aquestes bases.